Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, transmite un mesaj foarte clar României: „Am sentimentul că e totul în regulă în România? Nu”, a afirmat categoric oficialul european.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a declarat, într-un interviu pentru DIGI24, că dacă ar fi vorbit despre România în discursul despre Starea Uniunii susţinut miercuri, mesajul nu ar fi fost unul pozitiv în totalitate, el arătând că crede în continuare că România şi Bulgaria trebuie să intre în spaţiul Schengen cât mai curând, dar în acelaşi timp trebuie văzute rezultate în ceea ce priveşte respectarea statului de drept. „Am impresia că există o uriaşă şi controversată dispută în România între preşedinte şi guvern şi o parte a Parlamentului. Am sentimentul că e totul în regulă în România? Nu”, a afirmat oficialul european.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat miercuri de aderarea României la Spaţiul Schengen, că reprezentanţii Comisiei Europene vor ca ţara noastră să adere, însă sunt semne de întrebare suplimentare în legătură cu Legile Justiţiei și statul de drept, anunță COTIDIANUL. „În domeniul legilor justiţiei cu siguranţă ridică câteva semne de întrebare suplimentare.... Cred că există suficientă înţelepciune în politica românească pentru a găsi un final potrivit pentru aceste lucruri. Momentan, etapa în care ne aflăm ridică mai multe semne de întrebare decât aduce certitudini”, a afirmat şeful statului Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă susţinută alături de premierul Olandei, Mark Rutte, miercuri la Palatul Cotroceni.

Și premierul român Viorica Dăncilă i-a solicitat omologului olandez, Mark Rutte, sprijinul Olandei pentru aderarea României la spaţiul Schengen, subliniind că ţara noastră îndeplineşte criteriile tehnice de accedere şi că această temă nu trebuie legată de problematica Mecanismul de Cooperare şi Verificare. Însă, subliniază CAPITAL, premierul olandez a ţinut să transmită clar, inclusiv la Bucureşti, că ţara lui se va opune în continuare aderării României la spaţiul Schengen.

Pe de altă parte, Parlamentul European a aprobat, miercuri, declanşarea procedurii de sancţionare a Ungariei, din cauza încălcării normelor Uniunii Europene, Guvernul de la Budapesta riscând suspendarea dreptului de vot în Consiliul UE, anunță GÂNDUL. Ungaria a fost criticată în mai multe rânduri de Uniunea Europeană, din cauza legilor privind libertatea de exprimare, a organizării sistemului judiciar şi în contextul respingerii imigranţilor.

Parlamentul European a aprobat raportul care constată că Guvernul Viktor Orban prezintă "riscul clar" de încălcare a valorilor UE şi a dispus iniţierea procedurii de sancţionare a Ungariei în virtutea Articolului 7 al Tratatului Uniunii Europene. EVENIMENTUL ZILEI arată că a fost o premieră faptul că decizia s-a luat în Parlamentul European. Pentru Polonia, Comisia Europeană a fost cea care a declanșat procedura. La Strasbourg, în timpul prezentării raportului despre Ungaria, a fost prezent și premierul Viktor Orban, care a denunțat raportul, despre care a spus că insultă onoarea poporului maghiar.

Decizia Parlamentului European de iniţiere a procedurii pentru sancţionarea Ungariei reprezintă o formă de "răzbunare meschină" bazată pe "acuzaţii neadevărate", a reacţionat miercuri după-amiază Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe, citat de COTIDIANUL. "Raportul conţine o serie de acuzaţii neadevărate şi nejustificate. Este vorba de un proces de faţadă", a spus Peter Szijjarto, referindu-se la raportul pe baza căruia Parlamentul European a dispus lansarea procedurii de sancţionare a Ungariei.

Polonia, cea mai mare ţară fostă comunistă din Uniunea Europeană, afirmă că se va opune oricăror sancţiuni impuse de blocul comunitar Ungariei, al cărei guvern este acuzat că încalcă regulile UE privind democraţia, relatează ROMÂNIA LIBERĂ. „Fiecare ţară are dreptul său suveran de a face reformele interne pe care le consideră potrivite", a precizat Ministerul de Externe polonez într-un comunicat transmis miercuri seară. Guvernul conservator de la Varşovia este la rândul său sub tirul criticilor Bruxellesului privind o serie de măsuri care sunt văzute ca o încălcare a independenţei justiţiei.

Votul de ieri din Parlamentul European, cel prin care se cere Consiliului să activeze art. 7 din Tratat în cazul Ungariei, era aşteptat, era socotit drept larg consensual şi, în consecinţă, nu este deloc o surpriză, afirmă ADEVĂRUL. Mesaj clar, indubitabil de forţă, că „nucleul dur“ din UE, după ani de zile de atitudini complexate şi de negocieri în cadrul familiilor politice, este să iasă la luptă, cu toate puterile, împotriva acelor state din G4 (Vişegrad) acuzate, într-un număr nesfârşit de rapoarte ale diverselor instituţii europene, că încalcă valorile fundamentale ale Uniunii Europene, că sfidează principiile pe care se bazează statul de drept, că promovează politici iliberale şi se apropie de un model dictatorial din ce în ce mai evident, transmiţând mesaje xenofobe, anti-europene, rasiste, încercând şi reuşind să subordoneze partidului de guvernământ toate instituţiile statului.

În acest moment, din cele 4 ţări membre ale Grupului Vişgrad, Polonia şi Ungaria au intrat deja în ultima etapă a procesului de sancţionare şi, politic vorbind, poziţia lor este percepută de proprii politicieni drept un stigmat ruşinos şi complet nedorit.
Iar din România, din zona guvernamentală, se tot succed mesaje care ne vulnerabilizează ca ţară şi oferă pe tavă argumente celor care caută un ţap ispăşitor, cât mai fragil şi fără sprijin extern, pentru faza următoare a jocurilor europene, autopoziţionat ca ţintă perfectă pentru toate retoricile ce urmează în ce priveşte tema apărării valorilor constitutive ale Europei şi salvgardarea statului de drept.

Asta se profilează, iar guvernanţii noştri stau ascunşi în păpuşoi, fără replică, dezinteresaţi de orice altceva decât de a suguşa cât mai rapid pe duşmanii de clasă, şi pe trădătorii din propriul partid. Şi uite aşa ni se duce vremea şi ne epuizăm bruma de imagine externă de o mai aveam.Comentarii

internaucu` Este p`acilea un idiot care in loc sa comenteze articolu`, "comenteaza" parerile altora ! Impreuna, sa-l bagam in pizda mamii lui pe cretinelu` postac de-a lu` sasalau`, ori mai rau - de la labarali , ori chiar de la sabotorii Romaniei !

14 septembrie 2018 12:00

admiratoare cu facultate a Virica Lenuta Dancila Mai v de la wc, cam ce subventii primeau agricultorii romani inainre de 2007? Cat cate se faceau in tara fara fondurile europene primite? Cam cati studenti dtudiau gratuit in UE? Futu-ti mortii ma-tii de handicapat imbecil!

14 septembrie 2018 10:24

Aveți mai sus exemplul cretinității intrupate. Un biet maoist-trotzkyst-marxist-leninist EURO-muist 13 septembrie 2018 22:43 - ma refer aici la pushlamaua din poza - sper ca i-ati citit discursul omagial de la aniversarea ideologului terorii & ciumei rosii - Marx Karl

14 septembrie 2018 9:45

Aveți mai jos exemplul cretinității personificate. Un biet postac marxist-leninist muist. 13 septembrie 2018 22:43

14 septembrie 2018 3:58

Si si mai jos aveti exemplul imbecilitatii personificate. Un biet postac EURO-muist . 13 septembrie 2018 17:53

13 septembrie 2018 22:43

mai jos aveti exemplul imbecilitatii absolute. Un biet postac psd-ist .

13 septembrie 2018 17:53

v Cind facea declaratiile alea Juncker era treaz? In alta ordine de idei, te intrebi oare toate tarile mari foste comuniste sint vinovate de acelasi lucru? Oare vesticii nu fac in asa fel incit tarile din est sa nu "ridice" capul, sa ramina coloniile lor? Noi de frica Rusilor pe care-i stim ce le "poate piele", ne-am dus repede spre UE si NATO, dsr acestia in loc sa ne ajute ne-au facut sa distrugem tot ce era facut de noi, sa devenim sclavii fabricilor lor, a magazinelor, etc. Noi nu mai stim sa facem nimica, nici suruburi, decit sa lucram pt ei si sa le consumam produsele. In final unul ca Ghiolbanis ne va "inchina" natiunilor germanice, iar unii dintre noi il vor aplauda.

13 septembrie 2018 16:47

Bine, si daca vindem / donam / împrumutam câteva mii de HOMO-copii la EURO-bulangii LGBT-ORL si îi punem (mituim) pe-aia sa fucka o "parada" a "diversitatii" la Bruxelles (respectiv la Brüssel, n.m.) cu copiii vopsiti / tatuati cu curcubee pe buci, atunci "Europa" o sa constate ca îi respectam "valorile" si o sa ne ierte de "optiunea-atomica", nu?! Cu respect, Paulus

13 septembrie 2018 13:52

Socotitorul Pana in 1990 toti romanii voiau sa traiasca ca-n Germania sau Austria. Acum au vazut ca nu se poate peste noapte asa ceva, binenteles cei cu un orizont de asteptare scurt ( pensionarii) vor sa traisca bine astazi, amanetand viitorul nepotilor lor. Impreuna cu hotii care fura tara, prin votul lor dat acestora, contribuie cresterea intervalului de timp chiar si pentru nepoti. Daca nu eram in UE? Era destrabalare mare si tara intra in faliment! N-ar fi fost prima si nici ultima.

13 septembrie 2018 12:50

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.