Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că este „moderat-optimist” că legislaţia în domeniul justiţiei va „rezista” unei verificări atente din partea Comisiei Europene, informează Agerpres.

„Spaţiul Schengen a fost creat printr-o înţelegere care prevede şi paşii de urmat, şi condiţiile care trebuie îndeplinite. Comisia Europeană sprijină demersul de aderare a României, cum majoritatea statelor europene sunt pentru acceptarea României şi de obicei se asociază şi cu Bulgaria. Aceste chestiuni au fost de multe ori şi pe larg dezbătute, iar evoluţia pe care o vedem în momentul de faţă în domeniul legilor justiţiei cu siguranţă ridică câteva semne de întrebare suplimentare. Eu sunt totuşi moderat-optimist că vom reuşi să avem o legislaţie în materie de justiţie care rezistă la o verificare atentă în final şi cred că uşor-uşor toată lumea a înţeles că legislaţia în domeniul justiţiei trebuie îmbunătăţită, şi nu ciopârţită. Sper că acest lucru în final să fie înţeles şi de cei care au pornit cu un elan nemotivat şi cu o totală lipsă de transparenţă acest procedeu şi cred că există suficientă înţelepciune în politica românească pentru a găsi un final potrivit pentru aceste lucruri, dar momentan, etapa în care ne aflăm ridică mai multe semne de întrebare decât aduce certitudini”, a spus Iohannis la conferinţa comună cu premierul Regatului Ţărilor de Jos, Mark Rutte, aflat într-o vizită în România.

Integral pe România LiberăComentarii

Doi dințoși denisovani Din păcate, nu cred să fi auzit vreunul dintre ei de peștera Denisova din munții Altai și de ce este aceasta importantă pentru istoria umanității. Pe unul il interesează de-l rupe portul Constanța ca rival de moarte (pe motiv de China) al Roterdamului, iar celălalt visează cu ochii deschiși și cu lopata palmară pe locul unde ar trebui să fi o iinimă o inimă (dar nu e nimic) la „gubiernul mieu”.

13 septembrie 2018 10:30

v Asta este poza pt ziaristi, in restul timpului Ghiolbanis a stat sub masa si-a luat notite, ce i-a dictat Olandezul Zburator

12 septembrie 2018 23:28

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.