Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Alocația pentru copii este de 18 euro/lună în România, în timp ce în majoritatea statelor din blocul comunitar aceasta pornește de la 100 euro/lună. O nouă inițiativă legislativă prevede creșterea alocației la 32 euro/lună. România se află astfel pe ultimul loc din Uniunea Europeană la ajutoarele acordate de autorități pentru creșterea copiilor.

Un recent proiect de lege stipulează majorarea alocațiilor pentru copii de la 1 ianuarie 2019. Pentru cei cu vârste de până la 2 ani ar urma să fie acordați 300 de lei/lună, iar pentru copiii între 2 și 18 ani să crească la 150 de lei/lună. Inițiativa legislativă aparține deputaților PNL, Robert Sighiartău și Dumitru Mihăilescu.

Valoarea indicatorului social de referință este de 500 de lei în prezent, ceea ce înseamnă că valoarea alocației pentru copii este de 0,4 ISR pentru cei cu vârste de până la 2 ani, adică de 200 de lei/lună, și de 0,168 ISR pentru copiii cu vârste între 2 și 18 ani, ceea ce înseamnă 84 de lei/lună. „Propunerea este de majorare a cuantumului alocatiei cu 50% pentru copiii cu vârste cuprinse între 0-2 ani, care vor beneficia de o alocație în valoare de 300 lei și cu 80% pentru copiii cu vârste cuprinse între 2-18 ani, care vor beneficia de o alocație în valoare de 150 lei.”, arată deputatul PNL, Robert Sighiartău într-un comunicat.

Integral pe CotidianulComentarii

Ciobanu Mircea cine a futut ala sa plateasca. daca statul da bani atunci cei care-i accepta sa fie castrati! Sa se taie alocatiile

12 septembrie 2018 22:58

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.