Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Nu pentru că nu cred în Dumnezeu. Cred.

Nu pentru că nu sunt dus la Biserică. Sunt.

Nu pentru că nu știu că familia este amenințată în România și în lumea largă. Știu.

Nu merg la referendumul pentru familie, anunțat de PSD și de domnul Dragnea...

...Pentru că el nu va aduce împreună familiile despărțite după plecarea milioanelor de români în străinătate. Dacă un referendum ar putea strânge în brațele mamelor și taților rămași acasă măcar o parte dintre copiii rătăciți prin lumea largă, poate m-aș mai gândi.

...Pentru că el nu va umple burta copiilor care merg flămânzi la culcare. Dacă un referendum ar schimba nenorocita de statistică ce spune că în România un copil din opt nu are ce mânca, că un sfert dintre copii abandonează școala, că zeci de mii de copii sunt puși la muncă grea, că mii de copii sunt trimiși la cerșit, poate m-aș mai gândi.

...Pentru că el nu va vindeca rănile femeilor bătute, abuzate, violate, discriminate. Dacă un referendum ar modifica blestemata de statistică ce arată că, în România, la fiecare 30 de secunde o femeie este agresată de partenerul ei sau ar pune sub semnul îndoielii înțelepciunea populară că „bătaia e ruptă din rai” sau că „un bărbat care nu-și bate din când în când femeia nu o iubește”, poate m-aș mai gândi.

...Pentru că el nu va urca nici măcar cu o sutime de punct România în clasamentul mondial al analfabetismului funcțional. Dacă un referendum l-ar pune pe gânduri pe cel puțin unul dintre cei 40 la sută dintre români care citesc un text fără să-l înțeleagă, poate m-aș mai gândi.

Integral pe RepublicaComentarii

@13 septembrie 2018 15:09 Daca ai observat, chiar m-am ferit sa numesc Norvegia printre celelalte tari nordice, nu din nestiinta, ci pur si simplu pentru cele intamplate. Imi spui mie ca eu amestec factori de natură socio-economică cu factori de natură psiho-spirituală. Iti inchipui tu ca o societate ajunge la bunastare fara o educatie sanatoasa, in special psiho-spirituala? Ce-i mana pe indivizii societatii acestia in "lupta"? Sta cineva cu biciul in spatele lor? Li se pune "stiuletele" in fata ? Ma contrazici dandu-mi cateva exemple tragice care s-au intamplat la altii. Nu vrei sa-ti dau exemple din Romania, incepand cu acel individ din Brasov care si-a omorat sotia si cei doi copii sau cel din Satu-Mare care si-a macelarit familia (bunica si parintii)? Si prostia poate duce la intamplari tragice. Sau coruptia. Iti amintesti de Colectiv? Dar ce se puteaintampla intr-un bloc din Bucuresti? Eu nu am spus ca sunt impotriva religiei, doar am spus ca introducerea ei in scoala n-a adus nimic bun comparativ cu perioada comunista. Ba dimpotriva, pe unii copii -si sunt multi !- care nu vor sa fie fortati sa participe la acele ore, mai mult i-a inrait decat sa-i educe. Locul religiei este in biserica. Efectul ei asupra educatiei copiilor ar fi mult mai benefic. S'apoi, fie vorba intre noi, preotul ce treaba are? De ce religia trebuie sa fie intoleranta, iar noi sa fim toleranti? Sa-ti dau citate din Biblie? De ce Dumnezeu i-a facut pe unii ( El este creatorul, nu-i asa?) condamnabili din start? Si atunci sa nu-ti pui probleme legate de compasiune, empatie, moralitate la tanara generatie?

13 septembrie 2018 15:50

@13 septembrie 2018 15:09 Un ultim aspect al postarii tale vreau sa-l subliniez si cu asta am terminat. Tu nu vei avea orizontul meu de cunoastere niciodata! Esti mult mai limitat decat te crezi. Insusi faptul ca nu ai indoieli existentiale, te limiteaza la nivelul evului mediu. Chiar daca unii cred, nu sunt habotnici si-si mai pun din cand in cand cateva intrebari. Prea multe necunoscute pe lumea asta.

13 septembrie 2018 15:48

@@Lui nenea cu cele 3 postări de mai jos că este același!te Măi nene, nu ai dreptate. Eu nu te fac imbecil,dar, ori ești mărginit incurabil, ori ipocrit. În primul rând că amesteci factori de natură socio-economică cu factori de natură psiho-spirituală. Lipsa de compasiune și de empatie în lumea actuală, și nu numai de la noi, nu se datorează neapărat religiei si preoților. Ba, dimpotiva, mai toate religiile se străduiesc să păstreze un nivel de moralitate umană. Contribuția principală la imoralitate și răutate o aduc tocamai cei ce contestă valorile tradiționale, cei care, in numele libertății prost înțelese, se lasă pradă instinctelor primare, beției, drogurilor, tendințelor anarhiste. Din păcate, degradarea relațiilor umane pe care, pe bună dreptate le numeri tu, se produc tocmai datorită disprețului față de valorile de conviețuire civilizată. Crezi că dacă interzicem religia, de bine de rău, a ținut în frâu animalitatea din om, va diminua criminalitate și barbaria? Poate ai observat și tu câte măceluri au loc în SUA! Vorbești în totală necunoștință de cauză despre sistemul de educație din țările nordice! Este dat cu sclipiciul bogăției, dar e putred! Până la 14 ani, copiii învață doar să citească și sa-și socotească banii la cumpărături. Cică să nu-i surmeneze, sau sa nu-i afecteze emoțional. Îi abuzează însă sexual în familie și-i împing de mici spre homosexualitate. Poliția aia a copilului din Norvegia răpește copiii imigranților pentru adoptarea lor (pe bani mulți!) de familii care îi abuzează! Tânărul acela norvegian care a împușcat 84 de persoane fusese înfiat succesiv de 5 familii, care toate l-au abuzat sexual. Ferească Dumnezeu de așa societate civilizată!

13 septembrie 2018 15:09

@Dumitru Drobota Mare dobitoc te-a facut ma-ta pe cale aia traditionala. De aia ca-i traditional, in Romania mor cele mai multe femei ca urmare a batailor primite de la soti. De aia ca-i traditional in Romania se fac cele mai multe avorturi. De aia ca-i traditional in Romania sunt cele mai multe abandonuri familiale. De aia ca-i traditional, in Romania sunt orfelinatele pline de copii abandonati. De aia ca-i traditional, in Romania sunt cele mai multe divoturi la 1000 casatorii. Mai vrei si alte exemple, imbecilule? Prima data trebuie EDUCATIE. Numai ca tu nemernicule confuzi educatia cu instruirea scolara. Caci asa te- a facut ma-ta: traditional prost. Vai de capul vostru cu familia traditionala tip DRAGNEA!!! Exemplu bun pentru familai Traditionala. Celalalt ARMASAR Tariceanu este la a CINCEA SOTIE. Si asta legitim. Cu cate s-o fi culcat TRADITIONAL? Nu vedeti ca sunteti de rasul curcilor, de rasul lumii? Daca si-o trage TARICEANU - sau alt model Borcea-cu toate nespalatele, nu si-o putea trage si cu un homosexual? Credeti ca gaura aia e mai curata decat cealalta? Unde-i valoarea morala mai imbecilule ?

13 septembrie 2018 13:31

@imbecilior care comenteaza favorabil referendumul Voi ati auzit de tarile nordice? Ati auzit de Danemarca, de Olanda, de Suedia de Finlanda? Sunt tari in care CRIMINALITATEA este aproape ZERO. Sunt tarile cu cel mai inalt nivel de trai in Europa. Sunt tari in care FERICIREA de a trai se simte la tot pasul. Sunt tarile cu cel mai inalt nivel de EDUCATIE din Europa. Sunt tari in care se face SCOALA, nu o spoiala cu tot felul de manuale de indobitocire. Pe de alta parte, viata privata nu este ingradita decat daca incalci legea, iar legea te pedepseste daca incalci drepturile si libertatile altora. ( Ati vizitat Copenhaga, Amsterdam etc?). Nimeni nu te ia cu forta de pe strada si nici nu sunt atatea violuri ca-n Romania. De ce nu se intervine aici? Pentru ca nu asta se urmareste. Este doar o intoxicare a celor slabi care cred ca toti care nu gandesc ca ei sunt homosexuali sau lesbiene.

13 septembrie 2018 13:24

@imbecilior care comenteaza favorabil referendumul Ce a adus RELIGIA in scolile din Romania? Toti preotii ortodocsi s-au casatorit cu profesoare de religie. Doar atat! Societatea este mai bolnava decat in timpul comunismului. Lumea este mai inraita decat atunci. Coruptia este inimaginabila. Criminalitatea este de zeci de ori mai mare. Nu exista niciun fel de compasiune sau sentiment de ajutorare fata de semenul care se afla in suferinta. Daca nu scoti banii medicii te lasa sa mori. Cei cu bani isi pot cumpara ininimi, ficati si alte organe. Ceilalti sa moara. Aceasta este societatea care se construieste in Romania. Modele de familii traditionale sunt cele ale lui Dragnea si Tariceanu. Dragnea o are drept tiitoare pe fiica-aproape nepoata- dupa 28 de ani de trai cu Bombonica. Macar Tariceanu s-a dat mereu un mare armasar si probabil vrea sa-l intreaca pe Borcea. Mai Taricene tu ai numai 5 (cinci) foste neveste, Borcea are 7 (sapte) foste neveste. Unde mai pui ca el este tanar si mai poate. Astea-s modele pentru familiile traditionale romanesti. Pai, daca tot vrem sa ne intoarcem in evul mediu, mai bine zice religia catolica. O singura sotie pana la moarte. Divortul interzis. Ce ziceti Dragnea, Tariceanu, Borcea si alte mii de cazuri?

13 septembrie 2018 13:23

Vasile Mircea Bani aruncatzi in vant cu acest Referendum...mai bine cu banii astia se mai faceau 2 sau 3 Km de autostrada...cu tot cu parainadratul obisnuit...si necesar...dat CNADR-ului

13 septembrie 2018 12:44

NU mergi la referedum?! Dar cine te obligă? Nu veniți niciunul și câștigăm noi cu 100%! Parcă voi sunteți ăia cu „democrația participativă”. Participativă la ce? La dat cataroaiele, cu molotoavele și cu pungi de fecale?! Pe urmă vă plângeți că ați protestat pașnic, dar ați fost gazați! Vă mai aduceți și copii pe post de scuturi umane! R-ați ale dracului de animale! De 10 august anul viitor organizați și un futing general în Piața Victoriei, ca să vă promovați valorile ne-tradiționale.

13 septembrie 2018 10:43

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul Căsătorie legală între persoane de același sex care cresc și copii. Mai bine vă omor pe toți din nou ca la Potopul lui Noe și creez după aceea un alt Adam și o altă Evă.

13 septembrie 2018 3:57

Eu, EU STIU (100%) DE CE nu mergi (tu, n.m.) si cu co-pushlamalel tale la Referendum! Ei bine, tu & co-calarii tai nu mergeti, pentru ca sunteti niste EURO-LEPRE (ordinare, n.m.) dependente de "absorptia" de "fonduri" din punga (adica, pe scurt, niste EURO-laci ordinari & jegosi, n.m.)! Iata asadar, în nici doua vorbe (cam) de ce nu mergi tu ... Cu respect, Paulus

12 septembrie 2018 22:36

Sicterescu Baih Negrutiule, ai pomenit exact de ce TREBUIE sa mergi la Referendum ! Pt ca si alea-s probleme care trebuie rezolvate ! Si daca Dragnea si PSD nu le rezolva, ramane sa le rezolve altii - inclusiv tu idiotule !!!Sictir !!!

12 septembrie 2018 17:00

v Vad ca toti cei care sint contra guvernarii actuale, din motive politice dau divere interpretari si sensuri acestui referendum. El se refera clar la casatoria intre un barbat si o femeie. Nu se pune "problema" femeilor divortate cu copii, nici alte situatii. Problema importanta este de nelegalizare a casatoriilor intre homosexuali si adoptarea de catre acestia a unor copii. Homosexualii, lesbienele si ce deviatii sexuale mai sint, pot face ce vor ei in intimitate, fara a deranja pe altii

12 septembrie 2018 16:01

Ionut Trebuie mers la referendum daca vrem un viitor normal pentru copiii nostri. Aici nu mai e vorba despre biserica sau politica ci despre NORMALITATE si bun simt. Homalaii n-au decat sa faca ce doresc in intimitate dar fara casatorii si adoptii de copii. Prea obraznici au devenit.Ar trebui sa le dam un teritoriu undeva pe planeta doar pentru ei, sa se stranga toti acolo si sa-si faca propriile legi. Poate asa scapam de ei.

12 septembrie 2018 14:52

Mircea Draghici Eu nu merg la Referendum din alt motiv...Nu poate un "curvar" ca Dragnea ce cand inca era insurat cu acte de 28 de ani cu Bombonica cu doi copiii sa-i faca sex oral la birou si-n Brazilia secretara mai unezita la pasarica si apoi sa-si parasesca "familia traditzionala" si traiasca in amantlac cu blondina de 25 de ani...La familia traditzionala zice si popa'n biserica "sa nu preacurvesti"....Familia traditzionala se pastreaza in respect si dragoste nu in curvasareala !!!...Sau al "curvar" batran, Tariceanu ce a avut 5 (cinci) neveste...hai ca nu tzi-a placut prima...hai ca nici a doua....s-ar trece cu vederea si la a treia...dar 5 (cinci) e prea de tot...si astia-s "modele" sa ma cheme pe mine la Referendum ???....

12 septembrie 2018 13:51

Familistul Concluzia: se indeamna populatia sa nu mearga la referendum pt. simplu motiv ca e initiat de PSD." Inteligent" argument ! IUn mai mare imbecilism nu poate fi, fapt pentru care autorul nu vrea sa -si faca publica identitatea.Toate motivele indicate nu au nici o legatura cu tema referendumului.Nu simpatizez cu PSD , dar asemenea "autori" imbecili fac intr-adevar o proasta reclama opozitiei.

12 septembrie 2018 13:32

doru probabil esti homo dar sigur stapinii tei nu te mai plateu.

12 septembrie 2018 12:54

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.