Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Fostul premier Dacian Cioloş, preşedinte fondator al Mişcării România Împreună, consideră că România riscă să fie decredibilizată la momentul exercitării Preşedinţiei Consiliului UE dacă va rămâne cu actualul Guvern în funcţiune.

"Cu acest Guvern, România riscă, într-adevăr, să fie decredibilizată într-un moment care apare pentru România o dată la 15 ani, deci să asigure Preşedinţia Consiliului UE. De ce? Pentru că acest Guvern şi-a dovedit deja incompetenţa în modul în care guvernat România şi acest lucru se vede. Va fi foarte greu pentru oficialii europeni şi pentru celelalte state membre ale UE să aibă încredere în modalitatea în care aceşti miniştri vor prezida consiliile de miniştri la nivel european, unde vor trebui găsite compromisuri politice şi unde trebuie să ai, în primul rând, încrederea celorlalţi atunci când cauţi o zonă de compromis şi cauţi o înţelegere între cele 27 de state membre. Pentru că avem propunerile Comisiei Europene, legislative, avem bugetul european, care e pe masa Consiliului, avem propunerile de modificare a politicii agricole comune, a politicii de coeziune şi aceste propuneri legislative sunt în momentul de faţă discutate între Consiliul de miniştri şi Parlamentul European sau, în unele cazuri, Consiliul de miniştri, deci 27 de miniştri din statele membre, încearcă să găsească o zonă de compromis între toate statele membre ca să meargă să negocieze, cu acest text de compromis, regulamentele cu Parlamentul", a declarat Dacian Cioloş, marţi, la Realitatea TV, întrebat dacă România poate să preia Preşedinţia rotativă a Consiliului UE dacă va continua să funcţioneze cu Guvernul actual.

Integral pe CapitalComentarii

Care limba straina?! In Guvern sunt putini cei care vorbesc limba romana, daramite sa o mai si scrie.

12 septembrie 2018 13:53

Mircea Draghici Prostia si needucatzia sunt "Marca inregistrata Guvernamentala PSD-ista"....cu cat esti PSD-ist mai prost dar nesimtzit si impertinent cu atat esti promovat in functzie mai mare...si sa mai ai o calitate...sa fi obedient fatza de Dragnea...

12 septembrie 2018 13:16

doru Excrocule,in toate organismele europene se poate vorbi in oricare din limbile tarilor membresau tu nu intelegi ungureste.

12 septembrie 2018 13:16

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.