Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În prima zi de guvernare s-au luat şi primele măsuri dure împotriva fostei guvernări, imediat după ce Victor Ponta s-a instalat în biroul lui Adrian Năstase de la Palatul Victoria.  Guvernul a decis să recupereze din conturile autorităţilor locale banii alocaţi de fostul Guvern, din Fondul de rezervă bugetară, şi încă necheltuiţi. 


Premierul Victor Ponta a amintit că a criticat în numeroase rânduri modul în care Guvernul Ungureanu a cheltuit „ilegal şi ilegitim“ 170 milioane euro din Fondul de rezervă, pentru a finanţa campania electorală a unor aleşi locali PDL, anunţă GÂNDUL. „Mă angajez ca Fondul de rezervă să nu mai fie folosit niciodată pe criterii politice, pentru campanii electorale, ci doar conform legii, pentru situaţii cu adevărat de urgenţă.

Mai mult, am solicitat specialiştilor din Ministerul Finanţelor ca printr-un act normativ, să încercăm să recuperăm acei bani, de 170 milioane euro, şi să-i folosim acolo unde avem cu adevărat nevoie, la reîntregirea pensiilor şi a salariilor“, a spus Ponta, citat de ROMÂNIA LIBERĂ. „Banii trebuie restituţi în trei zile de la apariţia în Monitorul Oficial a hotărârii de Guvern“, a spus ministrul Finanţelor, Florin Georgescu. Adică, explică COTIDIANUL, până vineri.


Pe de altă parte, ANTENA3 afimră  că primarii PDL nu vor să dea înapoi niciun ban, pentru că aceştia sunt deja alocaţi pentru diverse lucrări. Edilii sunt hotărâţi să dea statul în judecată, dacă li se vor lua banii primiţi de la guvernul Ungureanu. La începutul lunii aprilie, aminteşte MEDIAFAX, prin hotărâre, Guvernul Ungureanu a alocat primăriilor fonduri totale de 648 milioane lei (echivalent a 148 milioane euro), din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului, cei mai mulţi bani fiind acordaţi primăriilor PDL.