Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Deznodământul remanierii guvernamentale, dată ca sigură de președintele PSD Liviu Dragnea pentru luna octombrie, este greu de prevăzut. Chiar dacă sunt mai multe nume care au apărut pe lista remaniabililor de fiecare dată când s-a discutat despre primenirea cabinetului Dăncilă, decizia finală se va lua în funcţie de mai multe variabile, nu doar după prestaţia fiecărui ministru în parte. Una dintre ele este şi evoluţia ostilităţilor dintre taberele care se conturează în interiorul PSD.

PSD pregăteste o remaniere guvernamentală până la începutul lunii octombrie, a anunțat Liviu Dragnea, care precizează că existe ministere de care conducerea PSD este nemulţumită, amintește GÂNDUL. Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat, duminică seară, că premierul va veni în faţa conducerii PSD cu o prezentare a activităţii miniştrilor, iar analiza se va finaliza printr-o remaniere guvernamentală până la începutul lunii octombrie.

Pe listele cu remaniabili s-au regăsit de fiecare dată ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, şi cel al Educaţiei, Valentin Popa, ambii din considerentul că apariţiile lor publice sunt dezastruoase, afirmă JURNALUL NAȚIONAL. În aceeaşi situaţie, se află şi ministrul Transporturilor, Lucian Şova. Printre miniştrii pe care i-ar paşte remanierea ar mai fi cel de la Turism, Bogdan Trif, din cauza scandalului legat de agenţiile de turism care şi-au înşelat clienţii, şi Ioana Bran, de la Tineret şi Sport. George Ivaşcu, ministrul Culturii, ar putea fi scos ţapul ispăşitor pentru întârzierile programelor destinate celebării Centenarului.

Și imaginea ministrului Agriculturii, Petre Daea, a avut mult de suferit ca urmare a masacrului porcilor afectați de pesta porcină africană, mai ales după ce au apărut în presă informaţii că autorităţile europene ar fi avertizat România încă de anul trecut în privinţa acestui pericol, afirmă COTIDIANUL.

Tăriceanu nu dă semne că l-ar nemulţumi activitatea unor miniştri ai ALDE, dar lui Anton Anton i s-a cerut demisia chiar din interiorul partidului, de către senatorul Scarlat Iriza, înainte ca acesta să plece la PSD. De asemenea, Meleşcanu a provocat nemulţumiri la PSD prin faptul că a tergiversat o decizie privind ambasada din Israel şi nici nu pare dispus să-l recheme pe George Maior de la postul din Washington.

Și  ministrul Justiției Tudorel Toader se comportă de parcă ar dori să fie dat afară din guvern, consideră jurnalistul Ion Cristoiu, într-o analiză a ultimii ieşiri publice a acestuia, constată GÂNDUL. Având în vedere că Ministerul Justiţiei nici măcar nu a luat în discuţie varianta vreunei legi sau ordonanţe privind amnistia sau graţierea - după cum anunţa Toader - Ion Cristoiu crede că ”planul B” al preşedintelui PSD Liviu Dragnea este o ordonanţă care să anuleze necesitatea unor avize din partea ministerelor la emiterea de ordonanţe.

Însă nu doar aceştia sunt miniştrii contestaţi. Mai nou, Carmen Dan, ministrul de Interne, a devenit ţinta unor voci critice provenite chiar din propriul partid. Gabriela Firea a cerut deschis demiterea ei din cauza intervenţiei Jandarmeriei la mitingul din 10 august. Dar schimbarea ei din funcţie ar însemna ca Dragnea să admită că autorităţile sunt vinovate pentru intervenţia de la miting şi să dea un semnal foarte prost fidelilor săi din partid, anume că nu mai poate să le asigure funcţiile.

Carmen Dan se gândește la demisie, susține EVENIMENTUL ZILEI , care se întreabă dacă nu cumva a primit vreun semnal de la Dragnea. Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat asearără că e dispusă la demisie, dar pasul în spate pe care ar putea să îl facă e condiţionat numai de votul conducerii PSD.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat marţi seara că va continua mandatul de ministru şi singura structură care i-ar putea solicita să renunţe la această funcţie este Comitetul Executiv al PSD, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. Carmen Dan a afirmat că în situaţia în care i-ar solicita Comitetul Executiv al PSD, ar renunţa „fără absolut nicio rezervă” la funcţia de ministru de Interne.

Și prestația altor miniștri a stârnit nemulțumiri constante, însă conducerea PSD vrea să-i mențină la guvernare. Este cazul premierului Viorica Dăncilă, criticată deseori pentru activitatea sa în fruntea Executivului. Însă șeful PSD, Liviu Dragnea o susține în continuare, anunță COTIDIANUL.

Aceasta cu toate că, susține EVENIMENTUL ZILEI, un ziar apropiat liderului PSD anunță demisia Vioricăi Dăncilă din motive medicale! Ba mai mult,în articol este precizat că favorit pentru preluarea mandatului de premier este Călin Popescu Tăriceanu.
Viorica Dancila pur și simplu nu se mai desparte de medicul care nu pleacă de la Palatul Victoria cât timp premierul se află acolo. Și cu toate că public nu a răsuflat nimic până acum despre situația medicală a șefului Guvernului, „căzăturile de calciu”, „glicemia variabilă” și cele și câte trei „înțepături” pe zi nu aveau cum să nu-i alerteze pe apropiații acesteia, mai ales pe cei de la vârful partidului.

Culmea este însă că deși la prima vedere pare pus într-o situație imposibilă, Liviu Dragnea s-ar putea totuși să tragă maxim de profit de pe urmă iminentei retrageri din motive strict medicale a Vioricăi Dancila de la conducerea Guvernului. Refuzând astfel să împace și „capra” ultimelor aprecieri personale la adresa activității premierului, și „varza” Opoziției, fie ea cea tradițională sau din interiorul partidului, dar inclusiv orgoliul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Cel care nu ar avea cum să zică „nu” ofertei de nerefuzat de a salva guvernarea. Și de a nu da astfel „vrabia” numirii în această toamna în funcția de premier în locul „maurului” Dancila pe „cioara” cursei prezidențiale de peste un an și ceva”, scrie Cătălin Tache în NAȚIONAL.

Reacţia premierul Viorică Dăncilă a venit la ANTENA3, marţi seara. Liderul de la Palatul Victoria a infirmat varianta avansată de sursele menţionate mai sus. „Nu demisionez și nici nu am intenția să demisionez. E o informație falsă. Cineva care ar vrea să demisioneze nu ar avea un program încărcat”, a spus ea. În acest subiect a intervenit şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, care a declarant că informaţia potrivit căreia premierul Viorica Dăncilă ar urma să demisioneze este "o manipulare disperată" prin care "se încearcă acoperirea multor adevăruri care încep să iasă la iveală".

"O să fiu mai dur decât de obicei. Ştiam că sunt proşti, acum arată că sunt şi foarte disperaţi. E o manipulare disperată, nu mai au niciun fel de coerenţă în ceea ce emit. (...) Se încearcă acoperirea multor adevăruri care încep să iasă la iveală, în primul rând adevărul despre 10 august care, încet-încet, începe să iasă la iveală", a declarat Dragnea, solicitat să comenteze informaţia conform căreia premierul Dăncilă şi-ar da demisia.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să răspundeți la următoarea întrebare: Credeți că este posibil ca președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu să-i ia locul premierului Viorica Dăncilă?


Comentarii

v alupigus, te-am invatat s-o decalotezi cu gura.

13 septembrie 2018 9:49

X Ce enormități pot debita unii!

13 septembrie 2018 8:36

Mircea Draghici Daca cineva i-l mai crede pe Dragnea asta dupa ce s-au postat pozele de cum se lupta el cu "Statu Paralel" in vilele K2 sau K14 ale S.R.I.-ului cand i-i cara sticle de vin "Opus One" lui Coldea si taia si parlea porcul pentru soriciul oferit lui Kovesi,Maior,Coldea,Oprea,Ponta si altzii...Dragnea Marele Razboinic Neinfricat...Un martzafoi imbibat in miciuna si curvasareala...

12 septembrie 2018 15:02

a lu` pigus, postac dezvirginat de insusi Liviu Draknea Astazi nu voi posta. Am rupturi anale.

12 septembrie 2018 12:38

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.