Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie este înscrisă pentru dezbatere şi vot pe ordinea de zi de marţi a plenului Senatului.

Comisia juridică şi Comisia pentru constituţionalitate din cadrul Senatului au adoptat, în urmă cu o săptămână, cu 12 voturi "pentru" şi 5 abţineri, un raport favorabil pentru această propunere legislativă.

Senatorul PNL Cătălin Fenechiu a anunţat în comisie că liberalii se abţin de la vot, apreciind că procedura este viciată şi că aceasta ar trebui reluată, astfel încât Senatul să fie prima Cameră în cadrul căreia este dezbătută iniţiativa.

Şerban Nicolae (PSD) a apreciat că acesta este un "tertip nejustificat".

Romaniţa Iordache, senior expert al FRALEX, echipa de experţi independenţi care lucrează pentru Agenţia Drepturilor fundamentale a UE în România, a arătat că prin decizia 580 din 2017, Curtea Constituţională a explicat că rolul Parlamentului este acela de a realiza un control de oportunitate. În acest sens, ea a apreciat că Legislativul ar trebui să stabilească în ce măsură este utilă cheltuirea a 120 de milioane de lei "pentru a modifica trei cuvinte din Constituţia României".

Camera Deputaţilor a adoptat pe 9 mai 2017, cu 232 de voturi "pentru", 22 "împotrivă" şi 13 abţineri, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei, semnată de 3 milioane de cetăţeni. Iniţiativa trebuie adoptată şi de Senat, în calitate de for decizional, ulterior fiind necesară organizarea unui referendum.

Potrivit modificării propuse pentru articolul 48 din Constituţie: "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor".

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat pe 1 septembrie că referendumul pentru familie va fi organizat pe 7 octombrie.


Comentarii

Vasile Mircea Bani aruncatzi in vant cu acest Referendum...mai bine cu banii astia se mai faceau 2 sau 3 Km de autostrada...cu tot cu parainadratul obisnuit...si necesar...dat CNADR-ului

13 septembrie 2018 12:42

Fakcanitoru` de partid si de stat Toti aia care semneaza ca Mircea Draghici,@Didel,Adrian Sodomit..., a lu` pigus postac... este unu` si acelasi idiot cu gura plina de bale de la supt pula la toti aia pe care-i plagiaza ca...nume ! Sictir baih cacatule !!!

12 septembrie 2018 11:44

a lu` pigus, postac dezvirginat de insusi Liviu Draknea Caut sponsor PSD. I-o sug si i-o iau in anus contra postari pro-psd.

12 septembrie 2018 7:59

Mircea Draghici seful postacilor Psd ce zici daca ne ai suge pula impreuna cu jegul de deputat acum seful postacilor Psd,,,cel de la ora 14.19 sa o futem in gura pe ma-ta care te-a cacat postac Psd-ist si pe Draghici il fut in gura si pe infractorul Dragnea..

11 septembrie 2018 19:45

Serban Nicolae, protejatul lui Iliescu Va vom viola pe toti. N-aveti cum sa scapati. Dupa ce v-am terorizat la Revolutie, la mineriade, va urma teroarea anala!

11 septembrie 2018 16:33

Mircea Draghici @ 11 septembrie 2018 14:19 Bun...si cu curvasareala cum ramane ?...ca si popa'n biserica zice "sa nu curvasarim" in familia traditzionala...Ce zici de cei doi "curvari" batrani din fruntea statului ce vor sa fie presedintzi de tzara ?....Si "familia asta traditzionala" are reguli morale bazate pe respect si dragoste...nu pe curvasareala...

11 septembrie 2018 15:19

Adrian Sodomit Nastase, membru in aristocratia masoneriei Masoneria sustine homosexualitatea. Deci, PSD, ca toate partidele masonice socialiste, va sustine homosexualitatea. Va reamintim ca PDSR a dezincriminat sodomia in anii 90.

11 septembrie 2018 14:22

@Didel Comisia Europeana zice sa-i sugi vrejul lui Junker.

11 septembrie 2018 14:21

Pt. idiotul care semneaza Mircea Draghici Maimutoiule, a-i folosi numele lui Draghici - un tip destept si sobru - nu te face si pe tine destept. Ramai tot cum te-a fatat coana ma-ta: un cretin. Ai scris, GRESIT, de doua ori "a-i", ceea ce dovedeste ca ai cacat in loc de creier. In alta ordine de idei, familia e traditionala, adica asa cum e in firea lucrurilor, atunci cand se bazeaza pe casatoria dintre un barbat si o femeie, idiotule! Nu conteaza de cate ori se casatoreste un barbat, atata vreme cat sotia e femeie. Ai inteles, labagiule? Si pe tine te-a nascut o femeie, presupun, ca doar nu te-o fi fatat tac-tu din inttestinul gros.

11 septembrie 2018 14:19

Didel Nu se poate prostie mai mare . Bani cheltuiti pentru a demonstra, ce ???? Oare Comunitatea Europeana ,ce zice ?

11 septembrie 2018 14:01

Fenechiu este POPONAR! Fenechiu este POPONAR! "Senatorul PNL Cătălin Fenechiu a anunţat în comisie că liberalii se abţin de la vot"

11 septembrie 2018 14:00

Mircea Draghici Oare ce este defect in gena barbatesca a celor doi mari oameni de stat ce mai vor sa ajunga si Presdinte de tzara...TARICEANU, presedinte de Senat a avut pana acum 5 (cinci) neveste de "Familie Traditzionala"...hai ca a-i gresit cu una...hai ca a-i gresit cu a doua...hai ca s-ar accepta si cu a treia...dar 5(cinci) e prea de tot....spune ceva de caracterul instabil al tau...si vrea o tzara sa conduca....DRAGNEA, al 3-le om in stat infractor condamnat de doua ori...de cand era casatorit de 28 de ani in Familia Traditzionala cu Bombonica si avea doi copiii o "traduce" cu tanara secretara mai umezita la pasarica de 25 de ani si lasa totul pentru blondina...Si ar vrea si asta sa ajunga Presedinte de tzara cu curvustina ca Prima Doamna....Astia doi ne provaduiesc noua FAMILIA TRADITZIONALA...pai familia traditzionala nu se tzine in curvasareala...

11 septembrie 2018 13:38

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.