Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Răzvrătiții anti-Dragnea din PSD au de ales: să se ascundă, cum o fac de obicei, în bălăriile partidului, sau să facă încă o dată o „nefăcută“ și un gest fără precedent. Să dea jos guvernul Dăncilă cu ocazia moțiunii de cenzură deja anunțate.

Patruzeci de parlamentari ghidonați de liderii anti-Dragnea la care se adaugă gruparea lui Ponta și partidele de Opoziție vor putea aduna suficiente voturi pentru dărâmarea guvernului. Ce se va întâmpla mai departe? Evident, un haos generalizat, susține ROMÂNIA LIBERĂ. Iar Iohannis o să sară din baie cu vechea lui marotă: „guvernul meu“. Se vezi, apoi, scandal politic!

PSD pregăteste o remaniere guvernamentală până la începutul lunii octombrie, anunţă Liviu Dragnea, care precizează că existe ministere de care conducerea PSD este nemulţumită. Premierul Viorica Dăncilă a lăsat și ea de înţeles că ar putea decide o remaniere a miniştrilor, în urma unor evaluări raportate la programul de guvernare. Anunțul unei remanieri a Guvernului Dăncilă a surprins pe foarte mulți care sperau că acesta nu va avea soarta celorlalte două guverne care au eșuat, afirmă JURNALUL NAȚIONAL.

"Sunt foarte mulţumit de doamna premier. Eu ştiu că este un prim-ministru bun. Ştiu că în fiecare zi demarează, aprobă proiecte, dar din păcate, în unele ministere, unii membri ai Guvernului nu au reuşit să aibă decizia de oportunitate, care este a lor. În unele ministere, în continuare e o problemă cu unii funcţionari care sunt în posture cheie, care pur şi simplu blochează sau pur şi simplu nu sunt de acord. Premierul sau SGG poate ar trebui să publice observaţiile care se fac la actele normative. Până la urmă, o decizie politică este făcută praf şi cred că lucrul acesta nu mai trebuie să continue foarte mult", a declarat Liviu Dragnea, la ANTENA3.

Pe de altă parte, liderul PSD Liviu Dragnea a afirmat, duminică seară, că PSD și ALDE trebuie să aibă candidat comun la alegerile prezidențiale, urmând a se stabili exact, în urma unor analize documentate, cine are cele mai mari șanse, anunță COTIDIANUL. „Eu am spus în CEx și o spun și public, opinia mea e că trebuie să avem un candidat comun. Eu am experiența din miezul USL, am fost printre cei patru care au făcut USL. Când USL s-a rupt, atunci a câștigat altcineva. Urmează când vom face anunțurile să stabilim cine are cele mai mari șanse”, a declarat Liviu Dragnea.

Președintele PSD a mai spus că a convenit cu liderul ALDE să nu vehiculeze niciun nume. „Am vorbit cu domnul Tăriceanu și are mare dreptate. Nu trebuie să pronunțăm un nume acum, dintr-un motiv simplu, că acum se fac analize”, a completat Dragnea.

GÂNDUL remarcă faptul că liderul PSD a mai susținut duminică seara, întrebat dacă este cel mai puternic din România, că președintele Klaus Iohannis este cel mai puternic om din țară, deoarece „are serviciile, mare parte dintre procurori și influența asupra unor judecători și exercită această putere într-un mod abuziv. Noi avem majoritate în Parlament și guvernul. Noi cu aceste instituții producem dezvoltare. El cu acele instituții produce rău, nedezvoltare, abuzuri”.

Potrivit lui Dragnea, Klaus Iohannis e mai rău decât Traian Băsescu. Liderul PSD a mai menţionat că este absolut convins de faptul că Iohannis nu va mai fi preşedintele ţării începând cu anul 2019, afirmă ADEVĂRUL.

EVENIMENTUL ZILEI a făcut următorul calcul: Dacă luăm actualii lideri ai partidului sau apropiați de PSD, toți, respectiv, Liviu Dragnea, Gabriela Firea, Corina Crețu, au un capital de încredere care este sub scorul electoral al partidului. Dacă PSD este creditat în ultimul sondaj de opinie (Sociopol) cu 35 la sută din voturi, Gabriela Firea are 25 la sută încredere, Corina Crețu - 20 la sută, Liviu Dragnea - 15 la sută.

Deci nici unul din cei trei nu este o locomotivă electorală pentru PSD, neavând un capital de încredere peste votul acordat partidului. Dintre toți aliații, cel mai bine stă liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, cu 20 la sută încredere, dublu față de scorul partidului.


Comentarii

vio iohanis si " guvernul meu" e cineva in stare sa gaseasca inregistrarea in care iohanis a zis asta mai ziaristi retardati ? inganatori ai lui cristoiu

11 septembrie 2018 10:13

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.