Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

După evenimentele din România, familiile poliitice europene nu au stat cu mâinile în sân şi au reacţionat. Astăzi se votează excluderea partidului lui Tăriceanu și urmează și cel al lui Dragnea. În plus, premierul României va fi și el convocat pentru a prezenta un raport în fața forurilor europene.

Şefa liberalilor austrieci a solicitat excluderea partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu din familia europeană, acuzându-l că acţionează „împotriva intereselor şi valorilor” promovate de ALDE european prin refuzul de a părăsi coaliţia cu PSD, anunță CAPITAL. Purtătorul de cuvânt al ALDE european, Didrik de Schaetzen, a declarat că solicitarea şefei liberalilor austrieci a fost înregistrată, iar situaţia din România va fi discutată pe 7 septembrie, într-o şedinţă a Biroului partidului.

Potrivit unor surse, toate partidele austriece, de la guvernare sau din opoziţie, fac de ieri presiuni uriaşe asupra şefului socialiştilor austrieci (SPÖ) , fostul cancelar Christian Kern, în vederea adoptării unei poziţii asemănătoare în privinţa PSD, afirmă NAȚIONAL. Şi europarlamentarul Cătălin Ivan va cere în toamnă excluderea PSD din grupul socialiştilor europeni. Europarlamentarul fost PSD spune că va depune la începutul sesiunii Parlamentului European un dosar complet cu motivele pentru care cere această excludere.

Parlamentul European o cheamă pe Viorica Dăncilă în plen, în octombrie, să dea explicaţii cu privire la violenţele din 10 august, au precizat surse politice pentru ROMÂNIA LIBERĂ. Conferinţa Preşedinţilor Parlamentului European, care e formată din preşedinţii grupurilor politice din PE, a decis, la propunerea Verzilor Europeni, să convoace o dezbatere plenară despre violenţele de la protestul din România din 10 august.

În mod uzual, la astfel de dezbateri este invitat premierul ţării în cauză.  Dezbaterea va avea loc în sesiunea plenară de la Strasbourg din 1-4 octombrie. ADEVĂRUL precizează că interesant este că decizia a fost luată în unanimitate, ceea ce atrage atenția asupra naturii relaţiei existente între familia socialistă europeană şi partidul condus de Liviu Dragnea.

„Vă confirm că în prima săptămână din luna octombrie va avea loc o dezbatere despre statul de drept din România în plenul Parlamentului European. Acesta este singurul lucru stabilit până la acest moment despre acea dezbatere. Detaliile dezbaterii urmează a fi stabilite la următoarea conferință a președinților de grupuri parlamentare pe 13 septembrie. Cel mai important este ceea ce va avea de spus Comisia Europeană în dezbatere despre statul de drept din România, deoarece Comisia Europeană este gardianul tratatelor europene și poate oferi o evaluare obiectivă”, a scris, citat de COTIDIANUL, europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Însă Andreea Sava a explicat la ANTENA3 de ce această informație este falsă, afirmând că este cel mai mare fake-news al zilei: "S-a discutat, într-adevăr, în conferința președinților din Parlamentul European despre o eventuală dezbatere despre România în 1 octombrie. Momentan a fost adoptat un draft. Mai urmează încă două conferințe ale Președinților care pot schimba ordinea de zi. Nu s-a pus nicio secundă problema chemării Vioricăi Dăncilă, chiar și în această variantă a ceea a ce s-a întâmplat pe data de 10 august".

Guvernul va primi încă două vești proaste, anunță EVENIMENTUL ZILEI. FMI pregăteşte înrăutăţirea estimării privind creşterea economică pentru România. În plus aşteptările privind creşterea încasărilor din TVA sunt nerealiste, spun economiştii. Estimarea privind încasarea din TVA este excesiv de optimistă în a doua iteraţie a rectificării bugetare şi presupune ca în patru-cinci luni care au mai rămas până la finalul anului să avem o creştere de peste 20% a încasărilor din TVA, a declarat reprezentantul rezident al FMI pentru România, Alejandro Hajdenberg.

Astfel, continuă, la un nivel din ce în ce mai înalt şi cu urmări deja vizibile în materie de corodare a credibilităţii României, şirul de evenimente născute ca răspuns direct la situaţia din România. Se adună nori grei de furtună şi că urmează momente din ce în ce mai neplăcute pentru guvernanţii actuali, dar şi, ceea ce este într-adevăr important şi merită băgat în seamă, nori care afectează capacitatea de joc a României, slăbind în mod dramatic ceea ce se numeşte în unele cercuri „bonitatea de ţară“.


Comentarii

Vasile Mircescu @Gheorghe Craioveanu: te sfatuiesc încerci si tu sa sugi EURO-poolla & sa #REZIST! ca mine & de-alde mine si te vei convinge singuri ca, fara "fonduri" efectiv nu mai ai ce sa "absorbi" si atunci pieri pe cale naturala (ca EURO-lacii fara punga, n.m.)!

9 septembrie 2018 21:51

Vasile Mircescu @Gheorghe Craioveanu...Exista dracu' "viatza si inafara UE"...Prostii dracului, idiotzi si incompetentzi...Pai numai saracii romani ce lucreaza in United Kingdom adica Marea Britanie au stat cu frica-n san sa nu fie expulzatzi...dar ceilatzi 3 milioane de romani ce lucreaza in tzari din Uniunea Europeana ce vor face daca pe noi ne rejecteaza afara datorita bandidismului PSD+ALDE ?...Nenorocitule, si tu o duci mai bine ca tzara primeste valuta forte de la Diaspora in bancile comerciale romanesti...si alde voi PSD-istii "va pishatzi pe diaspora"..Idiotzi si prosti..dar va milogitzi la investitzii straine, ca asa clameaza Madam Dancila, dar pe alta parte alde gasca lui Dragnea denigreaza Multinatzionalele si i-i persecuta pe corporatisti...ca sa nu-mi amintesc de "pishatu" pe Diaspora...cel mai mare investitor in tzara cu 4 la 5 miliarde de euro trimise anual...Prosti sa fie s-o mai faca !...si nici sa mai vina sa-si faca concediile in statziuni in Romania...sa se duca in Antalia sau in Bulgaria ca si asa pretzurile-s mai mici...

9 septembrie 2018 14:20

a lu` pigus, postac dezvirginat de insusi Liviu Draknea V-as fute-n cur daca as avea cu ce.

9 septembrie 2018 10:57

@Ionescu Victor Dar grațiați-l, dragă, și voi pe Iohannis, că, slavă Domnului, ați avea pentru ce! Că nu i s-au numărat toate ouăle de către procurori, decât escrocheriile imobiliare, e altă poveste. Nu întîmplător Luluțza și taica Lazăr vin din parohia marelui premar din zonă. Dar stai să i se ia la numărat afacerile de primar cu firme germane și austriece, precum și tărășenia cu moștenirea Grupului Etnic German! Că nu degeaba s-au vânturat varfuri ale politicii germane pe la Sibii, nu degeabă i-au împovărat pieptul de aramă cu cele mai grele cocorații nemțești, nu degeabă vegheaza ambasada și serviciile teutone asupra bunăstării și liniștii sale. Nu mai puteți voi de hoții ăstora, dar ai vostri ce cusur au? Că nu-i numai Iohannis și laureatul sorosist de la SRI, deoarece tot voi ați fost și ai Bselului și al draguțului de PDL! Chiar credeți că poporul ăsta a uitat de voi? Acum ați creat o breșă mare în PSD. Eu unul chiar imi doresc să reveniți la putere, dar nu cred că rezistați nici cât Cioroș. Iar dacă da și faceți voi România dodoloță și înfloritoare, bravo vouă! Dar dacă nu?!

8 septembrie 2018 15:18

@Mircea Drăghici Sa nu crezi ca dna. Laura Pizdutza Kuros nu stie cine, cui & câta spaga au dat "austriecii" (mai precis: EURO-group-ul infractional care opereaza de pe teritoriul federal, n.m.), dar (efectiv) nu poate sa spuna, întrucât are cavitatea bucala complet obturata de cotorul EURO-poollii pe care o (tot) felationeaza de la preluarea mandatului si pâna dupa încheiera sa!

8 septembrie 2018 13:08

a lu` pigus ALUPIGUS baih postaci de-a lu #rezist ! Poftiti la ...supt de sub buric !

8 septembrie 2018 12:10

Ionescu Victor @8 septembrie 2018 10:24 Sa sti ca MUIE PSD vine din ura din rarunchi a PSD-ismului din tzara asta care ne gazeaza si bate'n cap cu pulane jandarmeriste, care ne saraceste si inapoiaza, care ne scoate din lumea civilizata west europeana, care se "pisha" pe noi diaspora si pe romanii din tzara care nu impartasim aceleasi pareri si nu vrem sa fim condusi de infractori condamnatzi si nu vrem ca hotzii sa-si dea siesi legi si ONG-uri de gratziere si amnistie dupa ce justitzia i-a condamnat...si nu vrem sa avem o justitzie schilodita si politicienii sa-i calce pe grumaz pe procurori...

8 septembrie 2018 11:58

@Mircea Drăghici Ai dreotate, draghie Limbricus, Năstase a dat cu petrlolul, cu gazele, cu băncile și cu pădurile în capul austriecilor! Aia ne tot spuneau: haideți, bre, și voi, mă românașilor, în mUE că nu vă costă nimic și-o s-o duceți ca pe vremea lui Unio trium natiorum, dar Năstase, iobagul de la Bobâlna, nu și nu, pe degeaba nu vrem în mUE, că noi vrem să ne unim cu țara! Iar Herr Heil tot zâcea: veniți, băăă, că ne tăiem noi pădurile din jurul Beci-ului că să veniți voi la pășunat, vă scăpăm și de gazele de la stomac, vă lăsăm să tăiați lebedele și să cerșiți în față șa Sântul Stefan, numai dați-ne băncile și aurul. Iar bietul Năstase ce să facă, s-a gândit că le face bine românilor ca să poată plâti taxă de autostradă spre Munchen, Paris, catedralele de pe tarlalele spaniole, dar, mai ales, spre City-ul londonez, de unde să intre în finanța mondială. Si-acum, în semn de recunoștință, lui Năstase îi numără #rezistacii ouăle în Piața Victoriei de dimineața pănă seara și de seara pănă după miezul nopții, când vine Camen Dan și-i gazează cu damf de strugurel și cu fum de cânepă indiană. Deci MUIE PSD că atâta știm alde noi!

8 septembrie 2018 10:24

Mircea Draghici @v ... De altfel, "procuratura" & "justitia"-poollii au anchetat (pe larg) cazul Nastase-OMV si au si dovedit ca PSD-ul a luat o spaga de (cel putin) 250.000.000.000.000.000.- de $parai - banii fiind chiar recuperati de dna. Laura Pizdutza Kuros si utilizati la constructia de spitale, de castele de nisip, de adaposturi pentru EURO-pedofilii aia de "gen" cu "educatia" HOMO-sexuala ca sa nu fie "hartiuti" de "fascisti", etc., dar nu a arestat conducera OMV (pe donatorul de spaga, n.m.) pentru a demonstra odata în plus ca e ... "civilizata" & "europeana" (ca sa zic asa, n.m.)!

8 septembrie 2018 7:40

Dan Tapapulableaga Buna seara! Sunt un MEDIA-limbric #absorback & #rezistack si as dori sa aflu dece numele (boului de tata, devenit cumva între timp si al) meu (desi io nu sunt în niciun caz sigur ca respectivul e autorul ororii, n.m.) a fost eliminat de "redactie" de la rubrica autori - desi el a fost comis de mine, în colaborare cu co-pushlamaua mea intitulata "pantazi"! Cu respect, DT

8 septembrie 2018 0:16

Mircea Draghici @v...cel ce semnezi mesajele asa...esti incult tare de tot...adica prost dea binelea si fara scoala...Petromul a fost dat de PSD-istul primministru din acea vreme Adrian Nastase austriecilor de la OMV, bineintzeles pe o spaga remarcabila...sti ca Adrian Nastase a platit fara sa clipeasca o penalitate data de justitzia romana de 700 000 de Euro...parca ar fi dat 70 de lei...dintr-un singur transfer bancar...si ca nu s-au schimbat redeventzele taman de atunci caci Ponta i-l avea pe cumnate-su de facea afaceri cu Petrom-OMW iar Madama Dancila i-l are pe barbate-su salariat acolo caruia taman ce i s-a marit nesimtzit de mult salariul...Si cand zic ca esti prost sti de ce mai zic Domanule "v" ca slaganul "prin noi insine" era al Guvernului Partidului Natzional Liberal a lui Brateanu...daca sti macar cine au fost Bratenii...Cum dracu va aleg astia din Kiseleff pe voi asa prosti si incultzi...dar e marca inregistrata prostia pentru PSD-ism...

7 septembrie 2018 21:02

victor Acest rahat cu ochi de ivan ce vrea oare?

7 septembrie 2018 19:54

pt stan, imbecil comunistoid Cine a vandut Petrom austriecilor? Nu P$D?

7 septembrie 2018 19:43

@v de la wc mai paduche v, Dragnea, caruia ii lingi zilnic gaoaza, conduce Logan sau BMW?

7 septembrie 2018 19:42

v "Sint convins" de cele relatate. Cred ca vor scoate si Romania din Europa, nevor face si mai sclavica pina acume. Dupa ce ne-au luat padurile, austrieci care nu aveau petrol nici sa puna in lampa, au devenit deodata mari proprietari, investittori si specialisti in petrol, gaze si ce mai vor ei si se inteleg cu ceilalti "doritori". Oare mai avem ceva Romanesc in tara asta in afara fortei de munca si a consumatorilor producelor lor in firmele lor, etc. Toti vor sa supuna tara noastra. Inainte erau rusii acuma vesticii. Cred ca a fost foarte bun sloganul "prin noi insine"

7 septembrie 2018 17:09

Mircea Draghici Bai Prostilor, nu austrieci-s de vina ca ne conduc pe noi in Romania niste incompetentzi si idiotzi interesatzi doar pentru privilegiile si avantajele lor personale....si au schilodit justitzia, i-i calaresc pe procurori si modifica Codul Penal sa poata scapa de inchisoare si sa fure cat cuprinde in continuare, sa ia spagi si parandarate neobstructzionat si fara frica...Ca tot au gazat si batut numai in cap cu pulane jandarmeriste si batrani, femei, tineri si copiii...sa plateasca PSD+ALDE...sa plateasca..."Cand semeni vant culegi furtuna!" Ca tot le place la ale PSD-isti sa asculte si sa danseze maneaua "sa se pishe pe Diaspora"...o sa se "pishe peste tot poporul din tzara"...

7 septembrie 2018 16:28

Ionut De ce naiba acceptam ca austriecii sa ne taie padurile si sa ne ia gazele??? Pana cand??? Daca tot sunt de taiat paduri si de extras gaze, de ce nu o fac ROMANII??? Pe vremea lui Ceausescu nu a fost nevoie sa vina strainii sa faca nimic in tara asta! Acum dam tot gratis sau ne multumim cu firimituri si suntem saracii Europei. Nici macar o autostrada nu mai suntem in stare sa facem! Daca asta a insemnat intrarea in UE, MAI BINE AFARA DIN UE!

7 septembrie 2018 14:38

Mircea Draghici seful postacilor Psd au si aparut imputiti de postaci Psd trimisi de jegul de deputat Mircea Draghici ,,,sa va fut in gura de postaci Psd @Stan ca asta e nume fals

7 septembrie 2018 13:43

Da, băă, vor fi făcuți piftie cu franjuri și vor fi dati de mâncare la iepuri, iar iepurii îngrășați astfel vor fi fotografiați pentru timbre, care timbre, la rândul lor, vor fi dăruite celor ce visează să emigreze în Congo. Și-n felul acesta veți scăpa voi de cele două belele numite Dracne și Tăricelu. Decât să vă tot faceți vise erotice cu ei, de ce nu sloboziți, băă proștilor, fiorosul și elevatul vostru strigăt de luptă MUIE PSD! și poate vă mai răcoriți dracului!

7 septembrie 2018 13:10

Stan Catalin Ivan, sa fie declarata persoana exilata la Bruxelles si sa nu mai fie primit in tara. Un tradator.

7 septembrie 2018 12:44

Stan Parintii lui Hitler sa vorbeasca?. Austria ne ia tribut prin Petrom si fac jocuri politice in Romania? Eu zic sa nationalizam Petromul si apoi mai vorbim.

7 septembrie 2018 12:40

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.