Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Zonele de picnic din Romania vor putea fi amenajate conform unor proiecte profesioniste, elaborate de tineri arhitecti.

Legea privind activitatea de picnic a fost aprobata in acest an in urma demersurilor Green Revolution, iar pe baza noului act normativ, autoritatile locale trebuie sa puna la dispozitie spatii corespunzatoare.

Pentru amenajarea lor, arhitectii isi pot prezenta ideile in cadrul concursului Picnic Design 2012, organizat de Eco-Rom Ambalaje in colaborare cu Green Revolution.

Concursul se desfasoara in perioada 7 mai – 4 iunie, iar rezultatele lui vor oferi administratiilor locale un model de amenajare a zonei de picnic cu un design practic si cu un impact minim asupra spatiului natural.

Propunerile lansate de arhitecti vor fi ierarhizate pe criterii estetice, cu conditia sa respecte cerintele functionale impuse de noua Lege a Picnicului si de bugetul alocat concursului. Proiectele trebuie sa ofere o solutie durabila, usor de adaptat si implementat in cat mai multe zone din tara.

„Noua lege a picnicului nu pune capat distractiei in aer liber, dimpotriva reglementeaza aceasta activitate si ii indeamna pe oameni sa adopte un comportament adecvat. Noi dorim sa venim in intampinarea lor si, prin acest concurs de arhitectura, ne propunem crearea unei zone de picnic complet amenajate, care sa asigure romanilor cadrul necesar pentru practicarea unui comportament responsabil la iarba verde”, a declarat Lorita Constantinescu, director PR & Comunicare al Eco-Rom Ambalaje.
Integral pe Green ReportComentarii

ecologist Dar, va rog, fara gadget-uri de plastic in culori fluo!

9 mai 2012 9:51

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.