Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Comitetul Executiv al PSD, care va avea loc sâmbătă, ar putea marca sfârşitul unei lungi stări de tensiune internă între social-democraţi. La polul opus ar fi însă adâncirea şi mai puternică a diferenţelor de opinii dintre lideri. Se prefigurează mai multe scenarii.

Potrivit unor surse din interiorul partidului, citate de ADEVĂRUL, mai mulţi lideri social-democraţi ar urma să propună, la CEx o remaniere guvernamentală, printre schimbări numărându-se inclusiv Viorica Dăncilă. În ciuda susţinerii declarate a liderului PSD, Liviu Dragnea, pentru Dăncilă, în locul actualului premier ar urma să fie propus ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici.

De altfel, Eugen Teodorovici a declarat, miercuri seara, într-o emisiune televizată, că ar fi „ipocrit” să nu admită că îşi doreşte o funcţie mai importantă pe scena politică, susţinând astfel una dintre teoriile referitoare la CEx-ul de sâmbătă. „Cine spune că nu este interesat, că nu-l preocupă, că nu şi-ar dori să fie într-o poziţie cât mai înaltă, este ipocrit. Şi eu nu sunt ipocrit, sunt omul care spune lucrurilor pe nume. Nu am de ce să spun că nu mi-aş dori o funcţie cât mai înaltă în zona politică. Dar trebuie să demonstrez”, a spus Teodorovici.

Tot Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, afirmă că nu are de ce să se îngrijoreze în legătură cu o posibilă remaniere şi că, în fiecare zi, îşi face treaba la minister ca şi cum ar fi ultima sa zi de mandat. Întrebat miercuri seară, la Antena 3, dacă se aşteaptă să fie pe lista de remaniere la reuniunea CEx al PSD, Teodorovici a răspuns că este bine să te afli pe o listă, pentru că asta înseamnă că eşti în atenţia cuiva, remarcă JURNALUL NAȚIONAL.

Printre numele cu greutate care se situează împotriva şefului social-democrat se regăsesc senatoarea Ecaterina Andronescu, secretarul general adjunct, Codrin Ştefănescu, fostul premier Mihai Tudose, liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, dar şi primarul Capitalei, Gabriela Firea. Voci din PSD nu exclud, însă, nici o lovitură directă la Liviu Dragnea, cu toate că şansele de reuşită pentru un vot împotriva preşedintelui de partid sunt mult mai mici.

De altfel, cunoscut ca apropiat al fostului Premier Mihai Tudose, liderul PSD Constanța, Felix Stroe, a făcut declarații despre Liviu Dragnea. Acesta a spus că social-democrații trebuie sa se strângă în jurul liderului PSD, care „a condus magistral campaniile din anul 2016”, informează CAPITAL.

În privința premierului, preşedinta organizaţiei de femei a PSD, Rovana Plumb a declarat că Viorica Dăncilă va fi cu certitudine premier până în anul 2020, anunță EVENIMENTUL ZILEI. După reuniunea desfășurată cu prilejul Școlii politice de vară a Organizației Femeilor Social-Democrate (OFSD), Rovana Plumb a declarat că „Doamna prim-ministru Viorica Dăncilă va conduce acest Executiv până la alegerile viitoare, cu certitudine”. Conform caracterizării făcute de către liderul OFSD, premierul Dăncilă este un om profesionist, un om de echipă, un lider politic care îşi iubeşte foarte mult ţara“.

Deci liderii PSD vor analiza, vineri şi sâmbătă, în staţiunea Neptun, activitatea miniştrilor social-democraţi după şapte luni de mandat şi va stabili dacă se impune o remaniere guvernamentală, sintetizează ANTENA3. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a convocat la malul mării conducerea centrală a partidului, împreună cu preşedinţii organizaţiilor judeţene şi membrii Executivului, pentru a realiza, împreună, o analiză privind activitatea Guvernului Viorica Dăncilă la şapte luni de la preluarea mandatului.

Și tensiunile din Coaliţia de guvernare ating cote maxime. Anunţurile făcute de cei de la ALDE în ultimele zile arată o ruptură clară între PSD şi ALDE, constată GÂNDUL. Cel mai recent exemplu: Călin Popescu Tăriceanu vrea să candideze la alegerile prezidenţiale de anul viitor însă, potrivit unor surse, PSD vrea să aibă candidat propriu. Cele două idei sunt ireconciliabile aşa că, cel mai probabil, PSD şi ALDE vor fi competitoare la prezidenţialele de anul viitor.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Există cu adevărat pericolul ruperii alianței de guvernare PSD- ALDE?