Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Uniunea Salvaţi România solicită Ministerului Culturii măsuri urgente pentru salvarea cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei - Sarmizegetusa Regia şi Costeşti -, incluse în patrimoniul UNESCO.

"La Costeşti, cetate aflată în administrarea Ministerului Culturii, situaţia găsită e revoltătoare. Panourile de informare au ruginit, iar informaţiile sunt neinteligibile. Nu există niciun drum de acces amenajat, doar o cărare ad-hoc, pe care urci pe propria răspundere, mai ales dacă plouă. Nu există vreo pază şi, astfel, nu e de mirare că oricine vrea îşi poate scrijeli numele pe zidurile vechi de două milenii. Acoperişul de protecţie al zidurilor de cărămidă nearsă, care se ridicau în continuarea zidurilor de piatră, e vechi de câteva zeci de ani şi degradat şi nu mai este în stare să-şi îndeplinească misiunea. Cele mai revoltătoare imagini sunt, însă, cele cu bucăţile de zid desprinse de nişte inconştienţi din zidul fostelor fortificaţii, care au supravieţuit cuceririi romane şi timpului, dar nu şi prostiei celor care au trecut pe aici în ultimul an", a precizat senatorul USR Mihai Goţiu, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Integral pe AgerpresComentarii

John Doe Nu se poate, nu sunt bani ca s-au dus toti in pensiile speciale si ajutoarele sociale...

22 august 2018 7:37

John Doe Nu se poate, nu sunt bani ca s-au dus toti in pensiile speciale si ajtoarele sociale...

22 august 2018 7:36

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.