Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Unii spun că, în fine, Grecia vede luminița de la capătul tunelului. Se impune însă, spun analiști economici europeni, să-i avertizăm pe grecii care nu sunt pe deplin la curent cu datele situației că , «pentru ei, ieșiți în genunchi, vlăguiţi din cei opt ani de austeritate, capătul tunelului este încă departe».

Sigur, supravegherea va continua, dar 20 august 2018 a prilejuit un moment de ușurare, de ieșire - nu definitivă - de sub povara insuportabilelor presiuni ale Uniunii Europene și ale FMI asupra guvernului elen a cărui țară s-a aflat - sub impactul crizei financiare din 2008 - în pragul falimentului. La unison, Donald Tusk, președintele Consiliului European, Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene și Mario Centeno, șeful Eurogrupului (miniștrii de Finanțe ai țărilor zonei euro) au salutat ieșirea Greciei din planurile de ajutorare administrate de UE și FMI.

Integral pe Curierul NationalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.