Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În ultimele zile, mari publicații din Europa au analizat răspunsul violent al forțelor de ordine la protestul din 10 august și au ajuns la concluzii extrem de dure cu privire la autoritățile române. „Încă un pas înspre erodarea democrației din Europa”, scrie The Washington Post în editorialul dedicat situației din România.

„Erodarea lentă a democrației în Europa Centrală a mai făcut un pas săptămâna trecută, când Guvernul corupt al României a recurs la forța brută pentru a le răspunde celor care protestau față de subminarea statului de drept. După ce zeci de mii de oameni s-au adunat în centrul Bucureștiului pentru a cere demisia Guvernului, jandarmii au lansat un atac cu un tun cu apă, gaze lacrimogene și bastoane de cauciuc, bătând demonstranți pașnici, jurnaliști și chiar câțiva turiști israelieni. Peste 400 de oameni au fost răniți - un bilanț șocant pentru un protest politic într-un stat membru UE și NATO. Folosirea violenței a fost doar cea mai recentă tactică a Partidului Social Democrat aflat la putere în ceea ce este o campanie constantă pentru a se proteja de consecințele corupției și a altor activități infracționale. Cel mai mare beneficiar este liderul său, Liviu Dragnea, care are deja două condamnări, inclusiv una în iunie pentru că a angajat fictiv la stat oameni ai PSD”, se arată în articolul semnat de consiliul editorial al Washington Post. 

Integral pe RepublicaComentarii

Sicterescu Baih...ciumpalaci, bolnavu` Europei e UE baih ! Nou` Reich milenar german e bolnavu` ! Rrhhomanica, din vremea fanariota e renumita pt existenta TRADATORILOR DE TARA !!! Sictir !!! mUE UE !!!

21 august 2018 16:31

Vasile Marin Dragi Diasporeni ce cititzi acest mesaj, oriunde a-tzi fi in lume unitzi-va si facetzi toate demersurile la Institutziile Internatzionale (ONU, UE, CEDO, AMNESTY INTERNATIONAL...etc) sa vina si sa cerceteze evenimentele represive de la manifestatzia din Bucuresti din 10-11 August...si sa ia masurile necesare...fie ca declara PSD-ul un partid criminal ce merita sa fie scos din Grupul Socialistilor din Parlamentul European, fie ca scoate Jandarmeria Romana din conventziile si participarile internatzionale, fie ca-I declara pe Liviu Dragnea, Carmen Dan si Sperantza Cliseru "persoana nongrata" ce au interzis in tzari din Uniunea Europeana si SUA....Diaspora, auzi???....

21 august 2018 15:52

iulian "Presa internationala"= presa corporatista, cu ramificatii puternice in toata lumea, inclusiv in USA si Romania. Interesele pe care le urmareste sunt evident cele ale gruparilor de interese care o controleaza. Te intrebi ce mai doresc sa obtina de la noi, pentru ca au pus mana pe aproape totul. Ii doare undeva de poporul roman, care trebuie sa ramana doar aservit. Cuvantul "democratie" pare tot mai lipsit de continut, o simpla marota folosita pentru indobitocirea si mai profunda a maselor. Daca n-ar fi fost ei cu momeala, cine i-ar fi corupt pe "falitii" nostri? Asa ca bolnavi sunt copii parintilor lor si ai celor care-i platesc. Bolnavi la cap!

21 august 2018 12:41

George Politica e politica! Strigi si dumneata: Ia- l de pe mine ca-l omor!

21 august 2018 9:28

FRATELE HANS Pare din ce în ce mai intersant și chiar misterios cum de americane mai pe toate canalele de știri și chiar politice (cazul deja penibil al intervențiilor ambasadorului Klemm în problemele României) amestecul în treburile interne ale țării noastre. Cu ce drept se întâmplă(?) acest lucru? Ceaușescu, așa cum era el, cerea în fiecare cuvântare a sa, „neamestecul cuiva în treburile noastre interne”… Acum, se pare că e o plăcere supremă să fie citate și să se știe „grija” SUA din acest punct de vedere atât pentru politica românească, mai ales, cât și pentru guvernare în special, cel mai recent caz fiind cel al publicației Washington Post, de parcă în America toate problemele ar fi rezolvate, mai rămânând doar ala Românei de pus la punct.

21 august 2018 9:24

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.