Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

După 43 de zile de la revocarea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a revenit din vacanță și și-a suflecat mânecile, decis să se apuce de treabă. El a anunțat că niciun procuror nu s-a înscris până acum să ocupe funcţia de şef al Direcției Naționale Anticorupție. Tudorel Toader aşteaptă până vineri să vadă dacă acum va avea de ales dintre mai mulţi candidaţi.

„M-am interesat de la Direcția de Resurse Umane. În clipa asta nu este niciun candidat înscris. Sunt convins că vor fi”, a spus Tudorel Toader. ANTENA3 amintește că ministerul Justiţiei a demarat o nouă selecţie pentru propunerea de numire în funcţia vacantă de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Potrivit MJ, noua procedură se va desfăşura în perioada 6 august - 6 septembrie. Candidaţii pot depune cereri de înscriere pentru funcţia de conducere vacantă până la data de 24 august inclusiv.

Ministerul Justiției a mai organizat și în perioada 09 – 27.07.2018 procedura de selecție a procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcția vacantă de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție. Însă, anunță EVENIMENTUL ZILEI, pe data de 27 iulie, Tudorel Toader a anunţat că au fost respinse cele patru candidaturi depuse pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, urmând ca procedura de selecţie să fie reluată.

Cei patru candidaţi respinşi au fost Florentina Mirică (şef secţie DNA), Elena Grecu (DNA Constanţa), Marius Iacob (adjunct DNA) şi Cristian Lazăr (adjunct Parchetul General). GÂNDUL afirmă că după revocarea Laurei Codruţa Kovesi, interimatul la DNA a fost preluat de procurorul Anca Jurma.

Laura Codruţa Kovesi a ajuns luni dimineaţă la Parchetul General, după o lună de concediu, început imediat după revocarea de la DNA. Aceasta a intrat zâmbitoare în sediul instituţiei, însă nu a făcut nicio declaraţie, anunță COTIDIANUL. Azi este a doua zi pentru Laura Codruţa Kovesi în funcţia de procuror la Serviciul de îndrumare şi control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Și procurorul General, Augustin Lazăr, a ajuns, luni, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Acesta şi-a întrerupt concediul pentru a se întoarce la muncă.    Augustin Lazăr era liber până pe 29 august. Gestul lui Lazăr vine în contextul în care Parchetul General intrumentează dosarul violenţelor de la mitingul de pe 10 august din Piaţa Victoriei.

Tudorel Toader a susținut că are încredere că vor exista procurori care se vor înscrie pe liste pentru postul de șef al magistraților care luptă împotriva corupției. Pentru moment, Toader a rămas cam singurul care mai crede că DNA s-ar pute rebrendui. Cîrcotașii vorbesc și de o altă variantă, de rezervă: DNA să devină o anexă a DIICOT-ului și să fie înghțiită de acestă strucură. Dar se pune întrebarea: n-ar deveni această alipire o pălărie prea mare pentru proaspătul procuror băcăuan, Felix Bănilă, actualul șef al DIICOT?

Ușile DNA sunt larg deschise dar, deocamdată, degeaba. Mulți dintre procurori se tem că  acest post le-ar putea aduce doar dezavantaje în carieră, după ce au ieșit la iveală multe din faptele cu caracter penal care au fost săvârșite de procurorii care aveau ordine să „paradească țintele“. Și atunci NAȚIONAL lansează, întrebarea: și dacă nu dorește nimeni acest post, ce ne facem, pardon, ce te faci nea Tudorele?Comentarii

victor Te apreciezi foarte bine(un neica nimeni).

22 august 2018 12:02

Tudorel Toader Fac hemoroizi pe moacă, mulțumesc!

22 august 2018 1:49

nea Tudorel... Multzumesc de intrebare ! Bine fac !

21 august 2018 16:32

Vasile Marin Domnule Ministru Anti-Justitziei,Tudorel Toader suntetzi autorul moral al represiunii din 10-11 August din Piatza Victoriei...A-tzi fost si dumneavoastra cel care a-tzi pus umarul la demolarea justitzie si subordonarea politica a procurorilor....Eu personal, un neica nimenea din tzara asta, va zic ca daca impiedicatzi cumva cercetarea procurorilor militari a macelului din 10-11 August si facetzi gilotinarea Procurorului General Lazar dupa metoda Koveshi ve-tzi plati, si ve-tzi plati caci n-o sa stea PSD+ALDE-istii pe vecie la putere...Oricate privilegii avetzi acum, dvs. si familia sa nu credetzi ca nu ve-tzi plati mai tarziu...

21 august 2018 15:19

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.