Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Forţele armate chineze şi-au extins operaţiunile cu bombardiere în ultimii ani şi se antrenează probabil pentru atacuri aeriene" împotriva Statelor Unite şi aliaţilor săi, se afirmă într-un raport al Pentagonului, citat de cotidianul The Guardian.Această concluzie se regăseşte într-un raport anual care evidenţiază eforturile Chinei de sporire a influenţei sale globale, Pentagoul estimând că Beijingul a cheltuit peste 190 miliarde de dolari pentru apărare în anul 2017.

"În ultimii trei ani, Armata de Eliberare a Poporului (forţele armate chineze, n.red.) şi-a extins zonele deasupra apei pentru operaţiuni cu bombardiere, obţinând experienţă în zone maritime esenţiale şi se antrenează, probabil, pentru atacuri asupra unor ţinte ale SUA şi aliaţilor săi", se afirmă în raportul Pentagonului, care a fost dat publicităţii joi.

Integral pe MediafaxComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.