Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis o scrisoare președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și prim-vicepreședintelui Frans Timmermans, în care îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că a încercat  înlăturare pe cale violentă a guvernului și că nu și-a îndeplinit atribuțiile constituționale de mediator în cazul mitingului din 10 august și a făcut apel la continuarea protestelor.

ADEVĂRUL citează din din această scrisoare: „Manifestaţia din 10 august a devenit un subiect de dispută politică intensă, majoritatea liderilor partidelor au făcut apel la calm şi la izolarea forţelor perturbatoare a ordinii publice. Cu toate acestea, s-au făcut auzite voci ale liderilor politici care au chemat la continuarea protestelor, aducând acuze instituţiilor statului, forţelor de ordine, respectiv celor care în toate statele membre au rolul de a proteja cetăţenii faţă de agresiuni şi acţiuni violente.

Consider că aceste încercări de înlăturare pe cale violentă a unui guvern legitim pot reprezenta un precedent periculos în rândul statelor democrate”, a scris Viorica Dăncilă în scrisoarea trimisă conducerii Comisiei Europene. „De asemenea, funcţia constituţională de mediator între societate, forţele politice şi instituţiile statului, care revine preşedintelui României, conform atribuţiilor din legea fundamentală, a fost ignorată de către acesta, care dimpotrivă a găsit momentul să aducă acuze guvernului şi să facă un apel la continuarea protestelor”, a adăugat Premierul, citat și de ROMÂNIA LIBERĂ.

Dăncilă mai susţine că după ce a iniţiat protestul, diaspora s-a retras din organizarea acestuia şi că asta le-a permis unor manifestanţi să încerce să intre în seduil guvernului. Dar EVENIMENTUL ZILEI constată PSD devine din ce în ce mai nefrecventabil în marile cancelarii occidentale. După atacurile venite din Austria, acum Partidul Social Democrat din Elveția lansează un atac extrem de dur la adresa lui Liviu Dragnea, pe care îl acuză că este ”păpușarul” din spatele violențelor care au avut loc în Piața Victoriei. Totodata, Partidul Social Democrat din Elvetia afirma ca, de mai bine de un an, PSD si ALDE incearca subminarea treptata a statului de drept si slabirea sistemului judiciar.

Eurodeputatul Cătălin Ivan pregătește dosarul cu care va încerca, în toamnă, să excludă PSD din Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, amintește NAȚIONAL. Ivan spune că la nivelul conducerii acestui grup se discută în ultima vreme despre asta și în urma semnalelor pe care le primește de la socialiștii din alte țări. Ei iau în calcul pierderile pe care le-ar putea înregistra la nivel european, la alegerile de anul viitor, dacă nu iau o decizie fermă acum.

Și o petiţie semnată până acum de peste 61.000 de oameni, lansată din iniţiativa unor români din Danemarca, tinde să capete amploare europeană, constată DIGI24. După ce social-democraţii danezi au cerut excluderea PSD din familia socialiştilor europeni, autorii demersului şi-au propus să mai facă un pas. „Am decis să ducem demersul nostru mai departe. Așa că am tradus scrisoarea în italiană, spaniolă, portugheză, franceză, germană și suedeză și dorim să contactăm partidele de orientare social-democrată din țările respective cu aceeași cerere. Cu cât mai multe partide social-democrate europene susțin inițiativa noastră cu atât este mai mare șansa ca PSD să fie suspendat sau exclus", se arată pe site-ul pe care poate fi semnată petiţia.

 Peste 58.000 de cetățeni cer ajutorul Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului, pentru investigarea și sancționarea abuzurilor Jandarmeriei Române, comise la protestele din 10 august, în urma cărora 452 de persoane au necesitat îngrijiri medicale. Comunitatea Declic a inițiat o petiție, prin care solicită Organizației Națiunilor Unite (ONU) să demareze o analiză proprie a dovezilor și să evalueze acuzațiile de încălcare a drepturilor omului, anunță CURENTUL.

COTIDIANUL constată că Jandarmiada din 10 august rămâne în continuare învăluită în mister la un capitol esențial. La o săptămână de la protest, opinia publică nu știe nici acum cine sunt persoanele violente „de ordinul sutelor”, despre care Jandarmeria spune că au atacat forțele de ordine. Cu excepția celor trei agresori ai jandarmeriței, niciun reținut/arestat. La o săptămână de la acele incidente, lipsa reținerilor „de ordinul sutelor” și informațiile contradictorii oferite de Jandarmerie despre numărul persoanelor violente au alimentat speculațiile privind organizarea unei diversiuni în Piața Victoriei în 10 august, dar nu în sensul desenat public acum de actuala Putere, ci chiar în defavoarea lui Liviu Dragnea&comp.

În aceste condiții, protestatarii #rezist merg din nou la Guvern. O manifestație vizând „comemorarea” ”represiunii împotriva manifestanţilor” din 10 august este anunţată pe Facebook, pentru vineri, în Piaţa Victoriei. ”Vineri 17 august se împlineşte o săptămână de la momentul în care, la protestul diasporei, am asistat stupefiaţi la atacul revoltător pe care forţele dirijate politic ale jandarmeriei l-au pornit asupra cetăţenilor paşnici. Potrivit datelor oficiale din 11 august, ordinul de dispersare a pieţei a fost dat la ora 23:11 iar 452 de persoane au necesitat îngrijiri medicale.

Acestora li se adaugă cei care au dezvoltat simptome ulterior şi au căutat ajutor medical în zilele următoare. Ne întâlnim la ora 22:45 pentru a putea comemora în tăcere momentul când a început represiunea împotriva manifestanţilor. Este nevoie să fim cel puţin 452 de persoane care să purtăm măşti (chirurgicale sau pentru zugrăvit) şi să reamintim lumii că democraţia moare în România în gaze şi bastoane”, scriu organizatorii, „Rezistenţa” şi „Iniţiativa România”, pe pagina evenimentului.Comentarii

Probo Cat de umilitor si cat de dispretuita poate fi o tara a carui prim ministru se scuza si da raportul ( fara macar ca formal sa i se ceara acest lucru ) unui oficial european, fie el si Juncker ! Asa ceva e de nesuportat, demisia acestei Nimenea se cere neaparat.Oricum, tzara e compromisa.

18 august 2018 13:17

nae, consilier local PSD de 14 ani D-l Dracnea arata cat de gros e morcovul pe care-l are-n fund

18 august 2018 10:38

Cat de Dancila poti sa fii mai gaozare Ghe Craioveanu? fmm de handicapat bolshevic!

18 august 2018 10:05

alupigus, fiu de parlamentar PSD de Teleorman D-l Dragnea are pula mare. El fute-n vur pe orisicare.

18 august 2018 10:03

@vocea poporului si unde auzi tu vovea aia a poporului, cand te besesti pe buda? sau intre bucile lui dragnea?

18 august 2018 9:28

Vasile Mircescu Ce este de neintzeles, aceasta batuta si gazare a populatziei din Piatza Victoriei din 10-11 August a fost planificata (premeditata) dinainte...s-a actzionat pe un Plan riguros dinainte cu ordin politic de la Dragnea...ca sa stapanesca si institutziile ce-s inca nestapanite de PSD...si sa scape el de puscarie...Cum sa aresteze jandarmeria dintre huligani daca deja au trecut Prutul,ca au fost oameni a-i lui Plahotniuc sau sunt oameni din pleava marginala a PSD-ului...(Cine au galeriile de fotbal in Bucuresti la dispozitzie: Dinamo= fratzii Negoitza, Primarul sectorului 3: Rapid= Primarul Sectorului 1; CS Steaua (Div 4-a) Armata (deci Ministrul Apararii Fifor); CS Voluntari = Primarul Pandele, sotzul Madamei Firea)....unii dintre ei chiar sunt jandarmeristi in civil cu rolul de atzatzare...Pai cum sa aresteze pe cineva Jandarmeria???....sa-i aresteze pe ai lor???...

18 august 2018 8:22

a lu` pigus Heterosexualii dracului!

18 august 2018 8:09

gaozar bolshevic depistat 19:46

17 august 2018 23:40

a lu` pigus Gica....alupigus !

17 august 2018 19:46

gica ,contra Cel care va indrazni sa traga in popor va suferii ura si dispretul intregii natiuni Dragnea si acolitii sai vor prelua toata ura si razbunarea poporului nu-i va ocolii niciodata Poate doar daca vor fugi in Madagascar la prietenul lor

17 august 2018 18:01

VOCEA POPORULUI nenorocitii de rezistaci, o adunatura a lu' wkj, cine il plateste sa-si piarda timpul pe strazi, de unde manacare si bautura, ce vor parazitii astia, indraznesc gunoaiele de "protestatari" sa blocheze politia, jandarmeria, spitalele, ambulantele, gramezi de ambalaje si gunoaie aruncate de indivizii astia, kaka, pipi - platim toti cetatenii, pt nenorocitii astia, nici ei nu stiu ce vor !

17 august 2018 14:19

Muie Dragnea si penalilor Psd asta sunt minciunile infractorului de Teleorman inputitul de Dragnea care a pus-o pe sluga si analfanete sa semneze aceasta scrisoare voi credeti ca ea a scris-o,,,deloc ….

17 august 2018 14:14

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.