Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Colonelul Ionuţ Cătălin Sindile a preluat şefia interimară a Jandarmeriei. Sindile este originar din Teleorman, judeţul controlat de liderul PSD Liviu Dragnea, de unde mai provin premierul Dăncilă şi ministrul de Interne, Carmen Dan.

Practic, pleacă ai noștri, vin ai noștri, constată COTIDIANUL. Ministrul de Interne, Carmen Dan, a numit înaintea expirării interimatului lui Sebastian Cucoş un nou şef la Jandarmeria Română în persoana lui Ionuţ Sindile. Sindile a fost prim-adjunctul lui Sebastian Cucoș, fostul șef interimar al instituției.

Preşedintele Klaus Iohannis anunţase că nu-l va aviza la conducerea Jandarmeriei Române pe Sebastian Cucoș, amintește ROMÂNIA LIBERĂ. Iohannis a transmis că o decizie privind numirea lui Sebastian Cucoş, șeful interimar al Jandarmeriei, va fi luată după ce procurorii militari vor finaliza ancheta privind intervenţia forţelor de ordine la protestul din 10 august.

„Având în vedere evenimentele din data de 10 august a.c., din timpul protestului din Piaţa Victoriei, în care a fost implicată Jandarmeria Română, se impune ca luarea unei decizii de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării privind numirea colonelului Cucoş Gheorghe-Sebastian în funcţia de inspector general să se realizeze după pronunţarea organelor judiciare abilitate, cu privire la legalitatea acţiunilor Jandarmeriei Române. În acest context, problematica în cauză poate fi supusă analizei şi deciziei CSAT în cadrul unei viitoare şedinţe, luând în considerare şi concluziile anchetelor organelor judiciare competente”, arăta Administraţia Prezidenţială.

Ionuţ Sindile este împuternicit în funcţia de inspector general al Jandarmeriei Române începând cu data de 15 august, pentru o perioadă de maximum şase luni, conform unui document oficial. Sindile are gradul de colonel şi este prim-adjunct al inspectorului general şi Şef al Statului Major al Jandarmeriei Române, potrivit site-ului Jandarmeriei, citat de ADEVĂRUL. Potrivit CV-ului oficial, Ionuţ Sindile a absolvit Academia de Poliţie în 2000, arma jandarmi, fiind încadrat până în februarie 2004 în cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş”.

Între timp, Cătălin Paraschiv, actualul şef al Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române „Vlad Țepeș“, a recunoscut că el este "omul în alb", coordonator al intervenţiei jandarmilor de la protestul de vineri seară din Piaţa Universităţii. El a vorbit despre gazul folosit de jandarmi, spunând că "este foarte legal, aprobat şi utilizat în toată lumea", iar Oficiul special al Procuraturii SUA a considerat că acest gaz poate produce doar în stări excepţionale leziuni ale corneei, arsuri locale sau iritaţii ale mucoaselor. "Letal nu poate să fie de nicio culoare decât dacă este utilizat în cantităţi foarte mari în spaţii închise", a susţinut el.

Dar colonelul Cătălin Paraschiv minte când susține că Jandarmeria nu s-a aștepta la violențe, constată CURENTUL. Probabil speriat de perspectiva arestării sale pentru actele de violență asupra românilor pașnici făcute chiar de el sau doar coordonate de acesta, Paraschiv îl minte pe Alexandru Căutiș. Colonelul explică prezența eșarfei de la gâtul său ca fiind adusă special pentru gazele lacrimogene după ce doar cu câteva minute înainte aproape se jurase că nimeni nu se așteptase la atacuri violente.

„E vară, e cald, aşa am venit efectiv îmbrăcat de acasă. Aveam două posibilităţi. Eu, unul, am mizat că n-o să se întâmple nimic la acest miting, eu n-am venit că vezi Doamne se va tulbura ordinea publică, se va… Dacă aveam o astfel de informaţie sau măcar întrezăream o astfel de atitudine, cred că mă îmbrăcam altfel. Eu, unul, am mers până în ultima secundă că de fapt n-o să fie niciun fel de intervenţie. (…) Eşarfa – s-au folosit gazele lacrimogene, avem nevoie efectiv de o protecţie şi de un fel de batistă mai mare, că nu puteam să scot şerveţelele din 30 în 30 de secunde.” a spus Cătălin Paraschiv.

Asta deși conform site-ului oficial, prin lege organică, Brigada Specială de Intervenție ”Vlad Țepeș” a Jandarmeriei are atribuții în domeniul asigurării și restabilirii ordinii publice, combaterii actelor de terorism și a criminalității, iar SRI a anunțat că „toate datele și informațiile deținute de SRI au fost transmise operativ structurilor MAI, inclusiv Direcției Generale Management Operațional în cadrul căreia SRI are desemnat un reprezentant”.

  Colonelul Cătălin Paraschiv, șeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române, cel care este supranumit „ Dirijorul alb”, este cel care a participat și la mitingul din 2012, când a incitat huliganii și a bătut protestatarii, amintește EVENIMENTUL ZILEI. „Acum jandarmii au folosit împotriva protestatarilor și grenade de mână iritant lacrimogene, precum și cele de consternare acustică, munițție care se află în dotarea Brigăzii Speciale și care este folosită pentru anihilarea cuiburilor de teroriști. Aceste tipuri de grenade sunt folosite când ai de-a face cu un cuib de teroriști, când trebuie să-l anihilezi. Când există o masă mixtă de protestatari, nu poți folosi așa ceva. Sunt și oameni pașnici acolo”.

Colonelul Cătălin Paraschiv a fost numit, pe 1 aprilie 2012, „Jandarmul Anului”, premiu oferit de fostul ministru de interne, Traian Igaș. Exact în aceeași zi i se aducea la cunoștință că este cercetat într-un dosar la DNA, afirmă CLICK!

Iar EVENIMENTUL ZILEI susține că că noul inspector general al Jandarmeriei Române colonelul Ionuţ Cătălin Sindile a fost respins la examentul de masterat pe care l-a susţinut în septembrie 2016. Comentarii

drumi Ma', o mai fi ramas vreunul prin Teleormanul ala fara functie? Hai, mutati-va si la tara si aduceti-i pe toti din judetul ala sa conduca cum stiu ei mai bine. Si, daca nu ajung, tineti linia aia spre Craiova, ca sunt suficienti si-acolo! Intrebati-o pe Vasileasca.

17 august 2018 0:45

v Eu am stat acasa si nu m-au agresat, nici cu gaze nici cu pulane. Cind te duci sa te "contrezi" cu jandarmeria sau alte forte de ordine trebuie sa stii ca astia nu vor sta cu miinile in sin sa fie agresati. Daca nu asculti de ordinile lor o iei pe "coaja" in diferite moduri.

16 august 2018 23:42

george harabagiu Romania este controlata de infracorul Dragnea cu clica lui de analfabeti din Teleorman...

16 august 2018 15:27

Ion Ionescu Bai Dr. Menghele de Romania, esti o BRUTA cinica sugator de la pula lui Dragnea...Nenorocitzilor, a-tzi gazat batrani, tineri si femei cu gaze chimice de razboi scoase din uz de conventziile internatzionale...A-tzi batut cu pulanul numai la cap oameni...si multe s-au intamplat si la ordinile tale, imputzitule si a altor Colonei din Jandarmerie, aceasta Garda Pretoriana al Clanului Mafiot PSD-ist de Teleorman...Si totul a fost premeditat si regizat...Auzi ca cica s-a informat ca doi Jandarmi sunt mortzi...cand ei tocmai de manifestantzi au fost aparatzi...Alerga printzesa jandarmeritza la masina cand s-a externat ca o gazela...Si unde Cotoarba aia Ordinara, Carmen Dan s-a dus sa faca impresie la spital in vizita...si ne-au bramburit cu fractura de coloana cervicala...Nu mai stiu cu ce sa ne minta Antena3 si RomaniaTV...Totzi Cristoii si Ciuvicii fac tot felul de scenarite gasind altzi vinovatzi....cand totul este clar, Dragnea si Clanul lui Interlop Mafiot PSD-ist au premeditat si ordonat acest masacru asupra unor numerosi romani...

16 august 2018 14:27

Ion Grigore Las ca-i bine...au numit iar conducator la Jandarmerie pe unul din Gasca Teleormaneana...dotatzi-va dragi romani cu mijloace de protectzie individuala (masti contra gazelor, casti de protectzie metalice, costume plasticizate)...Tocmai are fi-su lui Dragnea nunta si a invitat toata protipendada PSD-ista, aceasta camarila oligarhica ce sugruma Romania....dar si-o bate-n bot cu gaze si pulane peste cap...Afisatzi-va tricourile cu MUIE PSD in jurul bisericii si la intrarea in restaurant sa le vada doamnele PSD-iste invitate imbracate de la Channel si Dior...Fiecare participant gazat la mitingul din 10-11 August sa poarta inscrisul MUIE PSD (adaptat) pana la rezolvarea Dosarului Jandarmeriadei...ca-i scoate din sarite pe PSD-isti...

16 august 2018 8:56

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.