Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va trimite decizii de impunere din oficiu persoanelor fizice care nu și-au declarat veniturile obținute în 2016 și 2017, pentru a li se stabili impozitul datorat la stat.

Potrivit Ordinului nr.1.869/2018, ANAF, publicat vineri în monitorul Oficial, ANAF va estima în mod indirect veniturile obținute de persoanele fizice, stabilind, astfel, ce impozit au de achitat. Vizate de această măsură sunt și persoanele fizice autorizate, dar și cei care au obținut venituri din chirii sau din investiții pe care nu le-au declarat la Fisc. „Stabilirea din oficiu a obligației de plată se efectuează pentru fiecare sursă și categorie de venit impozabil (...) și pentru fiecare an fiscal pentru care nu au fost depuse declarații de impunere, conform legii”, scrie în ordin. „Cuantumul impozitului pe venit se stabilește sub rezerva verificării ulterioare, potrivit legii”, se precizează în actul normativ.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.