Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Situaţia politică din România nu mai poate fi ignorată în Europa, iar primele măsuri vor fi luat chiar de luna viitoare. Decizia merge deja spre excluderea celor două partied din familia europeană. Comisia Europeană urmăreşte cu „preocupare“ situaţia din România şi consideră că independenţa justiţiei şi acţiunile pentru combaterea corupţiei sunt foarte importante, se arată într-un comunicat al Executivului Uniunii Europene.

Şefa liberalilor austrieci, a solicitat excluderea partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu din familia europeană, acuzându-l că acţionează ”împotriva intereselor şi valorilor” promovate de ALDE european prin refuzul de a părăsi coaliţia cu PSD, anunță COTIDIANUL. Purtătorul de cuvânt al ALDE european, Didrik de Schaetzen, a declarant că solicitarea şefei liberalilor austrieci a fost înregistrată, iar situaţia din România va fi discutată pe 7 septembrie, într-o şedinţă a Biroului partidului.

Potrivit unor surse citate de CAPITAL, toate partidele austriece, de la guvernare sau din opoziţie, fac de ieri presiuni uriaşe asupra şefului socialiştilor austrieci (SPÖ) , fostul cancelar Christian Kern, în vederea adoptării unei poziţii asemănătoare în privinţa PSD.

Şi europarlamentarul PSD Cătălin Ivan va cere excluderea PSD din grupul socialiştilor europeni, anunță GÂNDUL. Europarlamentarul fost PSD spune că va depune la începutul sesiunii Parlamentului European un dosar complet cu motivele pentru care cere această excludere. „După discuţii cu mai mulţi colegi din Parlamentul European, voi depune la începutul sesiunii de toamnă a Parlamentului European o solicitare de excludere a PSD-ului din Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European.

Voi înainta conducerii Grupului un dosar complet cu acţiunile acestui grup infracţional pus în apărarea corupţilor şi voi obţine sprijinul colegilor de bună credinţă din celelalte delegaţii naţionale. Dacă socialiştii europeni nu se dezic de Dragnea şi de partidul lui, atunci alegerile de anul viitor nu sună bine deloc”, a scris eurodeputatul PSD, Cătălin Ivan, marţi pe Facebook. Acesta a adăugat, cu referire la PSD, că a decis să se angajeze total „în blocarea acestei structuri mafiote".

Toată Comisia Europeană urmăreşte cu "preocupare" situaţia din România şi consideră că independenţa justiţiei şi acţiunile pentru combaterea corupţiei sunt foarte importante, se arată într-un comunicat al Executivului Uniunii Europene, citat de ANTENA3. „Comisia Europeană urmăreşte cu atenţie evoluţiile din România. Protestatarii au denunţat inversarea progreselor înregistrate în reformarea sistemului judiciar şi în combaterea corupţiei.

În contextul procedurii Mecanismului de Cooperare şi Verificare, Comisia Europeană urmăreşte cu preocupare evoluţiile şi ataşează o importanţă mare independenţei justiţiei şi combaterii corupţiei. Protestele paşnice s-au sfârşit prin violenţe. Violenţa nu poate fi niciodată o soluţie în politică", a afirmat marţi un purtător de cuvânt al CE.

Fostul președinte al PSD, actualul deputat independent Victor Ponta a anunțat că grupurile parlamentare în Camera Deputaţilor, aflate în opoziţie, strâng semnături pentru convocarea unei sesiuni extraordinare în care să se analizeze violenţele de la mitingul Diasporei din 10 august, anuță ROMÂNIA LIBERĂ. „Am avut azi o cerere din partea celorlalte grupuri parlamentare din opoziţie de a semna o solicitare către preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Liviu Dragnea, de a face săptămâna viitoare sesiune extraordinară a Camerei Deputaţilor (...) Am semnat. Se întruneşte numărul de semnături", a declarat fostul premier Victor Ponta.

Mai mult, constată EVENIMENTUL ZILEI, Liviu Dragnea a fost desființat de fostul membru PSD, care îl acuză că a premeditat evenimentele din Piaţa Victoriei!  Victor Ponta a declarat marţi, la Suceava, că a dezavuat reacţia autorităţilor statului la protestele din 10 august şi consideră că o soluţie pentru detensionarea ''unei situaţii importante pentru ţară'' o reprezintă demisia premierului, aşa cum el a făcut-o atunci când a fost prim-ministru.

Acestea sunt primele semen care arată că opoziția încearcă să ia atidudine față de guvernarea PSD- ALDE. Mai mult, afirmă ADEVĂRUL, preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat marţi, referitor la apelul făcut de preşedintele Klaus Iohannis cu privire la faptul că „stă în mâinile opoziţiei responsabile de a asigura stabilitatea ţării”, că de 6 luni insistă că singura soluţia este crearea unui pol politic anti-PSD. Tomac a afirmat că, deşi nu au fost până acum discuţii serioase cu celelalte partide din opoziţie, unirea partidelor de opoziţie este „necesară mâine". Tomac a menţionat că acum nu mai este vorba doar despre obiective politice pe care şi le poate asuma un partid sau altul, ci este vorba "despre viitorul României".Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.