Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Senatoarea PSD Ecaterina Andronescu a cerut, marți, într-o scrisoare deschisă adresată membrilor PSD, ca liderul social-democrat Liviu Dragnea să se retragă din fruntea partidului, altfel PSD va pierde guvernarea. De asemenea, Andronescu susține că Guvernul Dăncilă trebuie schimbat. „Se poate compara acest guvern cu guvernele anterioare ale PSD-ului? Se poate compara acest guvern cu guvernele Văcăroiu, Năstase sau Ponta? Nu, în niciun caz”, scrie senatoarea PSD.

Andronescu afirmă că PSD trebuie să salveze atât ţara, cât şi partidul „de la un dezastru major” spre care se îndreaptă „vertiginos”, potrivit GÂNDUL. „Urgenţa şi dramatismul acestor zile fierbinţi de august, când ne aflăm deja în al 12-lea ceas, când încă mai putem face ceva pentru a ne salva ca ţară şi ca partid de la un dezastru major, spre care ne îndreptăm vertiginos, ca membru loial al PSD, ca profesor şi ca cetăţean al României, fac un apel cât se poate de responsabil la toţi colegii factori de decizie în acest moment ai PSD, la toţi cei care odată au ocupat asemenea poziţii în PSD şi la Preşedintele actual al PSD domnul Liviu Dragnea „să nu dăm foc" ţării şi PSD-ului.

Ceea ce se întâmplă în acest moment în PSD şi în ţară nu este în regulă, s-a mers şi s-a ajuns totuşi prea departe, iar noi, cei din PSD, ca partid de guvernare, ne place sau nu, va trebui la un moment dat să decontăm absolut toate facturile acestei situaţii critice. Nu ne putem ascunde tot timpul de responsabilitate şi să dăm vina pe alţii. Noi am fost votaţi să guvernăm, nu să ne plângem şi să dăm vina pe alţii, avem obligaţia faţă de ţară şi faţă de toţi membrii PSD să fim un partid responsabil şi să nu îi dezamăgim", potrivit senatorului PSD.

În acest context, observă COTIDIANUL, Ecaterina Andronescu afirmă că PSD trebuie să ia urgent două decizii: să propună „un guvern PSD de super profesionişti", iar liderul PSD Liviu Dragnea să se retragă din fruntea partidului. „1. Să venim în cel mai scurt timp cu un Prim-ministru şi un guvern PSD de super profesionişti şi să guvernăm ţara, iar partidul are suficienţi specialişti pentru un asemenea guvern. 2. Pentru binele României şi pentru binele PSD-ului, preşedintele partidului trebuie să facă un pas în spate, să dea dovadă de responsabilitate şi maturitate şi să facă un act de mare curaj şi demnitate politică şi să se retragă din fruntea partidului. Motivele sunt suficiente, le ştim cu toţii şi nu le voi expune acum.

Dacă lucrurile acestea nu se vor întâmpla acum, urgent, vom pierde guvernarea, iar noi ca partid vom ajunge la dezastru, iar în locul unui guvern PSD de profesionişti, pe care am putea să îl avem, ne vom trezi iar cu un guvern de amatori, cum am mai avut, iar ţara, în an de Centenar, se va duce şi ea înspre prăpastie, spre disperarea noastră şi bucuria multora care nu ne vor puternici, uniţi şi consolidaţi în slujba României”, a conchis senatorul PSD.

După scrisoarea deschisă a lui Andronescu și intitulată ”SOS PSD”, un alt lider al PSD, Dumitru Buzatu, o pune la punct pe senatoarea care, amintește JURNALUL NAȚIONAL, a vrut să fie ea șefa PSD, la Congresul din primăvară. ”Sper ca doamna Andronescu nu se află pe mare! Era bine dacă această scrisoare era trimisă Comitetului Executiv. Îmi pare rău că oameni de valoare certă ca ea nu înțeleg că lucrurile se mai schimbă. Reacția vine la scurt timp după o manifestație ilegală. A ajuns să nu mai înțeleagă ce se întâmplă. Sunt opinii care servesc adversarilor. ”, a spus Dumitru Buzatu, președinte PSD Vaslui.

Și liderul judeţean al PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, o critică pe Ecaterina Andronescu pentru afirmaţiile făcute în scrisoarea publicată marţi, arătând că are o atitudine care „nu este una demnă a unui membru de partid, mai ales că distinsa doamnă a avut atâtea mandate de ministru“ care au fost atribuite de PSD, anunță ADEVĂRUL. Liderul social-democraţilor arădeni a adăugat că nu i se pare normală cererea ca un guvern "legitim" să fie schimbat.

Liviu Pop, fostul ministru al Educației care este un membru important al PSD a reacționat violent la scrisoarea trimisă de senatorul Ecaterina Andronescu pe contul său de socializare, anunță EVENIMENTUL ZILEI. „Ce motive reale sunt pentru ca acest guvern performant să fie înlocuit? Pentru că așa vor soroșiștii și exponenții sistemului ocult de putere, incapabili să obțină legitimitatea și încrederea românilor prin vot democratic?”, a scris fostul ministru pe pagina lui de Facebook.

În această situație, constată ANTENA3, senatorul PSD a revenit și a dat detalii despre ce a stat în spatele scrisorii sale. „Nu am ales un moment anume, lucrurile s-au strâns în timp. Această scrisoare nu e propagandă sau să mă promovez. Eu nu am criticat PSD. E un strigăt de amărăciune, ne ducem pe tobogan, pentru că am realizat un scor istoric la alegeri. Opoziția putea să ne critice, în trecut, cu multe, dar nu că nu suntem un partid de profesioniști. Chiar au recunoscut asta.

Dar, acum nu avem un astfel de Guvern, și noi avem oameni capabil. Scrisoarea mea e un semnal de alarmă. Am văzut niște reacții care m-au șocat. M-au sunat mai mulți colegi din partid, unora nu le-am putut răspunde. Le-am spus că nu am criticat partidul. Dragnea nu m-a sunat, nu am vorbit cu el din martie. Cum să acceptăm războiul româno-român? Totul a culminat cu evenimentele de vineri.”, a explicat Ecaterina Andronescu.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Sunteți de acord cu scrisoarea deschisă adresată PSD prin care Ecaterina Andronescu cere partidului să renunțe la Liviu  Dragnea și Viorica Dăncilă?


Comentarii

Ion Gheorghe Afisatzi-va tricourile cu MUIE PSD in jurul bisericii si la intrarea in restaurant la nunta fisului lui Dragnea sa le vada doamnele PSD-iste invitate...Fiecare participant gazat la mitingul din 10-11 August sa poarte inscrisul MUIE PSD (adaptat) pana la rezolvarea Dosarului Jandarmeriadei...ca-i scoate din sarite pe PSD-isti...

16 august 2018 8:58

v Ghiolbanis incearca in toate felurile sa distruga coalitia Guvernamentala sa-si puna guvernul lui. A incercat cu Colectiv sa creeze "emotie", acuma cu revolutia, incearca sa-l atraga spre el pe Tariceanu, fara succes, iar acuma incearca sa destabilizeze celmai bine organizat partid, prin Androneasca. La functiile pe care le-a avut in partid, trebuia sa actioneze in interiorul partidului sau cel mult prin discutii directe. Sint curios ce va reusii. Deocamdata vad ca toate ziarele au preluat "dorintele" Andronescai

16 august 2018 0:05

solo Abramburica se roaga la Sfanta Maria ca tot e sarbatoare (Sfanta Maria Mare) astazi sa-i ajute lui Dracnea sa treaca cu bine in cele vesnice ale politicii. Cu putina indoiala, dar se pare multumit, isi asteapta sfarsitul. Sa vedeti dupa aia distractie.

15 august 2018 19:22

Haaooolllleeeeuuuu! Săriți! Ajutoooor! Help! Haznaua 3 a dat alarma că partidul lor mult iubit a fost incendiat și ardeeee! Chemați fraților un pluton de soldați din armata română dotați cu aruncătoare de flăcări să stingă ditamai incendiul de la PSD! Plutonul respectiv va trebui dotat cu grenade incendiare și aruncătoare de flăcări super-performante, pentru a stinge incendiul exploziv și incendiar și incendiat și nuclear de la PSD!

15 august 2018 19:11

Cris Madam Abramburica să nu uite că, deși a fost este și Doamne ferește de va mai fi în mijlocul "educației școlare", habar nu are ce este aceea educație. Ca să fie clar pentru toată lumea, avem un sistem educațional care pregătește elevii pentru era de acum 30 de ani! Cât de prost să fii să crezi că așa ceva "merge"? PSD + Dragnea = ciuma feudală, PNL + Johannis = ciuma bolșevică, USR + Cioloș = ciuma fascistă. Orice altceva e poveste de adormit țâncii!

15 august 2018 17:32

Ion Ionescu Domnule Liviu Pop, nu tzi s-a recomandat sa nu-i mai dai in toate mesajele cu Soros...s-a demodat...Nu te-a rebrenduit in Kiseleff ca dusmanul public no.1 acum este Gulen...Doar acolo ne duce politica PSD+ALDE-ista, catre Turcia lui Erdogan, catre Orient...acolo Ciubucu si Peschesu (similar in limba romana fiind Spaga si Paraindaratul) sunt necondamnabile si in uzantza normala...Asa le place Clanului Mafiot PSD-ist,, acelora din Administratzia Centrala si Baronilor Locali...Ce Uniunea Europeana, ce Occident cu respectarea legilor si starpirea coruptzie ?!?...Noi vrem Spaga cea iubita !!!...

15 august 2018 14:17

Vrabia mălai viteazul cum că PSD se prăbușeșete din interior! La fiecare asemenea „prăbușire din ingterior” se autodemască oamenii statului parale, precum și proștii făcuți grămadă. Deci nu asta e problema, ci faptul că trădarea de țară și de tovarășii de drum este dulce ca mierea pentru tot mai mulți români. Pe oamenii simpli poți sa-i ma și înțelegi că s-or fi săturat de sărăcie, dar o profesoară univrsitară-rector, excelent retribuită și plimbată prin funcții înalte de partid este oribil. Face cu asta de rușine județul Mehedinți și Liceul Traian din Turnu Severin. Politehnica bucureșteană nu se pune, deoarece aici s-o fi obișnuit cu tot felul de prafuri, damfuri și tehnici de una-alta preluate de la studenții de tip nou, care studiază mai mult smartfoanele decât bibliotecile și laboratoarele N-ar fi exclus ca distinsa brunetă să fi luat și ceva lecții de dimocrație activă și participativă de la o Prună cu epoleți, proptită prin guverene tehnotâmpite de procuroarea comunistă trecută cu arme și bagaje la soroșism, varianta modernă a bolșevismului leninisto-talmudic!

15 august 2018 13:46

Are dreptate ! Stiu, adevarul doare mai ales cand e spus de un membru vechi din interiorul partidului .

15 august 2018 13:38

v, membru PSD Ecaterina este o bashioasa.

15 august 2018 12:52

Grigore Horatiu Draga Ecaterina Andronescu, Dragnea si Gasca PSD-ista Teleormaneana o sa se strearga la cur cu Scrisoarea ta Deschisa....si vezi sa nu-tzi trimeata-n poarta Dragnea si tzie Jandarmii sa te gazeze-n bot si sa-tzi mai traga si ceva pulane de cauciuc in cap...

15 august 2018 12:28

zustinem pizideu! mai ixule, vezi ca puti de la enspe poste a samagon, mahorca, ruble si tiraspol. mars la stapanul tau vladimir, jigodie imputita ce esti.

15 august 2018 10:45

gica ,contra Ecaterino vedeate-as moarta cu dric la poarta si cai mascati ai tradat partidul si hop-top la Ponta ca ti-a promis ceva functii banoase ce curva mica si proasta esti !Abia acum ai vazut cat de proaste sunt colegele,abia acum ai vazut cat de toxic este Dragnea ,abia acum ai vazut cum se prabuseste partidulInseamna ca esti oarba de-a binelea !

15 august 2018 3:28

X Cum musca mana care i-a dat un colt de paine (uscata)! Mama, mama... s-o vedeti cum ii cere busola lu' Banicioiu! Oricum, el, Banicioiu, cand a plecat la Ponta-bei la partid, cica si-a umplut buzunarele cu nisip (altii zic ca cu(!) cenusa) si a facut dare serioase pana la sediu, ca sa se orienteze si altii (cu ochelari de cal). Acu, cre' ca Ponta o s-o faca pe "mama lu' Stefan cel Mare" din Bolintineanu si o s-o tina cu felinaru'-n mana (si el, Ponta si madam Andro) pana o s-o recunoasca de sluga (pardon, de loiala) si pana o termina de spus juramantul de credinta fata de noul partid (de nisa) pentru urmatorii doi ani (pana la alegeri,le viitoare, cand va disparea).

14 august 2018 19:39

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.