Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Nu prea am mai scris în ultimul timp. Ştiţi, sunt cam ocupat aici în diaspora. Doctoratul îmi ia între 12 şi 16 ore pe zi în ultimii doi ani. Da… aici în Canada doctoratele se fac pe bune… mergi la cursuri, citeşti între două şi cinci cărţi săptămânal, corectezi sute de examene pe trimestru, faci tutorial cu studenţii, faci cercetare pentru profi şi scrii.

Domni precum Ponta, Nicolae, Nicolicea şi ceilalţi doctori de prin Parlament şi ministere nu vor afla niciodată cum şi cât se munceşte la un doctorat „pe bune“. Mă deranjează lucrul ăsta pentru că, în eventualitatea în care voi vrea să fac politică în România voi fi tratat la fel ca ei: „aaa, aici cu toţii avem doctorate, bine ai venit printre noi“, sau varianta a doua, „ahhh a venit ăsta cu doctoratul şi masteratele lui în străinătate să ne dea nouă lecţii aici“. Mda… păi mai bine rămân aici nu? Oricum pentru România nu sunt bun…am fost educat într-un mediu în care drepturile omului sunt respectate, unde există dreptate şi egalitate socială şi nu tot ce e de dreapta e bun şi ce e de stânga e rău. Aici oamenii vor să progreseze, dacă înţelegeţi ce zic.

Ideea de lumpen-diaspora nu mă deranjează. Clasele sociale de la 1848 s-au schimbat. Proletariatul de acum e compuse din alte categorii sociale. IT-iştii de azi muncesc pe brânci. La fel şi doctorii, profesorii, cei din marketing, business, finanţe, instituţii europene şi internaţionale şi aşa mai departe. Numai că în general nu sunt interesaţi de politica de acasă... 100 de mii au votat în Decembrie 2016, din 4 milioane de Români care trăiesc în străinătate. Apoi, cei care s-au dus acasă să protesteze şi-au luat gaze şi bastoane.

Integral pe AdevărulComentarii

@ 14 august 2018 6:02 Amice, ești completamente negativist, iar faptul că discernământul personal nu te ajută să ai o opțiune politică foarte clară, demonstrează că ești naiv, poate, dar și ușor de manipulat de o propagandă intensă unde predomină minciuna, necinstea și ticăloșia, acel gen de propagandă propagată de Antena 3 de exemplu. Există printre turma de patrupede politice și indivizi integri ce fac parte dintr-un partid istoric reprezentativ pentru țara asta, care doresc și pot face mult bine României. Acei indivizi există în actuala opoziție, unde sunt și destule nulități, dar luați toți la grămadă. formează ceva bun la final. Pe lângă ei și-n afara actualei opoziții, mai sunt câțiva oameni capabili și integri care sunt la fel de bine intenționați. Punctele de reper pe care fiecare alegător trebuie să le înțeleagă și după care trebuie să se ghideze când merge la vot sunt, datoria externă națională publică a guvernului care e și a țării, cine e responsabil pentru mai bine de 80% din această datorie ca partid aflat la guvernare singur sau în alianțe, apoi ceea ce a făcut fiecare partid sau coaliție de la putere, referitor la sistemul legislativ, pentru că trebuie să fim sinceri, ceea ce face acum PSD-ul e o nemernicie formidabilă, iar la final indicele economic al țării, sau evoluția lui. Dacă un sistem legislativ se dorește tot mai slăbit de actuala tagmă de nemernici de la putere, e tocmai pentru a le facilita numai lor posibilitățile de a călca legile-n picioare pentru a se căpătui prin coruție, mită, etc. S-auzim numai de bine!

14 august 2018 10:09

gica ,contra PSD-ul este un partid destanga (oare?)capturat de niste mafioti care nu vor renunta la putere de vorba buna Cum in "democratie"(o idiotenie care niveleaza valorile) nu e admis nici sa-ti injuri adversarul ramane solutia alegerilor la termen(alta idiotenie!) Deci hai la vot sa votam CE?Niste politicieni verosi, prosti pusi pe castigat averi care ne mai si considera tampiti (si au dreptate!!) Ca Adam caruia i s-a propus sa-si aleaga nevasta ...pe Eva ! Si atunci ce facem???Asta-i intrebarea fara raspuns !!!!!!!!!!!!!

14 august 2018 6:02

Britanicus (2) În SUA de exemplu, acolo a ajuns președinte un imbecil arogant, un bogătaș prost și incult care are impresia că e buricul pământului, dar un foarte bun papagal în același timp, un gureș formidabil ce-i drept, dar care a căcat pe gură numai tâmpenii și inepții. În Canada a ajuns șef de facto al statului ca premier un tinerel necopt care e plodul unui fost premier canadian care are oarecare merite politice, cel mai mare merit al acelui fost premier fiind acela de a se determina independența politică a Canadei, care e-n continuare dominion britanic, având ca șef de stat onorific și real pe regina Marii Britanii. Ca politician și ca premier acel individ cu mutră agreabilă din Canada care e premier, e de fapt un tont și un incapabil, dar care-și joacă deocamdată rolul bine cât de cât, însă pun pariu că la sfârșitul mandatului lui va mai ruina Canada înglodănd-o în alte datorii externe formidabile, deci e și va fi un alt incompetent imbecil. Electoratul românesc să facă bine și să meargă masiv la vot când sunt orice fel de alegeri politice administrative sau legislative, pentru ca fiecare să-și exercite personal opțiunea politică, dar pentru a nu mai vota niciodată PSD, care e și a fost dintotdeauna un partid de căcat care a ruinat România, atât în ultimii 28 de ani cât și inainte când se chema PCR. Punct!

14 august 2018 4:38

Britanicus (1) Tinerelul școlit care semnează acest articol e bine intenționat. Problema e că e nevoie de mai multă educație politică pentru electoratul românesc, care din păcate nu se deosebește de cel majortar canadian, care votează tot cu pula sau cu curul, în materie de politică. În Canada ca și peste tot în lumea asta, electoratul majoritar habar n-are de politică și votează numai indivizi sau individe cu mutre agreabile și fotogenice, frumușei din ăia care au capul gol pe dinăuntru din păcate, indivizi care sunt niște imbecili în realitate, niște incompetenți și niște fanfaroni ordinari, care duc țările lor de râpă de cele mai multe ori.

14 august 2018 4:38

Vasile Mircescu Domnule, esti nebun !!!...cum sa te intorci in tzara ???...nu vezi ca aici daca vii i-tzi dau unii cu gaze lacrimogene-n bot si cu pulane peste cap...Stai in Canada...si nu mai trimite bani in tzara ca si asa nu ai nici un respect, ba mai mult esti jignit de alde Pippidi si te calca PSD-ismu in picioare prin Jandarmeria Romana...si nici concediile nu le mai fa in tzara, facetzi-le la Miami....ca acum e la moda sa va injoseasca unii ramasi in tzara pe voi diasporezii ...

13 august 2018 14:42

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.