Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cel mai nou spectacol creat de regizorul Silviu Purcărete, ''Povestea prinţesei deocheate'', va deschide Jocurile Culturale şi Olimpice din 2020, de la Tokyo, potrivit purtătorului de cuvânt al Teatrului Naţional ''Radu Stanca'' din Sibiu, Mihai Zugravu.

Acest spectacol va putea fi văzut la Sibiu în zilele de 8 şi 12 septembrie, în Sala Eugenio Barba de la Fabrica de Cultură.

"Spectacolul 'Povestea prinţesei deocheate' are la bază un scenariu original, semnat de Silviu Purcărete, care porneşte de la piesa kabuki a lui Tsuruya Namboku al IV-lea. Kabuki este unul dintre cele mai importante stiluri de teatru japonez, caracterizat prin rafinament vizual şi o codificare complexă. Teatrul kabuki îşi are originile în scenele senzuale şi comice interpretate de către preoteasa Okuni şi trupa ei de actriţe.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.