Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Intervenţia în forţă a jandarmilor pentru evacuarea Pieţei Victoriei la Mitingul Diasporei a fost ordonată de prefectul Capitalei la ora 23:11, după ce o parte a manifestanţilor devenise tot mai violentă, iar ritmicitatea provocărilor a impus riposta. Jandarmii au explicat că intervenţia a fost eminamente defensivă.
Jandarmii au primit ordin scris de la prefectul Capitalei să intervină în forţă în Piaţa Victoriei la ora 23.11, au anunţat, sâmbătă, reprezentanţii instituţiei.

"S-a acţionat în primă faze cu gaze, cu spray iritant, lacrimogen şi ulterior s-au executat somaţiile legale, respectiv cele trei semnale luminoase care anunţau intervenţia în forţă. Au fost date în conformitate cu normele, pentru atenţionarea oamenilor. Conform prevederilor în vigoare, PREFECTUL este cel care aprobă intervenţia în forţă a jandarmilor. Aseară, pe baza informaţiilor existente şi a comportamentului agresiv a unei părţi din cei aflaţi în piaţă, Jandarmeria a primit aprobare să intervină în forţă la ora 23.11. Este ordinul de intervenţie semnat de prefectul Capitalei. Din acel moment, s-au luat măsuri gradual astfel încât să se evacueze zona", a declarat, sâmbătă dimineaţă, lt.col.Marius Militaru, şef Serviciu Comunicare Jandarmeria Română.

Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.