Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

După protestul diasporei se anunță o săptămână de foc şi pentru premierul Viorica Dăncilă. Premierul se întoarce, luni, din concediu și ar putea merge direct la şedinţa CSAT pe tema violenţelor de la protestul diasporei. Acolo se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis.

Premierul Viorica Dăncilă a intrat din 6 august în concediu, până în data de 13 august inclusiv, precizează ANTENA3. Nu a fost o perioadă deloc liniștită pentru șeful Executivului, chiar dacă l-a desemnat la conducerea operativă a Guvernului pe vice-premierul Paul Stănescu. Pe de o parte, a fost atacată de președintele Iohannis, iar pe de la altă parte, pe fondul schimbului de date interinstituțional în cazul protestelor din weekend, a primit un răspuns dur de la șeful Serviciului Român de Informații.

Biroul de presă al SRI a transmis că directorul Eduard Hellvig a avut o discuţie cu premierul Dăncilă, după ce Jandarmeria nu numai că nu i-a identificat și izolat la timp pe prostestarii agresivi de la mitingul de vineri, dar a găsit de cuviință să intervină în forță și total disproporționat pentru dispersarea Pieței Victoriei, gazând în masă peste 100.000 de români, ceea ce nu poate fi justificat, absolut deloc, prin nicio necesitate operativă, anunță EVENIMENTUL ZILEI. „În cadrul acesteia, directorul SRI i-a reamintit doamnei prim-ministru faptul că toate datele și informațiile deținute de SRI au fost transmise operativ structurilor MAI, inclusiv Direcției Generale Management Operațional în cadrul căreia SRI are desemnat un reprezentant“, se arată în comunicatul SRI.

Președintele Klaus Iohannis și PSD/Liviu Dragnea se duelează în comunicate acuzatoare după violențele de vineri seară de la Guvern. Iohannis arată sâmbătă acuzator către Carmen Dan și cere membrilor PSD să se debaraseze de conducerea partidului „care duce țara spre haos și dezordine”, în vreme ce Partidul Social-Democrat și Liviu Dragnea fac scut în jurul Jandarmeriei și îi solicită președintelui să își ceară scuze pentru declarațiile sale privind această instituție, arată ROMÂNIA LIBERĂ.

Președintele i-a cerut, sâmbătă, ministrului de Interne, Carmen Dan, „să-și asume responsabilitatea” pentru modul în care gestionat situația din timpul protestelor și să prezinte un raport detaliat privind modul în care forțele de ordine au acționat ”și mai ales la ordinul cui”, anunță ADEVĂRUL. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a susținut că declarația președintelui Iohannis este practic un act de subminare a autorității statului și un îndemn la reluarea violențelor, acesta dovedind ”încă o dată că este sponsorul politic al violenței și al manifestărilor extremiste”.

”Evenimentele violente din Piața Victoriei din seara zilei de 10 august nu pot fi încadrate în nicio formă de democrație. Diferențele de opinie nu pot justifica niciodată violența. E grav că astfel de acte de agresiune au fost precedate de îndemnuri, provocări sau chiar de implicarea directă a unor partide politice din Opoziție. Cel mai grav dintre toate, însă, este mesajul iresponsabil al președintelui Iohannis de vineri seara, în care critică intervenția jandarmilor, deși aceștia și-au făcut datoria potrivit legii și au luat toate măsurile necesare pentru restabilirea ordinii publice.

Declarația președintelui Iohannis este practic un act de subminare a autorității statului și un îndemn la reluarea violențelor la protestul anunțat pentru sâmbătă, cu scopul vădit de răsturnare a Guvernului actual și înlocuirea lui cu „Guvernul său”, așa cum a mai procedat o dată în acest mandat”, a declarat, Liviu Dragnea, potrivit unui comunicat de presă, citat de NAȚIONAL.

Intervenţia în forţă a jandarmilor pentru evacuarea Pieţei Victoriei la Mitingul Diasporei a fost ordonată de prefectul Capitalei la ora 23:11, după ce o parte a manifestanţilor devenise tot mai violentă, iar ritmicitatea provocărilor a impus riposta. Jandarmii au explicat că intervenţia a fost eminamente defensive, arată GÂNDUL.

„S-a acţionat în primă faze cu gaze, cu spray iritant, lacrimogen şi ulterior s-au executat somaţiile legale, respectiv cele trei semnale luminoase care anunţau intervenţia în forţă. Au fost date în conformitate cu normele, pentru atenţionarea oamenilor. Conform prevederilor în vigoare, Prefectul este cel care aprobă intervenţia în forţă a jandarmilor.

Pe baza informaţiilor existente şi a comportamentului agresiv a unei părţi din cei aflaţi în piaţă, Jandarmeria a primit aprobare să intervină în forţă la ora 23.11. Este ordinul de intervenţie semnat de prefectul Capitalei. Din acel moment, s-au luat măsuri gradual astfel încât să se evacueze zona", a declarat, sâmbătă dimineaţă, lt.col.Marius Militaru, şef Serviciu Comunicare Jandarmeria Română.

Prefectul Bucureștiului este Speranţa Cliseru, fost consilier personal al primarului Capitalei Gabriela Firea, precizează COTIDIANUL. Speranţa Cliseru a fost prefect al judeţului Ilfov şi a lucrat în primăria Voluntari, unde primar este soţul Gabrielei Firea, Florentin pandele.


Comentarii

Giande tro car Sa vina cand am s-o chiem eu, curva dracului!

13 august 2018 19:46

Analfabeta Dancila nu mai @Ion Dan ramaneam cu ma-ta in pula asa cu 3 deodata,,futute in gura de propagandist si manipulator imputit de Psd,,asta stie sa faca infractorul Dragnea sa va trimita ca comentati aici minciuni si sa faceti propaganda penalilor lui si partidului de hoti..Psd,,,,tu esti moldoveanul imputit Harabagiu...

13 august 2018 19:40

PSD, nou atac dement la președintele țării cu o oră înainte ca acesta să iasă în fața națiunii. PSD a dat publicității un comunicat oficial de o mizerie fără precedent în care îl atacă pe președintele Klaus Iohannis, pe care îl numește „Iohannis Dezbinatorul”. Mai mult, PSD insinuează că președintele Iohannis a fost implicat în incendiul de la Colectiv! comisarul.ro.

13 august 2018 17:45

Ion Ionescu Madama Dancila sa nu se mai intoarca...mai mult incurca lucrurile si e degeaba...sa stea la cratitza, la facut sarmale...mai bine pentru Romania...Nu-i duce nimeni lipsa...

13 august 2018 13:36

Analfabeta Dancila ne cacam in gura ei de analfabeta asta nu e prim ministru ci marioneta unfractorului Dragnea

13 august 2018 11:03

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.