Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

După intervenția total disproporționată de la mitingul diasporei de vineri, a venit rândul Jandarmeriei Române să își facă harcea-parcea imaginea, la modul cel mai prăpăstios cu putință, și asta tot datorită politizării excesive forțate de PSD, care și-a impus, în pofida scandalului mediatic, conducerea dorită la vârful acestei instituții esențiale în ceea ce privește stabilitatea și siguranța socială.

Jandarmeria nu numai că nu i-a identificat și izolat la timp pe prostestarii agresivi (care nu au fost mai mulți de 100, după cu afirmă EVENIMENTUL ZILEI), dar a găsit de cuviință să intervină în forță și total disproporționat pentru dispersarea Pieței Victoriei, gazând în masă peste 100.000 de români (printre care femei, bătrâni și mulți, mulți copii), ceea ce nu poate fi justificat, absolut deloc, prin nicio necesitate operativă.

Violenţele extreme de la protestul diasporei de vineri din Piaţa Victoriei, soldate cu sute de răniţi, ar fi fost opera unor provocatori care ar fi acţionat cu ştiinţa forţelor de ordine. Mai mult, afirmă ROMÂNIA LIBERĂ, voci din sistem susţin că manifestaţia din 10 august, la care au participat peste 110.000 de persoane, a fost compromisă de provocatori, de care forţele de ordine nu ar fi străine. Agitatorii s-au manifestat cu violenţă faţă de forţele de ordine, care, la rândul lor, s-au comportat de multe ori nejustificat de agresiv cu toţi cei prezenţi în Piaţă.

Fostul director al SRI Costin Georgescu este de părere că filmul evenimentelor de vineri din Piaţa Victoriei este tras la indigo după scenariul evenimentelor din 1990, care au dus în final la descinderea minerilor la Bucureşti cu „misiunea de a face ordine“, anunță ADEVĂRUL. „Totul pare să fi fost pus la punct. Jandarmii ştiau cine sunt derbedeii şi de ce sunt în stare. I-au lăsat să-şi facă mendrele, pentru că trebuia să iasă scandal. Mulţi dintre ei au fost chiar puşi să acţioneze violent pentru a justifica, oarecum, intervenţia în forţă, la fel ca în 1990. Numai că atunci ordinea a fost făcută de mineri, nu de jandarmi. Nu mă aşteptam ca aşa ceva să se mai întâmple după aproape 30 de ani de democraţie, la o aşa punere în scenă din partea Jandarmeriei“, spune fostul şef al SRI.

Biroul de presă al SRI a transmis că directorul Eduard Hellvig a avut o discuţie cu premierul Dăncilă, anunță EVENIMENTUL ZILEI. „În cadrul acesteia, directorul SRI i-a reamintit doamnei prim-ministru faptul că toate datele și informațiile deținute de SRI au fost transmise operativ structurilor MAI, inclusiv Direcției Generale Management Operațional în cadrul căreia SRI are desemnat un reprezentant“, se arată în comunicatul SRI.

Dacă avem în vedere că unitatea centrală pe care s-a bazat Jandarmeria la intervenţia, de vineri, din Piaţa Victoriei, la mitingul diasporei, a fost Brigada Specială de Intervenţie Vlad Ţepeş, o unitate cu competenţe şi atribuţii în combaterea terorismului, putem deduce importanţa dată de autorităţi acestei demonstraţii. Colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv comandantul Brigăzii Speciale de Intervenţie pare să fi fost şi şeful întregului dispozitiv din timpul mitingului diasporei. Practic, susține ADEVĂRUL, colonelul pare să fi coordonat acţiunea brutală declanşată de jandarmi împotriva tuturor protestatarilor.

Un bărbat îmbrăcat în alb, cu un fular la gât, apare în mai multe imagini surprinse vineri seară în Piața Victoriei, în timpul intervenției în forță a jandarmilor. Despre acesta, martorii spun că este cel care ar fi coordonat intervenția în forță a jandarmilor în Piața Victoriei. Bărbatul în alb apare în mai multe filmări care au fost publicate și distribuite în încercarea de a-l identifica. LIBERTATEA  afirmă că pe rețelele de socalizare, oamenii au remarcat asemănarea persoanei din imagine cu colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv, comandantul Brigăzii Speciale de Intervenţie Vlad Ţepeș.

Acum, procurorii militari fac apel la participanții la protestul de vineri seară, care au fost răniți sau care pot oferi informații relevante pentru anchetă să se prezinte la Parchetul Militar din Capitală. „Procurorii militari îi invită pe toţi care au participat la protestul Diasporei de vineri şi au fost răniţi sau pot furniza informaţii importante să se prezinte la Parchetul Militar Bucureşti, luni şi marţi, pe Strada George Georgescu 2, sector 4”, se arată într-un comunicat al Parchetului Militar, citat de COTIDIANUL.

Până duminică după-amiază, procurorii au înregistrat 19 plângeri depuse împotriva jandarmilor de către protestatarii care au participat la mitingul de vineri.

GÂNDUL constată că jucând la disperare, aşa cum ai făcut-o, încercând să culegi ”roadele” violenţelor declanşate în Piaţă de un grup de câteva zeci de troglodiţi turmentaţi, despre prezenţa cărora ştiau/aflaseră atât politicienii, cât şi apărătorii statului - de la ministru, până la ultimul răcan, şef peste propriul pulan - n-ai reuşit decât să-i readuci pe oameni în Piaţa Victoriei şi sâmbătă, şi duminică, pentru a-şi continua, paşnic, protestul.

Prin prezenţa lor acolo, civilizată şi liniştită, la doar câteva ore de la ticăloşia făcăturii de vineri, zecile de mii de protestatari - din diaspora şi din ţară - au dovedit, în ordine, că: nu le e frică de teroarea politică; au demnitate; au învăţat ce este aceea solidaritate; deşi plecaţi, continuă să-şi iubesc ţara. Diaspora a dovedit, o dată în plus, că poporul român nu este violent, nici grobian şi nici disperat sau lipsit de umor. Ceea ce nu se poate spune despre conducătorii săi.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Cum caracterizați intervenția jandarmilor asupra protestatarilor la Mitingul Diasporei? Legală și justificată sau Abuzivă și provocatoare?


Comentarii

Ion Georgescu Daca se demonstreaza si sunt martori care au vazut ca se lansau cartuse cu gaze lacrimogene de pe blocul inalt de langa Piatza Victoria inspe copiii, batranii si femeile ce fugeau din fatza Tzestoaselor si exista acesta pozitzie si-n Planul de Lupta elaborat dinainte inseaman ca totul masacrul a fost premeditat si hotarat dinainte...ca tragatorii de acolo s-au deplasat sa-si ocupe pozitzia din timp...La razboiul adevarat se fac astfel de tactici....Asta m-a ingrozit...si faptul ca-i vedeam la televizor pe Jandarmi lovind cu pulanul numai spre cap si gazand din apropriere direct in fatza protestatarilor, unii femei si batrani...voi va datzi seama ca jandarmii au fost pregatitzi temeinic psihic si moral sa faca asta in prezilele mitingului de protest...Cine a scris acest mesaj este absolvent de Academie Tactica Militara, cea bucuresteana si nu e ageamiu...

14 august 2018 11:35

Vasile Mircescu Auzi domnule ,Plan de Lupta, sa pui tragatori de grenade cu gaze pe blocul din apropierea Pietzei Victoria si sa traga de acolo asupra batranilor, copiilor si femeilor ce fugeau din fatza hoardelor Jandarmeriei...Doar la razboiul adevarat sunt misiuni din acestea...Nenorocitule, Dragnea cu Clanul tau sa te asteptzi sa vezi purtate tricouri adaptate dupa MUIE PSD pe unde ve-tzi mai umbla cu amantele si amantzii...Si vreau sa vad tricouri astfel purtate in jurul bisericii si a restaurantului din Snagov unde se insoara fi-tu...ca si asa l-ai improprietarit cu toate furaciunile tale din Teleorman....

14 august 2018 10:59

@alupigus Nu te-ai saturat de supt pula? Toata ziua esti cu ea in gura. Sa nu-ti mai spun cati iti ureaza de bine. De exemplu eu iti urez s-o sugi pentru ultima data. Sa nu-ti ajute Cel de Sus sa mai poti scrie un rand aici! Asa sa fie!

13 august 2018 17:37

@Telespectator Jandarmeria nu avea interesul sa izoleze gasca de huligani. De ce? pentru ca e mai mult ca sigur ca ei au fost stimulati sa actioneze astfel. Cei cu conspiratia sorosista in gura tot timpul, cei cu oculta rozalie pregatesc "scenarii" pentru cei din opozitie, dar de fapt opozitia este atat de slaba incat nu poate sa organizeze un miting. Hazaua3 si Guitza tv se intreceau in a "scoate" un organizator al mintingului. De ce ? Stiau foarte bine atitudinile lor CRIMINALE de BOLSEVICI imputiuti. Stiau foarte bine ca vor organiza o "contramanifestatie" , de fapt o manifestatie in interiorul mitingululi care sa "compromita' toata actiunea. Moarte psdeilor! , numai asta le poti dori cand tu om normal ai protestat si vin criminalii pesedisti sa intervina ca niste bestii peste oameni batrani, tineri, copii, in scaune cu rotile. Blestemat sa fie toata haita asta de urmasi ai comunistilor.

13 august 2018 17:06

Ionescu Victor Domnilor Procurori Militari, nu trebuie cercetatzi individual bestiile care au improscat manifestatziile cu gaze lacrimogene si i-a lovit in cap cu pulanul ...trebuie investigatzi si facute Dosare Penale celor ce au dat ordine din birouri...retzeaua telefonica infaptuita adhoc...Coloneii din teren, apoi Madama Prefect (din Gasca Pandele - Firea), apoi Madama Carmen Dan, Ministra de Interne si...ultimul pe lista, cu voia dumneavoastra, Dragnea "El Lidero Maximo", comanditorul acestui masacru cu 520 de ranitzi, infractorul condamnat la 3,5 ani de inchisoare in prima instantza dupa cea definitiva de 2 ani cu suspendare...Aceasta Bestie infractoare care este in stare sa arunce Romania in aer numai sa scape el de puscarie...Chiar am ajuns noi, poporul roman, mereu batut, jignit, maltratat de totzi schizofrenicii aflatzi in functzii decizionale temporar...fara ca ei sa nu raspunda de ordinile si dispozitziile date...Chiar in tzara asta poporul, noi prostimea si pulimea, nu ne mai apara nimeni ?!?....Si de aceea pleaca totzi din tzara in lume...dar uite si cand te intorci i-tzi dau unii cu gaze'n bot si pulane peste cap...Domnilor Procurori Militari, dar cum politzia cand foloseste arma trag la picioare prima data...dar bestiile astea pretoriene loveau numai la cap...nu cred ca asta-i procedura in regulamentele lor...daca or avea si regulamente...

13 august 2018 14:03

Doru Felicitari jandarmilor pentru interventie si pentru restaurarea ordinii! Nu va lasati intimidati de lichele ca ciolhanis &co!

13 august 2018 13:40

Andrei Conform Legii, copiii nu au voie sa participe la miscari de strada, raspunderea in acest caz revenind parintilor sau tutorilor legali, are raspund civil sau penal...... Apoi nenea acela arata cu degetul, cel mai sigur intr-un schimb de replici... Apoi asta e functia Jandarmeriei, sa restabileasca ORDINEA PUBLICA, nu sa pliveasca neghiobii din multime! Daca va crapa voua capul vreun tampit de la galerii, faceati tambalaul secolului.....

13 august 2018 13:33

@Alupigus@ ...esti tu Dragnea??? Tariceanu??? sau un pupincurist al lor, cu creierul spalat de Antena 3?? Ah, am gresit, ti-am scris numele cu litera mare si.....nu trebuia, fiindca "cacat" se scrie cu litera mica!

13 august 2018 13:10

La urmatorul protest bagati jandarmii la puscarie si lasati mercenarii liberi, cred ca asta este solutia domnului claus iar pe orban prim ministru.

13 august 2018 13:07

La urmatorul protest bagati jandarmii la puscarie si lasati mercenarii liberi, cred ca asta este solutia domnului claus iar pe orban prim ministru.

13 august 2018 13:07

@ alupigus Nici pana acum nu ai realizat cat de redus esti ?

13 august 2018 12:25

alupigus Si ce voiati derbedeilor , lovitura de Stat la ordinul malacului KWJ ? Sa doborati prin forta ordinea de drept constitutionala ca asa vrea presedintele securistiod Klaus Werner Johannis pentru a-si pune "guvernul meu" ? Data viitoare sa v-o dea si mai sarguincios , lepre johannisto-securistoide !

13 august 2018 11:11

Telespectator Greseala cea mai mare a jandarmeriei este faptul ca nu s-a concentrat asupra grupului de huligani si au tratat toti demonstrantii ca un tot unitar. Pe de alta parte televiziunile, functie de "preferintele politice" arata si comenteaza ca atare.De ex.faptul ca acel om cu mainile ridicate o ia in serios pe coaje este aratat cu obsesie, desi se pare ca avand mainile ridicate i-a "urat " ceva jandarmului , dupa care acesta a ripostat fizic. De, e si el om si a" protestat" in felul sau.Oricum la acest gen de manifestatii vor fi intotdeauna derbedei care profita, intocmai ca si la meciurile din arenele sportive.Repet, marea greseala a fost ca jandarmeria nu s-a concentrat asupra grupurilor de derbedei .

13 august 2018 10:38

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.