Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Turismul de aventură a început să se extindă în judeţul Maramureş spre parcurile naturale şi cele naţionale din Munţii Maramureşului şi Pietrosul Rodnei, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic şi Cultural din România - ANTREC, filiala Maramureş, Livia Sima.

"De ceva timp asistăm la o schimbare de optică din partea turiştilor români care aleg Maramureşul ca destinaţie de vacanţă pe durata verii. Turiştii preferă cursurile de apă pentru rafting, îndeosebi râul Lăpuş, defileul Lăpuşului fiind renumit pentru cunoscătorii în privinţa dificultăţii şi a condiţiilor. Apoi, cicloturismul practicat în mai multe sate din vecinătatea oraşului Târgu Lăpuş, cât şi excursiile în zona transfrontalieră pentru a vedea fostele borne de frontieră a României din anii '40. Noutatea acestui sezon o reprezintă interesul crescut al turiştilor pentru Cascada Cailor (100 de metri înălţime) din Munţii Rodnei şi Lacul Iezer din acelaşi masiv muntos, lac glaciar care privit de la o anumită înălţime de pe creastă are conturul României. Aici e de remarcat şi implicarea primăriei oraşului Borşa, a centrului local de turism în a promova zona într-un ritm susţinut", a spus Livia Sima.

Integral pe AgerpresComentarii

John Doe Maramures, plai frumos... daca vrei turism, repara-ti drumurile prima data.

11 august 2018 7:39

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.