Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Întrebarea din titlu este una cât se poate de serioasă. Spun asta pentru că ar apărea mulţi care să mă întrebe cum îl întreba Nae Caţavencu în piesa „O scrisoare pierdută“ pe Ştefan Tipătescu: „Cum, nu ştii....?“. Bineînţeles că ştiu cine este Alina Mungiu-Pippidi, dar nu ştiu de unde are acest tupeu să jignească Diaspora. Aşadar, cum este normal, o să spun eu cine sunt. Sunt o româncă pe care soarta a determinat-o să trăiască mulţi ani în Diaspora din cauza incompetenţei guvernelor care s-au perindat din 1989 şi până acum. Prin 1997-1998, când regimul Constantinescu pe care l-aţi slujit ca şefă a Departamentului Emisiunilor Informative din TVR (nu ştiu de ce nu puneţi acest amănunt din biografia dumneavoastră pe site-ul romaniacurata.ro) low-costul era super-lux pentru românii care nu mai puteau trăi decent în ţara lor, fiindcă industria, agricultura şi celelalte domenii de activitate erau în pragul falimentului, ca urmare a „reformei pe pâine“ enunţate şi promovate de către Victor Ciorbea, Radu Vasile şi alţii, se ştiu ei care. Atunci, când a început să se nască Diaspora postdecembristă, românii plecau din ţară riscându-şi viaţa la propriu, trecând frontierele mai întîi spre state ca fosta Iugoslavie, Turcia care tot ne mai suportau cât de cât, pentru ca apoi să treacă ilegal, ajutaţi de călăuze, spre ţări mult mai dezvoltate ca Grecia, Austria sau Germania.

Integral pe AdevărulComentarii

X Doamna Pippidi, dati-le-n mufa cu... argumente! Dar, de-alea cu efect! Is subtiri! Un elefant se legana, pe o panza de paianjen...

13 august 2018 3:48

alupigus Bai smecherilor care ati postat aici , faceti imediat o comparatie intre ce s-a intamplat in ultimii 14 ani si ce se intampla acum , veniti cu argumente de ce e mai rau acum si ... deveniti credibili ! Altfel ... mancati kkt !

11 august 2018 11:54

Ion Ionescu Ma intreb, cum unii i-si schimba la 180 de grade opiniile si convingerile politice...Doar interesul financiar poate face ca unul ca Ciuvica din consilier al presedintelui tzaranist Constantinescu sa ajunga sa linga-n cur pe Dragnea si ai lui la Antena 3....sau Ciorbea din Prim-ministru si Primar General PNCTD-ist de dreapta sa slujeasca PSD-ismul fiind Avocat al Poporului...Sau de Madama Pipidi, sefa TVR-ului pe guvernarea de dreapta a Conventziei Democrate, ea atat de etichetata ca Sorosista...dintr-o data denigreaza Diaspora cantand in struna PSD.....Americanii au dreptate cand zic....urmeaza calea banilor...banii sunt motivul...

11 august 2018 10:59

Medicul veterinar Sacrificat-o pe scroafa Pippidi ca s-a imbolnavit de PESTA PROSTIEI, o boala fara leac si care a intrat in Romania prin cele mai sarace judete (Teleorman, Olt, Giurgiu) E periculoasa ca se transmite prin vectorii comunicativi ai posturilor Haznaua3 si Guitza tv. Mai sunt vreo doua posturi tv care dau semne de imbolnavire.

10 august 2018 18:06

O realitate Doamna (?) Allina Mungiu Pippidi rationeaza cu gusa in detrementul creierului.Din puncte vedere juridic nu e vinovata.

10 august 2018 17:33

@Eugen De ce esti tu Eugen atat de dobitoc? Tu ai fost vreodata inafara tarii? Tu ai vazut cat de cenusie era Slovacia in anii 1990? Ai vazut-o acum? Este probabil tara cu care ar trebui sa ne comparam cel mai usor. Dupa despartirea de Cehia ( Cehia un fel de Germanie ) a ramas la nivelul Romaniei. Nu punem la socoteala ca atat Transilvania cat si Slovacia facusera parte din Imperil austro - ungar. N-aveau nicio fabrica de masini. Azi au trei si nu niste vechituri (modele Renault) sau Ford ci nemtesti sau japoneze. ( Noi n-am fost in stare sa primim pe prim ministrul Japoniei. Eram ocupati cu impartirea prazii) Au autostrazi, au toate blocurile cenusii ale comunismului izolate termic etc. Pana si Bulgaria o ia pe langa noi. Pe ei nu venit aia DINAFARA sa le dea BILET DE VOIE? Vezi Eugene, cand esti batran si mai esti si prost, stai si te intrebi daca n-ai trait cumva degeaba. Daca nici nu te intrebi, inseamna ca nu mai e mult......

10 august 2018 17:22

Medicul veterinar Pe scroafa asta n-a lovit-o pesta porcina? ma mir! Om nu e. Deci fiind scroafa trebuia s-o atinga, acum cand deja este pesta oin aproapae jumatate de tara.

10 august 2018 17:13

ppp Felicitari pentru articol!

10 august 2018 17:09

Vasile madam mungiu e securista activata!

10 august 2018 16:56

Eugen Doamna Zamfirescu.... Tot respectul pentru statutul dumneavoastra..... Privind in istoria postdecembrista a TArii, cred ca ati observat ca odata cu schimbarea regimului, a inceput tocarea marunta a Romaniei.. Afirmatiile gen "industria romaneasca e un morman de fiare vechi"- Petre Roman Premier, au insemnat startul si asaltul asupra a tot ce era de valoare din Tara asta , iar noii" numiti"- "ciocoii vechi si noi" laolalta, s-au indestulat ca necrofagii din tot belsugul romanesc, inclusiv din conturile externe ale Romaniei si ale fostei conduceri. Odata cu lichidarea economiei si a resurselor, inchiderea fabricilor etc, era necesara o aferta alternativa... Care a parut ca o reusita a guvernarilor- deschiderea granitelor... Dar a fost un neaparat al vremurilor-trimiterea Romanilor in Pribegie, ca in toata Istoria Noastra.... Nu sunt doar cei de azi vinovati, ci TOTI CONDUCATORII POST-DECEMBRISTI, care cu buna stiinta s-au facut slugile NOILOR STAPANI EXTERNI! Ideea e ca MITINGUL DISPOREI nu va schimba absolut nimic. Totul se intampla cu "bilet de voie" din afara.... Presedintie, ranguri prin guverne si ministere etc.... Romania NU ARE VOIE SA SE DEZVOLTE!! Nu ati inteles asta??? Cum faci ceva, cum maresti salariile-incep ambasadele sa urle, sa faca spume.... Capitalul romanesc este spoliat zilnic prin fel de fel de Legi date pe genunchi la miezul noptii, ca asa ordona Stapanii.... Mergeti la familia dumneavoastra, gustati-va sejurul matern si apoi mergeti la ale dumneavoastra!! Candva o sa vina vremea reintoarcerii..... Nu tine de noi!!!

10 august 2018 15:27

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.