Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mamiferele, păsările, insectele și plantele sunt afectate de radiațiile electromagnetice de la tehnologii wireless, relee de telefonie mobilă, linii electrice, emițătoare radio și TV, conform unei noi analize.Cercetătorii au analizat 97 de studii în cadrul proiectului EKLIPSE, finanțat de Uniunea Europeană. Conform oamenilor de știință, mamiferele au un simț magnetic care este afectat de câmpurile electromagnetice de radiofrecvență. Păsările sunt printre cele mai vulnerabile specii, fiind afectate chiar și de câmpuri magnetice slabe, care dereglează capacitatea lor de a se orienta în spațiu.

Există dovezi că nu numai păsările folosesc acest simț, ci și mamifere ca vulpile și căprioarele, sau invertebrate ca râmele, moluștele și muștele de oțet.

Conform raportului, radiațiile electromagnetice pot afecta și metabolismul plantelor, cauzând schimbări semnificative care au fost observate la nivel celular și molecular. De exemplu, chiar și o expunere redusă la radiații electromagnetice cauzează schimbări genetice la roșii.

Integral pe Green ReportComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.