Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele PSD Liviu Dragnea și-a intrat în rolul de prim-ministru, pe care îl exercită. El a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis şi susţinătorii săi ar fi în stare să dea jos Guvernul Dăncilă prin violență, pentru a nu intra în vigoare Legea pensiilor, recent pusă în dezbatere publică.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, citat de ADEVĂRUL, a declarat, joi seară, că preşedintele Klaus Iohannis şi susţinătorii săi ar fi în stare să dea jos Guvernul Dăncilă pentru a nu intra în vigoare Legea pensiilor recent pusă în dezbatere publică. „Eu sunt absolut convins că Iohannis vrea să o blocheze (n.r.-Legea pensiilor). El mai ştie ceva: noi ce prezentăm, chiar facem. Părerea mea e că în stare să facă orice împotriva Guvernului şi coaliţiei, să dea jos Guvernul chiar şi prin violenţă pentru ca legea să nu intre în vigoare, pentru ca românii să nu aibă venituri mai mari“, a declarat Liviu Dragnea.

Ca un premier adevărat, Dragnea a și prezentat, noul proiect al legii pensiilor, înaintea Ministrului Muncii sau a premierului. Printre veștile bune apare și un avertisment pentru contribuabili.   

Astfel, EVENIMENTUL ZILEI remarcă faptul că Liviu Dragnea a precizat că acei care nu își plătesc contribuțiile sociale vor avea parte de pensii mai mici. „Cine nu plătește contribuții, vor fi scăderi la pensii. Trebuie să știe și companiile că nu mai merge așa. Nu mai merge să nu le plătească angajaților contribuțiile sociale. Salariații vor fi anunțați, din două în două luni, dacă li se plătesc contribuțiile. Sunt două milioane de angajați care nu aveau plătite contribuțiile sociale”, a declarat Liviu Dragnea.

Ministerul Muncii a lansat în dezbatere publică proiectul Legii pensiilor, iar printre noutăţi se află introducerea masterului şi a doctoratului ca perioade necontributive asimilate stagiului de cotizare. Condiţia pentru asimilarea perioadei necontributive este ca stagiul minim de cotizare să fie de 15 ani. Pentru fiecare an de perioadă asimilată se acordă câte 0,25 puncte, anunță COTIDIANUL.

Actuala pensie anticipată (nepenalizată) devine pensie pentru limită de vârstă, adică persoanele care au 8 ani peste stagiul complet de cotizare se pot pensiona cu 5 ani înainte de îndeplinirea vârstei de pensionare şi, în acelaşi timp, în acest caz se poate cumula pensia cu salariul. ROMÂNIA LIBERĂ precizează că femeile care au realizat stagiul minim de cotizare de 15 ani şi au născut 3 copii pe care i-au crescut până la vârsta de 16 ani beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu 6 ani, iar începând cu al patrulea copil se adaugă câte un an în plus.

Potrivit noii formule de calcul, punctul de pensie din 2021, care va fi de 1.875, se împarte la 25 (25 reprezintă vechimea medie de ani din sistemul de pensii, rezultată în urma aplicării ultimelor patru legi ale pensiilor – n.red.) şi rezultă un VPR (Valoarea Punctului de Referinţă) de 75 de lei, care se înmulţeste cu numărul total de puncte. Un exemplu, prezentat de GÂNDUL, dacă un beneficiar a acumulat 40 de puncte în toată perioada lucrată, înmulţit cu 75, rezultă o pensie de 3.000 de lei. Noua medie de 25 de ani, care ar urma să fie calculată din 2021, ar duce la o egalizare a pensiilor primite de femei cu cele primite de bărbaţi.

Pe de altă parte, anunță CAPITAL, soţul supravieţuitor care nu optează la pensie de urmaş, poate beneficia, pe lângă pensia proprie, de un ajutor lunar de 25% din pensia soţului decedat, dacă durata căsătoriei a fost mai mare de 10 ani, se arată în proiectul noii Legi a pensiilor, "Pensia de urmaş se menţine şi, în plus de actualele prevederi, apare o nouă prestaţie, şi anume ajutorul pentru soţul supravieţuitor, care va primi 25% din pensia soţului decedat. Acest ajutor va putea fi cumulat cu propria pensie", se arată într-un comunicat al ministerului. Se va menţine şi opţiunea actuală de a lua 50% din pensia soţului decedat, cu renunţarea la propria pensie.

Lege privind sistemul public de pensii a fost amânată de mai multe ori și fi trebuit să intre în vigoare încă de anul trecut, conform promisiunilor PSD. Potrivit unor surse politice, citate de STIRILE PROTV, în ultima perioadă Liviu Dragnea şi Olguţa Vasilescu s-au întâlnit zilnic pentru a discuta o formă finală a noii legi a pensiilor, iar miercuri au discutat forma finală a proiectului.

Liviu Dragnea şi Olguţa Vasilescu au anunţat că proiectul de lege va fi prezentat joi, urmând să fie pus în dezbatere publică până în 8 septembrie, iar apoi va intra în procedură parlamentară. Ministrul Muncii spunea că toată lumea poate să-şi spună punctul de vedere pe lege, poate trimite mesaje la minister cu ce i se pare în neregulă sau să ceară anumite modificări.


Comentarii

Gheorghe Craioveanu Penali Psd-isti in frunte cu infractorul Dragnea plus postaci imputit pana nu sunt omarati tara nu va merge bine..

14 august 2018 11:34

Puscariasul Dragnea si-a trimis infractorul Dragnea armata de dobitoci postaci sa il atace pe Iohannis ,,el crede daca minte in halul asta il mai va alege lumea,,asta sa o creada el cu penali lui din partid ...ce tupeu are acest puscarias cum poti minti ordinarule in halul asta ci pizda ma-ti de fiu de militian te crede...

14 august 2018 11:12

Cat de Dancila poti sa fii mai gaozare Ghe Craioveanu? Mai diabolicule, huliganii au fost infiltrati si provocati chiar de Jandarmerie ca si la Mineriada din 13-15 Iunie 1990. Sper sa ai o vita la fel de muzerabila ca si caracterul tau infect.

13 august 2018 9:53

Adrian Sodomit Nastase, membru in aristocratia masoneriei As fute-n cur un postac psd. Nu pe v, alias FRATELE HANS, pt ca are paduchi...

13 august 2018 9:49

v, membru PSD Ghiolbanis este heterosexual notoriu si in tinerete a fost ofiter nazist.

13 august 2018 8:28

Ion Grigore @FRATELE HANS...Actualizeaza-tzi mesajul...Nu Sorosism...ci oficina Gulenism ...nu v-a instruit Dragnea la Kiseleff ???...caci catre Erdogan si Turcia ne duce politica PSD+ALDE-ista...Da-i in masa de Diasporezi, muncitori in Occident...sa le dea jandarmii cu gaze-n nas si pulane peste cap ca merita...ca trimit valuta forte-n tzara si ajuta economia romaneasca sa mai miste... (sunt cel mai mare investitor care a trimis oficial in banci 30 Miliarde de Euro in 10 ani in tzara...cu banii astia daca i-ar avea in buget guvernantzii se construia autostrada Pitesti-Sibiu si cea Ploiesti-Brasov cu tot cu furaciunile si paraindaraturile de rigoare...).Li s-a urcat la cap Diasporezilor....ei cu mofturile lor occidentale...cu democratzie, cu respectarea legilor, cu fara coruptzie....lasa ca ducem prostimea si sarcimea Romaniei catre Orient ca se poate fura nestingherit, ca legile se pot fenta, ca peschesul si ciubucu sunt mult mai bune pentru Clanul Politic Mafiot Dragnea & Com. si Sultanu traieste ca-n Harem cu cadane blondine de 25 de ani...

12 august 2018 11:15

VIPERA CU COLȚI Există în România nişte persoane care, inexplicabil, comentează, acuză şi denigrează tot ce are un firesc al lucrurilor, între care şi exprimarea revoltei că unii demonstranţi, huligani de profesie, au fost agresaţi de organele de ordine făcând abstracţie de faptul „oneştii huligani” veniseră la demonstraţie chiar să-şi… demonstreze puterea instinctelor primare. Sunt tocmai cei care aveau dorinţa să demonstreze… paşnic, aruncând cu pietre, sticle şi alte obiecte contondente către organele de ordine… Atât de paşnic s-au comportat, încât ar fi fost în stare să-şi ducă până la capăt pornirile de sălbăticie. Iar unii intelectuali – deja mă îndoiesc de capacitatea lor intelectuală – îi deplâng şi se revoltă că au fost opriţi din pornirile lor. Intelectualii iubitor de haos şi anarhie… E ruşinos!

12 august 2018 6:48

FRATELE HANS Corectură: iohanesism și sorosism.

12 august 2018 6:27

FRATELE HANS KLAUS IOHANNIS ŞI AI LUI… Auzi: miting al diasporei! Iar autoritățile înghit această gogoașă cu miros urât a iohannesim și a sorosim sadea. Adică, prin această demonstrație de diasporeni „viteji şi patrioţi”(?) (câți or fi…), cetățeanul, electoratul în general, milioanele de alegători care au votat democratic, liber și sincer, trebuie să priceapă din acest miting că sunt nişte tâmpiţi? Iar preşedintele Iohannis care, ca un papagal dresat prost, repetă cu voce tare, sau în timpul prelungilor sale insomnii: vreau guvernul meu, vreau guvernul meu…!, pentru că el n-are în comun cu România decât afacerile sale murdare, în urma cărora îşi petrece concediile prin cine ştie ce ţinuturi exotice, În rest… Dacă facem o scurtă incursiune în trecutul lui, nu foarte îndepărtat, „iubirea lui pentru ţară şi-a divulgat-o prosteşte la investirea guvernului cu un acord printr-un hilar și de prost gust SMS. Aceasta şi după ce, printr-o fraudă uriaşă, s-a trezit preşedintele României pe care o dispreţuieşte în continuu şi în continuare cu asiduitate… Mirarea mea e nu s-a luat de braţ cu alt imbecil și mare… guru, Klemm şi să treacă, întâmplător(?), sau ieşiţi la plimbarea de seară – nu-i aşa? – printre demonstranţi…

12 august 2018 6:24

v Ii intreb pe sustinatorii lui Ghiolbanis, daca au dovezi sa-l inchida pe Dragnea, Tariceanu si pe cine mai vor ei. Ei pe cine vad ca ar putea conduce tara asta. Daca se fac alegeri anticipate si nu se frudeaza alegerile si vor iesii din nou PSD-isti cu ALDE, ce vor face? Oare la asta nu s-au gindit? Se pare ca momentan Ghiolbanis nu a creat destula "emotie", sa-si faca guvernul lui. Cred ca una dintre cele mai mari greseli ale poporului (daca nu si-au baga si altii coada), a fost alegerea lui Iliescu, apoi a Javrei Ordinare, iar acuma a lui Ghiolbanis. Se pare ca nu avem lideri politici de calitate, iar intelectualitatea este impartita in lingai si indiferenti.

11 august 2018 23:39

@Lute care pute a kakat alias Gh Craioveanu pe care-l gasiti si sub alte nume Lute asta care Pute si dupa cum scrie este Craioveanu si cate nume mai poarta. Este un analfabet care nu stie nici acum ca daca nicio se scrie impreuna intr-un se scrie despartit. Dar asta-i alta poveste. Individul are in cap numai "oculta rozalie" si "statul paralel" pe care le fredoneaza cu fiecare postare. Mai mult ii indeamna pe "oamenii saraci" usor de manipulat sa nu asculte " cantecele de sirena ale opozitiei". Imbecilul nu-si pune intrebarea de ce au plecat 3-4 milioane de cetateni din Romania daca se traieste asa bine? Se traiste bine!!! Se va trai si mai bine! Adica noi cei care lingem kakatul lui Dragnea si a lui Tariceanu, noi traim bine. Inventia statului paralel este o facatura. Daca acest stat paralel -din care nelipsit ar face parte serviciile secrete- ar exista, sigur l-ar fi saltat pe acest repetent Dragnea- unul dintre cei mai mari hoti ai Romaniei- sau pe profesorul universitar, fost rector si azi ministru al Justitiei, care nu a reusit la admitere in Facultatea de drept, de destept ce era, decat dupa nenumarate incercari, timp in care a fost racolat de acea "oculta" - numita pe vremea aia, securitate- draga imbecilului ce-si da numele de Gh Craioveanu. De aia ii lipseste din CV TREI ani din VIATA!? O fi fost mort si a inviat? Pentru VOI este bine in Romania!! Spune-le SARANTOCILOR care te asculta ( din fericire sunt prosti si nu pricep nimic) ce VENITURI are tovarasu fost turnator securist azi minisistru al justitiei.

11 august 2018 17:12

@Lute care pute a kakat alias Gh Craioveanu pe care-l gasiti si sub alte nume Daca nu ti-e rusine fa public asta. Din aceeasi categorie faci si tu parte. Din nenumaratele postari mi-am dat seama ce hram porti. Esti o lepra ordinara. O jigodie pe care daca ar recunoaste-o pe strada, poporul ar scuipa-o. Imbecilule, cei plecati de 10-20-30 de ani au plecat de BINELE facut de PSD la care se adauga TARICEANU.Cine a condus tara aproape 30 de ani? Din cuvintele tale reiese clar ca numai ei (PSD in alianta cu PDL si PNL) au condus-o timp de 30 de ani. Si-n PNTCD erau infiltrati turnatori si fosti securisti, asa cum aseara ati infiltrat spargatori de greva in mitingul organizat in Bucuresti. De la Vasile Roaita la Eftimie Croitorul ati ( vi-ati) creat eroi din spragatori de greve sau de mine din imbecilitate.

11 august 2018 17:11

Lute Dragnea idiotule nu mai lega totul de pensii ,asta nu te scapa de raspundere,stiu o multime de pensionari carora prin lalaitul asta cu pensiile le faci scarba,eu stiu ca esti idiot ca de aia ai ramas repetent ,dar nu mai tot da cu pensiile ca e degeaba !!!

11 august 2018 12:47

Meciul a fost jucat. PSD trebuie să plece de la putere. Decăderea PSD a început atunci când partidul, la adăpostul unei majorităţi confortabile, s-a apucat să modifice legile Justiţiei noaptea, ca hoţul. PSD nu a înţeles niciodată cât de importantă este relaţia cu cancelariile occidentale, ori dacă a înţeles nu a ştiut să se apropie de acestea. PSD nu a priceput care este adevărata forţă a reţelelor de socializare, considerând că prezenţa sa permanenentă la cele două-trei televiziuni de casă este suficientă. PSD a căscat şi mai multe prăpastia dintre bugetari şi angajaţii din sistemul privat. PSD a tot luat din banii făcuţi de privaţi şi a tot pus în traista bugetarilor, spre nemulţumirea celor cărora muncesc până la curge sânge din nas pentru a putea câştiga cât câştigă un frecător de mentă angajat pe pile la primărie ori la minister. cotidianul.

11 august 2018 12:20

internaucu` Sasu` nu vrea nimic altceva ! Doar... sa mai..."prinda" un mandat CONFORTABIL de pres.! Pt asta, ar renunta la absolut toate prerogativele, la absolut toate ...drepturile - minus treaba cu...casele . Si...daca pt a ajunge la inc-un mandat, "trebuie sa moara oameni" (unde dracu` am mai auzit io expresia...???), atunci sa...moara ! Ca nu mor de la ....el !

11 august 2018 10:35

Lute Suspendati neonazistul !! Arestati pe cei infiltrati in justitie si presa care fac diversiune si fac rau ! Arestati capii PNL Identificati toti violentii de la protest, arestati-i suspendati orice fel de manifestatie publica Inchideti televiziunile ostile poporului Lideri PSD luati legatura urgent cu alte puteri mondiale ce va pot sprijini

11 august 2018 7:42

E de răsul pulii! Adicătelea, Dragnea zice că sasul de la Cotroceni, care e nenea președintele o să piromanieze țara? Mai ceva ca Nero la Roma? Hai că-i bună! Și sărmanul Ceaușescu s-a scremut să mai dea câte 100 sau 200 de lei mărire la salarii, dar pulimea lui Adrian Năstase l-a dărâmat de pe tronul țării, așa că Moș Crăciun i-a făcut cadou prin grija lui Ion Iliescu un pluton de execuție pentru el și pentru Leana lui. Sărmanul Dragnea s-a constipat cronic de grija pensiilor speciale? Că de pensia omului sărăntoc îl doare pe Dragnea în cur, sau nici măcar acolo, el e preocupat de incendierea țării pe care cică o clocește Iohannis, al dracului basm SF pritocit sau pitrocit de Dragnea. MUIE PSD!

11 august 2018 0:59

alupigus Bomba puscariasul Dragna a fost arestat de cativa manifestanti se afla in custodia lor Psd-ul pica fratilor ..

10 august 2018 21:26

Bez paniki ,tavarisci ! Fi calm Dragnea, ai toate "tulumbele femenine" sa stinga incebdiul provocat ( de imaginatia ta)..Ma rog, ca sunt uzate fizic , moral si intelectual, asta e o alta treaba.

10 august 2018 18:14

Larisa Nu Iohanis da foc Tarii... Si el e in focul pus de altii ( cum afost si in alte ocazii)... doar ca are zabala si il doare... nu are incotro..... Restul Lumii sa gandeasca la rece si sa hotarasca!!! Lasati emotiile de moment si impulsurile violente!!!

10 august 2018 15:37

Moarte Psd-ului Alta manipulare si minciuna a puscariasului Dragnea sa scape de dosare si minciuna.

10 august 2018 15:10

Ion Cand tu penalule ai adus demontrantii proPSD la Bucuresti pe banii nostri, cum a fost?

10 august 2018 14:06

Gicu Guvernul Dancila, condus de Dragnea, trebuie demis.Viorica Vasilica Dancila nu este capabila sa aiba o functie asa mare, iar Dragnea Liviu, care conduce efectiv Guvernul, este un mincinos, hot si penal!

10 august 2018 13:55

alupigus MUIE JOHANNIS SI DIASPORA SOROSISTA !

10 august 2018 13:53

Vasile Marin Domnule Dragnea, mesajul simplu pe care ar trebui sa-l dai intregii tzari este ca-tzi dai demisia din fruntea Camerei Deputatzilor si sa-tzi ceri scuze fatza de popor ca ai rusinat Romania urzupand aceasta functzie de al 3-lea om in stat fiind condamnat la 3,5 ani de inchisoare in prima instantza si avand si o condamnare definitiva la 2 ani cu suspendare...Daca PSD-istii te acepta pentru hotzie in fruntea lor ca ei sunt obisnuitzi cu coruptzia si hotzia (facand politica de partid din asta), treaba lor...n-ai decat sa patronezi in continuare un partid corupt si mafiot...Dar nu patrona Romania ca ne umilesti in lume pe noi totzi romanii...

10 august 2018 13:33

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.