Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Unitatea a fost şi este o vocaţie a poporului român, care a ştiut să-şi păstreze limba şi credinţa, chiar şi atunci când graniţele politice l-au despărţit, a afirmat miercuri seara, arhiepiscopul romano-catolic de Bucureşti Ioan Robu, la Muzeul Naţional de Istorie a României cu prilejul deschiderii expoziţiei "Imago Romaniae. Terra Christiana".

"Unitatea a fost întotdeauna vocaţia Bisericii, în spiritul rugăciunii fondatorului ei Isus Cristos, care a dorit ca toţi să fie una. A fost şi este unitatea şi o vocaţie a poporului român, care a ştiut să-şi păstreze limba şi credinţa, chiar şi atunci când graniţele politice l-au despărţit. Fie ca aceste documente despre România, păstrate în biblioteca şi arhivele Vaticanului şi expuse acum în Centenarul Marii Uniri de la 1918 să întărească în cei ce le privesc spiritul unităţii adevărate care îşi află rodnicia în Cristos", a spus monseniorul Robu.

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.