Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministerul Cercetării răspunde virulent criticilor lansate de președintele Klaus Iohannis pe marginea proiectului de OUG privind cercetarea. Într-un comunicat, Ministerul Cercetării spune următoarele: “executivul Ministerului Cercetării și Inovării (MCI) a luat act cu surprindere de ”avertismentul” public, lansat de către președintele României, Klaus Iohannis. Să încercăm să facem lumină în instituția prezidențială, sau cum ar spune latinul ”Fiat lux!”.”

Amintim că președintele Klaus Iohannis a atacat dur Guvernul PSD, care vrea să din nou să controleze toți banii dați de executiv în cercetare, prin eliminarea instituției care organizează concursuri de proiecte în cercetare.
Concret, șeful statului a criticat luni, 6 august 2018, printr-un comunicat de presă un proiect de Ordonanță de Urgență prin care Executivul vrea să reorganizeze activitatea din cercetare.
„Principalele efecte directe ale propunerii de ordonanță sunt: deprofesionalizarea managementului în cercetare, reducerea transparenței sau chiar dispariția alocării fondurilor pe baze competitive, așa cum o cere buna practică europeană și internațională, și creșterea riscului de politizare a finanțării cercetării în general, anulând practic un întreg proces de aliniere la buna practică internațională început în anii ’90”, a spus Iohannis.
Iohannis a avertizat că "pentru actualul Guvern, performanța în cercetare nu reprezintă o prioritate!".
Amintim că în urmă cu două zile Guvernul a anunțat că vrea să taie 122 milioane lei de la Cercetare, prin rectificarea bugetară (sursa)

Integral pe HotnewsComentarii

Gorfy Care cercetare bre? Ca toate institutele de medicina au fost inchise, ca si cele de cercetare agricola, chimica etc.... Ca supara hardughia UE-SUA prin CONCURENTA DE CREIERE!!!!!!!!

8 august 2018 11:58

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.