Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Au mai rămas doar două zile până la protestul românilor din diaspora pentru care s-au pregătit atât participanţii, cât şi autorităţile statului. Ceea ce a început ca o contra-reacţie în mediul online faţă de mitingul PSD din iunie este pe cale să se concretizeze într-o manifestaţie la care vor participa mii de persoane. Cel puţin la asta se aşteaptă organizatorii protestului „Pe 10 august, toţi românii vin la Bucureşti!“ .

Primăria Capitalei, citată de EVENIMENTUL ZILEI, anunţă că Federaţia Românilor de Pretutindeni a informat instituţia, în urmă cu câteva zile, că nu va mai organiza mitingul pe 10 august, subliniind că organizatorul încearcă să inducă ideea că a primit un răspuns negativ de la autorităţi, deşi protestul a fost deja aprobat. „Primăria Municipiului Bucureşti a înregistrat, în data de 1 august 2018, o adresă transmisă prin e-mail, prin care Federaţia Românilor de Pretutindeni informează că renunţă la organizarea mitingului din data de 10 august, din Piaţa Victoriei.

Prin această scrisoare, Federaţia ignoră cu bună-ştiinţă faptul că protestul a fost autorizat, aşa cum s-a comunicat public, şi încearcă să inducă ideea că a primit doar o negaţie la solicitarea de a organiza aceasta manifestaţie. (...) Primăria Municipiului Bucureşti a aprobat organizarea mitingului, găsind soluţia pentru siguranţa participanţilor: întrucât cererea viza organizarea unui miting cu 1.000.000 de participanţi în Piaţa Victoriei, un spaţiu insuficient pentru un număr atât de mare de oameni, aprobarea a survenit numai după ce, în colaborare cu instituţiile de resort, a fost stabilită extinderea spaţiului destinat adunării publice în cauză”, au precizat reprezentanţii Primăriei Capitalei, printr-un comunicat de presă.

Primăria Capitalei reminteşte, de asemenea, că a comunicat iniţial că, în urma întrunirii Comisiei de avizare a solicitărilor de avizare a cererilor pentru organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, cererea de organizare a mitingului din 10 august nu putea fi soluţionată favorabil, aşa cum era enunţată, întrucât încălca prevederile articolului 2 din Legea nr. 60/1991 republicată privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice.

În replică, Emanuel Cioacă, preşedintele FRP susţine că primăria nu i-a transmis prorocolul nici măcar prin e-mail, anunță GÂNDUL. „De ce nu m-au anunţat înainte cu o lună, ca să mă organizez în două săptămâni, să-mi iau bilet, să vin la Primărie? Între timp, am cerut să mi-l transmită pe mail să-l citesc şi să-l transmit dacă este cazul. E foarte bine că doamna Firea a autorizat acest miting, dar noi, ca organizaţie nu putem să ne asumăm acest miting, pentru că nu am semnat niciun protocol cu Primăria Capitalei.

Nu este vina noastră. Am vrut de la început să organizăm acest miting, pur şi simplu nu a fost o bună colaborare între Primăria Capitalei şi Federaţie şi s-a ajuns la această discuţie. (...) E posibil să vină persoane care să boicoteze. Am primit cererea online, am primit răspuns online, deci se putea trimite protocolul tot online. Nu înţeleg unde a fost problema. Cred că cineva a dorit acest lucru”, a declarat Emanuel Cioacă, preşedintele Federaţiei Românilor de Pretutindeni, la ANTENA3.

Primăria Capitalei a aprobat în 23 iulie organizarea protestului românilor din diaspora din 10 august, după ce iniţial nu a primti aviz, amintește COTIDIANUL. Românii din diaspora care vor să organizeze mitingul în Piaţa Victoriei au scris pe Facebook în acea perioadă că PMB a refuzat să autorizeze protestul.

Chiar dacă nimeni nu-şi asumă organizarea protestului, evenimentul va avea totuși loc, mii de români din străinătate au postat deja pe reţelele de socializare că s-au pregătit de protest şi vor veni la Bucureşti, anunță CAPITAL.

„Aproximativ 4 milioane de persoane au văzut acest eveniment pe Facebook. Primim semnale de la români din toate colţurile lumii, fie că vorbim de asociaţii, diverse grupuri informale sau pur şi simplu familii. Cei mai mulţi protestatari vor veni din Italia, Spania, Marea Britanie, Germania, Elveţia şi Norvegia. Însă am primit mesaje inclusiv de la români din Japonia sau din Australia care ne-au comunicat că vor încerca să ajungă la protest“, a declarat pentru ADEVĂRUL unul dintre organizatorii protestului, Dan-Ioan Păun. Acesta avertizează că vor veni inclusiv români cu maşini inscripţionate cu mesaje anti-PSD.

Mai mulţi cetăţeni din diaspora au postat fotografii pe reţelele de socializare cu tricourile pe care le vor purta la protest, fiind inscripţionate cu mesaje anti-PSD. În timp ce alţi români (din Belgia, Marea Britanie sau Italia) au publicat fotografii cu maşinile şi steagurile tricolore înainte de plecare sau din timpul cozilor formate la vamă. În schimb, alţi protestari care vor veni cu avionul au postat fotografii cu biletele lor.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să răspundeți la următoarea întrebare: Sunteți de acord cu mitingul anunțat de diaspora în București?Comentarii

Neluta Statul roman, trebuie sa continue, Diaspora, cetatenii si tot ce misca trebuie sa respecte legea, In caz ca stabilitatea in Romania este pusa in pericol, fortele de ordine au obligatia sa intervina, proportional cu gravitatea faptelor !! La ,, sange si fum , pe strada " trebuie sa se raspunda cu armele . Cam, asta este !! Oricum, pomana din 89 nu se repeta pentru ca atunci a fost un consens international al marilor puteri. Cand o anumita putere intervine de una singura se ajunge ca in Siria. Asa ca, milogii, fraierii, visatorii, derbedeii si anarhistii sa stea linistiti daca nu vor sa sfarseasca ca mai mereu ! Chiar daca ai nostri nu au curaj, o sa aiba ,,altii "

9 august 2018 9:22

Jihadistul Abia astept sa ajung in tara,ma reped in Piata Victoriei dau un vant si ma indrept direct spre mare.Acum sunt motivat si de discursul presedintelui si nu in ultimul rand discursul lui Blaga,cel cu falci de porc si dosar penal(acum presedintele sta cu penalii la aceeasi masa de parca a uitat),care ne spunea cat de cinstiti au fost ei cand erau la putere ,de au taiat salariile si au marit TVA ca au ramas cu visteria goala de atat furat. Cat de cinsta este Udrea( numai un debil mintal poate accepta ca a furat singura),Turcanu,Olteanu si multi altii(care dormeau cu poza ei pe noptiera)si ca sa nu o mai lungesc, ca-mi vine sa vars,va doresc un protest usor eu am pornit spre mare,nu vreau sa se raceasca berea si sa pierd timp degeaba, doar peste o luna ma intorc la munca in strainatate.Numai bine si ne vedem la mititngul urmator cand se schimba puterea. P.S- nu uitati de benere cu m...e PSD ,s..g..ti p...la , etc ca sa iasa in evidenta gradul intelectual latent din voi.

9 august 2018 9:21

@ 8 august 2018 11:33 Să ți-o sugă mă-ta, iar tu s-o sugi de la tac-tu!

8 august 2018 16:58

alupigus UN MILION DE CACATI , NESPOALATI , PATATI SI ... JOHANNATI ! SA MI-O SUGETI !

8 august 2018 11:33

CETATEAN Bucurestenii, vom pune doliu la matura, ca niste neica-nimeni, nu vor zbiera pe strazi, si nu vor agresa cu boxuri metalice, trecatorii. Gunoaie, mizerie, ambalaje pe trotuare, droguri consumate, bauturi alcoolice, trafic intrerupt - mai duceti-va la drak'....

8 august 2018 7:44

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.