Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Studioul cinematografic Animafilm, proiectul românesc fondat acum mai bine de jumătate de secol de către legendarul Ion Popescu Gopo, se îndreaptă încet, dar sigur, spre faliment. Fără producţii în ultimii ani, studioul a acumulat datorii istorice la stat de circa 1,4 milioane lei, iar acţionarul său majoritar, Ministerul Culturii, refuză cu obstinaţie să mimeze măcar vreo urmă de interes pentru salvarea instituţiei care a încântat zeci de generaţii de copii cu desene animate precum „Gopo”, „Mihaela” sau „Bălănel şi Miaunel”. Ca o ultimă soluţie, administratorii Animafilm solicită acum o audienţă la ministrul George Ivaşcu.

Consiliul de Administraţie (CA) al Studioului Cinematografic Animafilm SA a aprobat pe 31.07.2019 o hotărâre „privind solicitarea unei decizii a Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale care să conducă la evitarea falimentului societăţii şi la salvarea brandului Animafilm”. Studioul propune ministerului trei soluţii pentru salvarea Animafilm: majorarea de capital social prin aport de capital privat, iniţierea de către minister a unui proiect de Hotărâre de Guvern pentru anularea datoriei istorice sau iniţierea cererii de intrare în insolvenţă.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.