Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Numai Liviu Dragnea știe cum a făcut ca din nimic, din ceea ce nu se vedea și nu era, să scoată bani. Și încă ce bani! Sute de mii, milioane, sute de milioane de lei. Ce a făcut Dragnea cu banii scoși din senin? A mărit salarii, a mărit pensii.

Bine, să nu exagerăm, toți avem nevoie de bani, dar ei ajung numai acolo unde trebuie ca rectificarea bugetară să arate că există, că e pozitivă și că știe să astupe niște guri. Până când? Pîna la viitoarea rectificare. Care o să fie mai încolo sau nu o să fie deloc.  Sau până ce alte guri flămânde vor mârâi sau vor face scandal. Problema e că de ceva vreme, doi și cu doi nu mai fac patru. În drumul spre patru, doi lei se pierd și ajungem tot la doi, ca la început, susține NAȚIONAL.

Ministerul Finanţelor, Ministerul de Interne şi Ministerul Sănătăţii sunt principalii beneficiari în urma primei rectificări bugetare din acest an, în timp ce SRI, Ministerul Cercetării şi Ministerul Energiei sunt instituţiile care se vor confrunta cu diminuări de fonduri, constată ROMÂNIA LIBERĂ.

Potrivit proiectului de rectificare bugetară Ministerul Finanţelor primeşte în plus aproape 1,86 miliarde de lei pentru contribuţia României la bugetul UE (765,5 milioane de lei), scheme de ajutor de stat pentru investiţii şi rambursarea accizelor la carburanţi (240 milioane de lei), asigurarea finanţării pentru referendumul pentru redefinirea familiei şi pentru asigurarea sumelor necesare înlăturării efectelor inundaţiilor (200,6 milioane de lei) şi pentru plata despăgubirilor acordate în baz legii de restituire a proprietăţii, investiţii în infrastructura IT şi participarea României la capitalul Băncii Asiatice pentru Investiţii şi Infrastructură (580,7 milioane de lei).

Principalele diminuări de credite vor fi la Serviciul Român de Informaţii (-113 milioane de lei), Ministerul Cercetării şi Inovării (-122,1 milioane de lei), Ministerul Energiei (-45,7 milioane de lei), Ministerul Dezvoltării (-44,2 milioane lei), Ministerul Afacerilor Externe (-35,1 milioane lei), Serviciul de Protecţie şi Pază (-22,7 milioane de lei), Ministerul Turismului (-17,3 milioane de lei), Ministerul Mediului (-17 milioane de lei), Serviciul de Informaţii Externe (-16,5 milioane de lei), Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (-16,2 milioane lei), Ministerul Economiei (-15 milioane lei), Administraţia Prezidenţială (- 11 milioane de lei), anunță JURNALUL NAȚIONAL.

Cele mai semnificative scăderi ale câştigului salarial mediu net au înregistrat după cum urmează: cu 15,2% în intermedieri financiare (cu excepţia activităţilor de asigurări şi ale fondurilor de pensii); între 4,5% şi 9,0% în extracţia cărbunelui superior şi inferior, industria metalurgică, silvicultură şi exploatare forestieră (inclusiv pescuit şi acvacultură), colectarea şi epurarea apelor uzate; între 1,5% şi 3,0% în transporturi pe apă, fabricarea echipamentelor electrice, activităţi de servicii anexe extracţiei, cercetare-dezvoltare.

În sectorul bugetar s-au înregistrat uşoare scăderi ale câştigului salarial mediu net faţă de luna precedentă, astfel: administraţie publică (-0,1%), sănătate şi asistenţă socială (-0,1%), respectiv învăţământ (-1,7%, ca urmare a reducerii sumelor reprezentând plata cu ora a cadrelor didactice pe perioada vacanţei şcolare). Scăderile câştigului salarial mediu net faţă de luna mai 2018 au fost determinate de acordarea în lunile precedente de premii ocazionale (prime trimestriale, anuale ori pentru performanţe deosebite), drepturi în natură şi ajutoare băneşti, sume din profitul net şi din alte fonduri.

De asemenea, scăderile câştigului salarial mediu net au fost cauzate de nerealizările de producţie ori încasările mai mici (funcţie de contracte/proiecte), precum şi de angajările de personal cu câştiguri salariale mici în unele activităţi economice, anunță COTIDIANUL.

În cee ace privește pensile, dincolo de promisiuni mai mult sau mai puţin populiste, miza este alta, susține ADEVĂRUL: scăderea presiunii puse pe bugetul de pensii, care cumulează lunar deficite uriaşe şi care se vor accentua pe măsură ce populaţia îmbătrâneşte şi numărul salariaţilor scade. Spre exemplu, deficitul bugetului de pensii era în urmă cu un an de 14 miliarde de lei, deficit adâncit lună de lună din cauza majorării pensiilor, în ciuda reducerii contribuţiilor la Pilonul II, de la 5,1%, la 3,75%.

Calculele Consiliului Fiscal estimau că deficitul fondului de pensii se va agrava din cauza măsurilor prevăzute în programul de guvernare al PSD: de la ianuarie 2017, pensiile au crescut cu 5,2% (efort financiar de 3 mld. lei), de la 1 martie pensia minimă a crescut la 520 de lei (efort bugetar de un miliard de lei), iar, de la 1 iulie punctul de pensie a crescut la 1.000 de lei (efort bugetar de 2,6 mld. lei, după calculele Consiliului Fiscal). De asemenea, de la 1 februarie a fost eliminat impozitul pentru pensiile între 1.050 de lei şi 2.000 de lei, cu un impact bugetar de 1,3 miliarde de lei.

Deci punctul culminant a fost atins la capitolul pensii. A crescut punctul de pensie de la atât la atât. Va mai crește și de la atât la atât. Apoi, în 2020, pensia se va dubla. Dragnea nu a spus însă cine va mai fi la putere în 2020. Sigur că nu ne-ar sta rău cu pensii dublate sau cel puțin dublate, după cum spunea liderul PSD, dar de unde bani? Cine i-a făcut lui socotelile de i-a dat cu plus și înca unul atât de mare? Același Vâlcov?Comentarii

zustinem pizideu! o vorba populara spune ca orice gaura cu par se f.u.t.e. zdragnea are toate ingredientele necesare. mustacioara lui.... in concluzie m.u.i.e zdragnea

8 august 2018 12:40

omulmanipulat Celui care se crede nemanipulat si se da mare cunoscator in ale gramaticii ( de tipul ce este castravetile? ) Nene n-ai nimic in cap nu sti decat sa INJURI. Bani de pensi se dau la stat asa cum am spus dar multora asemenea tie le convine sa se bage la gramada ca asa pot primi si taietorii de frunze la caini asa cum cred ca esti tu. Fa o socoteala simpla sa vezi cati bani da un angajat pentru pensii ( nu este si cazul tau ) , cat primeste inapoi si numai dupa aceea discuta. Piata este libera fa si tu ceva nu sta si astepta bani de la buget. Astea fiind spuse poti sa mai trage o injuratura

8 august 2018 10:17

Moshe Klughaft, strategul israelian al P$D. Dragnea primeste ordine direct de la Lucifer. Nu exista fiinta mai diabolica.

7 august 2018 20:50

@unommanipulat Ti-am dat importanta. Esti asa cum te-ai definit tu singur. Unommanipulat ( cu mana, da?)

7 august 2018 18:46

@bilei Pute ! Pute! Numai ca sa stii ca la unii le miroase. Ma refer la cei cu 2-3 pensii nesimtite. Si ca sa se bucure cacatii din psd am sa-l dau exemplu pe Basescu. Nu-i singurul. BASESCU 1 Pensie speciala ca fosr presedinte ( 80% din salariul actual al presedintelui, deci 18 000) 2 Pensie speciala ca fost PRIMAR Bucuresti. Nu vi-o mai calculez ca n-am chef. 3 . PENSIE SPECIALA ca fost PARLAMENTAR. Am calculat odata si avea aproape 45 000 lei in total. Deci 10 000 de euro. Pemtru MARINER are vreo 3900-4200 lei/luna, Ce zic colegii de MARINA? Ei pot sa aibe cam 4500-5000 lei/luna

7 august 2018 18:42

@unommanipulat si prost. Daca nu stii cum se aduna banii de pensii, taci. La CAS se aduna 25% din fondul de salarii. Numai ca HABAR N_AI ca acesti bani nu acopera pensiile in PLATA. De la BUGETUL STATULUI se mai adauga ( in loc sa se faca sosele, spitale , medicamente) inca 14, 1 miliarde lei in 2017. Adica 3,5 miliarde euro. Concluzia pentru TINE. Astia nu dau bani pentru NOILE MEDICAMENTE nici pentru SPITALE ci-i da pentru PENSII NESIMTITE ca numai asa VEI MURI MAI REPEDE si ca atare sistemul de pensii va avea tot mai putini pensionari.

7 august 2018 18:32

@unommanipulat si analfabet. Aceeasi este un pronume demonstrativ, singular, genul feminin. Aceiasi ( ca-i vorba despre bani) este pronume demonstrativ, plural.

7 august 2018 18:25

@Gheorghe Craioveanu Kaka-m-as in gura ta de milog pesedist ce esti. Salariul MINIM ( nu un salariu cum scrii tu imbecilule) in 2009 era 600 de lei. Si dupa taierea cu 25% a salariilor BUGETARILOR, SALARIUL MINIM A RAMAS 600 de lei.Deci nu s-a taiat niciun leu. Si era neimpozitabil. Mai steorfa ce esti. Documenteaza-te. https://legestart.ro/cum-a-evoluat-salariul-de-baza-minim-brut-in-romania-ultimilor-14-ani/ Acum este 1900 de lei din care 25% este CAS, 10% Sanatate si apoi 10 % impozit si numai bine ramane omul cu 1000 de lei. Vezi mai dobitocule, ii povestesti tu ;u ma-ta si lu taica-tu cum a fost. La pensii la fel De dublarile date de Tariceanu nu s-a bucurat lumea ca erau MINCINOASE ca acum. Sa-ti dau o dovada . PNL a pierdut alegerile din 2008 in favoarea PDL (+PSD a facut guvernul Boc I). kakat in ploie! Documenteaza-te si apoi vino aici cu dovezi. Nu ca o fi salariu cam 300-700 lei si pensii 150-200 lei (RON)

7 august 2018 18:22

Gheorghe Craioveanu pai de ce nu au taiat din pensii speciale si din salariile nesimtite si pensii nesimtite ce la politie care au pensie la 40 de ani plus a 2 zii curva de la Videle i-a angajat,,,,,,inapoi pe politisti,,,,minciunile din campania electorala acum se vede ca nu mai au bani de salarii si pensii…..jos guvernul zero si incompetent si analfabeta Dancila premier de forma pusa de puscariasul Dragnea…..rasculati-va romani cu furci si topoare pe ei si pe mama lor confiscate averile si inchisi pe viata penali Psd-Alde...hotii ,escroci..

7 august 2018 17:36

"Imi place la acest guvern ca are raspuns la orice: Pleaca tinerii din tara? Marim pensiile. Nu avem autostrazi? Marim pensiile. Orasele sunt paralizate de trafic si poluare? Marim pensiile. Se taie la ras padurile? Marim pensiile. Coruptii isi iau revansa si furtul devine religie? Marim pensiile! Avem niste prosti de dau in gropi (si ele neastupate) in fruntea administratiei? Marim pensiile, normal! Oamenii isi pierd speranta ca tara asta mai are vreun viitor? Marim pensiile. Rade lumea de noi pe internet? Marim pensiile, dreacu sa va ia! .... Nu ne mai voteaza nici pensionarii? Stai asa... poate nu s-a inteles bine: Maaaaariiiiiim pensiiiiiileeeeeee!" Lucian Mandruta.

7 august 2018 16:21

unommanipulat D-le ziare.ro, Vad ca sunteti foarte ingrijorat de pensii. La pensii fiecare pensionar a contribuit cu aprox 26% din salariul brut special pentru pensii, deci sunt bani. Problema este ca de aici se adapa multi care n-au contribuit. Astia trebuie alimentati din alta parte s nu de aici si veti vedea ca sunt bani. Nu trebuie nicidecum sa munceasca tinerii pentru plata pensiilor, trebuie doar ca banii destinati pensiilor sa fie gestionati cum trebuie. L aPilonul II nu au scazut contributiile asa cum spuneti, acel 5.1 % era aplicat la brutul salariatului, acum acel brut este mai mare el include si partea angajatorului si acel 3.75% in valoare absoluta inseamna tot aceeasi suma deci bani ce pleaca la Pilonul II sunt aceeasi Nu va vad sa aveti reactii in sensul asta si sa scoateti in evidenta proasta gestionare a fondurilor de pensii, va intereseaza sa creati niste conflicte false intre angajati si pensionari. Faceti un calcul simplu si o sa vedeti ca niciun pensionar nu apuca sa isi consume toti bani cu care a contribuit la fondul de pensii cu toate facilitatile de care beneficiaza. Prin ce sustineti cred ca faceti jocul celor care isi baga mana in fondul de pensii. In bugetul de stat banii de pensii vin cu destinatie precisa, nu la fel se intampla cu banii de pensii speciale, bani pentru diverse ONG-uri finantate de la buget etc. etc. Aici nu cred ca ajung bani si nu la pensii asa cum incercati sa sugerati. Stiu ca n-o sa dati importanta celor scrise dvs. avand o cu totul alta misiune.

7 august 2018 13:42

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.