Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernul Ponta a depus la Parlament programul de guvernare. In textul documentului, la capitolul “Protectia Mediului Inconjurator” se arata ca Guvernul va reanaliza cazul Rosia Montana pentru ca deciziile viitoare sa fie in acord cu protectia mediului si legislatia europeana.

“Avand in vedere preocuparea publica privind cazul Rosia Montana, Guvernul va reanaliza in mod transparent si pe baza de dialog deschis si democratic, situatia existenta astfel incat deciziile sa fie in acord cu interesul national, protectia mediului si legislatia europeana”, se arata in textul documentului.

De asemenea, este subliniat faptul ca viitorul Guvern va institui un moaratoriu privind exploatarea gazelor de sist. “Instituirea imediata a unui moratoriu privind exploatarea gazelor de sist pana la finalizarea studiilor ce se afla in derularea la nivel european privind impactul asupra mediului prin procedeul de fractionare hidraulica”, se mai spune in documentul citat.
Integral pe Green ReportComentarii

liviu Sper ca nu vor sa faca totul in stilul lor obijnuit si sa traga de timp cum s-a intamplat pana acum. e o problema destul de mare faptul ca nu suntem in stare sa dam drumu la proiecte

6 mai 2012 22:59

cata2000 nu cumva si acest guvern trage de timp ca sa nu-si asume responsabilitatea in cazul acestui proiect? ca mi se pare ca reanaliza asta nu-si are rostul,cand de 15 ani s-au facut analize peste analize, ce era de lamurit s-a lamurit, proiectul ar fi trebuit inceput demult

6 mai 2012 17:25

Pepita @maria: ai dreptate. si nu avem incredere in ce au facut predecesorii. daca incepe si Guvernul asta o noua analiza si nu continua de unde ceilalti au lasat munca, atunci proiectul se va amana cine stie cat timp. problema este ca nu permitem sa-l mai amanam! avem nevoie de beneficiile care decurg din proiect!

6 mai 2012 16:04

Maria Am auzit treaba asta de fiecare data cand a fost vreun ministru schimbat , guvern inlocuit si tot asa.Este prostia romaneasca , nu stim sa facem deloc o treaba cap-coada

6 mai 2012 14:27

Niculina @pacala: 30 de miliarde pot fi maine mai multe. e aproape o siguranta, caci pretul aurului creste constant, nu scade. si pe langa aurul care ne intra in rezerva BNR, ne intra (fara nicio cheltuiala din partea statului) miliarde direct la buget, primim ecologizare si restaurarea patrimoniului si se dau drumul la joburi.

6 mai 2012 12:45

Tudor @pacala Romania o sa castige udneva la 60% din profitul total al proiectului, asta direct si indirect. La care se mai adauga beneficiile cum ar fi ecologizarea zonei sau reabilitarea patrimoniului

6 mai 2012 10:48

Pacala& Tandala inc. Ce tot ne ametesc cu 30 de miliardele lor!Deja, 30 de mld. azi, pot valora 15 mld. maine. Mai ales daca se arunca pe piata o asemenea cantitate de aur. Si, deja, din suma asta, cat revine cui?!

6 mai 2012 9:13

Sorin Voicu @Mihai: sunt de acord cu tine. ei erau impotriva proiectului, doar pentru ca Basescu era de acord. acum, ca au ajuns la putere, o sa se laude ca ei sunt cei care au dat drumul la proiect, adica la locuri de munca si ecologizare.

6 mai 2012 1:02

Mihai Nu au cum sa nu il reanalizeze ca altfel nu se poate justifica cum brust s-a intampalt ce se stia deja, ajung sa sutina proiectul pentru ca ei sutn la putere acum si stiu ca este profitabil

6 mai 2012 0:46

Alexis sa-l reanalizeze, dar mai repede, va rog. de 15 ani se tot amana acest proiect, adica de atata timp se amana sansa unei vieti mai bune pentru rosieni, se amana redresarea economiei nationale, se amana mii de locuri de munca.

6 mai 2012 0:36

Alin Acuma vin altii care verifica proiectul, ca e bine ca e nu ideea e ca se amana dinou .Dupa ani de zile de cand il avem chiar nu va dati seama ca a trecut prin atatea inseaman ca nu exista nimic de ascuns ?

5 mai 2012 22:27

Plaesu Gata, guvernul USL stopeaza proiectul Rosia Montana, nu vinde Cuprumin, Nu mai vinde nimic...Trimite pe ,,hotii FMI, Banca Mondiala, .." acasa ...Nu? USL nu o sa fie slugile nimanui si nu are nevoie de nimeni, NU?? Parca asa zbarnaiau antenele lui voiculescu si vantu??? Noi suntem bucurosi ca s-a gasit un asa guvern destept care sa aibe independenta totala si tot romanul sa prospere!!!! Aveti votul meu si-al tuturor romanilor la toamna daca sunteti asa darji si fermi...Dar daca m-ati dus cu presul aveti un sictir de la mine pentru...20 de ani!

5 mai 2012 16:51

Plaesu Gata, guvernul USL stopeaza proiectul Rosia Montana, nu vinde Cuprumin, Nu mai vinde nimic...Trimite pe ,,hotii FMI, Banca Mondiala, .." acasa ...Nu? USL nu o sa fie slugile nimanui si nu are nevoie de nimeni, NU?? Parca asa zbarnaiau antenele lui voiculescu si vantu??? Noi suntem bucurosi ca s-a gasit un asa guvern destept care sa aibe independenta totala si tot romanul sa prospere!!!! Aveti votul meu si-al tuturor romanilor la toamna daca sunteti asa darji si fermi...Dar daca m-ati dus cu presul aveti un sictir de la mine pentru...20 de ani!

5 mai 2012 16:51

nervosu ce reanalizati mai derbedei rosii? comisionul vostru, probabil....

5 mai 2012 16:45

v Domnul Antonescu sa fie extrem de atent ce zice despre Rosia Montana !! Anul trecut, in parlamentul european, au fost persoane cunoscute dinsului, care au sustinut , fara rusine, activitatile cu cianuri de la RM ale lui Ba$$escu.

5 mai 2012 15:38

ionel EXPLOATAREA REZERVELOR MINIERE SA SE FACA NUMAI CU PROFITUL MAXIM POSIBIL PENTRU STATUL ROMAN. PRIN URMARE SE VOR STABILI TAXELE, IMPOZITELE SI REDEVENTELE LA UN NIVEL PROFITABIL PENTRU ROMANIA, ALATURI DE MASURILE PENTRU PROTECTIA MEDIULUI LA STANDARDELE EUROPENE IN VIGOARE.

5 mai 2012 15:34

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.