Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

"Eu nu judec intenţiile declarate de ministrul Toader, chipurile să repare «nedreptăţile» justiţiei, ci efectele ei reale, din punct de vedere al principiilor fundamentale ale dreptului penal. O ordonanţă precum cea anunţată de Toader încalcă principiul securităţii juridice, fiindcă vizează hotărâri penale definitive, intrate în puterea de lucru judecat. În plus, există cadru legal existent suficient pentru revizuirea unei hotărâri. De vreme ce condamnaţii nu au apelat la el, înseamnă că nu aveau de ce, această proiectată OUG, ca şi afirmaţiile ministrului, aproape că îi roagă să o facă pe extensia legală oferită. În fine, esenţial, motivaţia acestei ordonanţe arată adevăratul ei scop politic, pentru că nicio instanţă nu a stabilit că protocoalele sunt nelegale pe de o parte, iar pe de altă parte, nimeni nu a stabilit că s-a judecat pe bază de protocoale", a argumentat fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu.

"De-altfel, în spaţiul public s-a criticat exclusiv existenţa protocoalelor, mai puţin conţinutul lor şi oricum, critica s-a făcut mai degrabă pe prezumţii şi nu pe argumente de probe judiciare cu privire la aplicarea lor sau argumente legale cu privire la conţinutul lor. Nicio instituţie a statului nu a făcut şi asumat până acum o analiză oficială a conţinutului protocoalelor şi a aplicării lor în concret. Sau poate că există un astfel de document oficial şi eu nu-l cunosc. Singura reacţie a instituţiilor statului a fost să denunţe aceste protocoale. Poate că există aceste probleme de aplicare în concret, dar nicio instituţie a statului nu a indicat-o şi asumat-o oficial, cu antet si semnătura. Şi atunci, cum pui prin lege (OUG) în cauză un întreg pachet de hotărâri penale definitive doar pe ideea prezumtivă de viciu susceptibil de revizuire tras din simpla existenţă a protocoalelor?! Dacă nici asta nu mai e o ingerinţă legislativă în puterea judecatorească şi stabilitatea judiciară, în autoritatea de lucru judecat, ce mai e?!", a spus, pentru MEDIAFAX, Cătălin Predoiu.


Comentarii

FBI-aiul Dupa gandirea juridica a dlui. Predoiu, idem madam Pruna&Co si Macoveasca procuroare comunista, astia considera ca, condamnatii politici din anii 45'-65', incarcerati fara motive si dovezi temeinice, numai pt ca erau din opozitia regimului comunist, vezi ex-detinutii politici cu condamnari bazate pe falsuri si inscenari, deci, aceasta categorie de inculpati, daca Codurile Penale si Civile de dinainte de 1990, nu ar fi fost abrogate si modificate, oamenii acestia ar fi fost si in prezent niste infractori. Modelul bolsevic oribil, a fost preluat cu nerusinare de Kovesi, Lazar, Johanis si slugile din SRI, si actualizat sub forma PROTOCOALELOR, astfel incat opozantii lu' johanis sa fie inculpati si condamnati pe rapoartele SRI. Fara judecata dreapta si impartiala. Alooo! dle. Predoiu, avocat renumit, chiar nu ti-e rusine, dupa opinia juridica a matale, dl. Coposu, Bratienii, toti liderii partidelor democratice antebelice, incarcerati fara dovezi de bolsevici, sunt inca infractori.

3 august 2018 12:25

dixit! in momentul in care legile incep sa se "dea" cu dedicatie, fara discernamant, fara o riguroasa anliza a efectelor si motivatiei legale, doar pentru a favoriza o mana de infractori, inseamna ca vremea legii si libertatii a apus. si apar zorii dictaturii. basescu a fost cel care a inceput a rupe tara in doua cu smenuri, mistocareli, bascalii. psd a profitat imediat si a dus la rang de arta invrajbirea populatiei. acum opera e completa. pe de o parte o categorie de oameni care nu au sursa de informare decat a3 si romania tv, care sunt intoxicati zilnic cu minciuni, adevaruri spuse pe sfert, manipulari ordinare, polologhii nesfarsite despre mariri de pensii, despre securitate, despre agenturile externe si pe de alta parte, o categorie de populatie care pur si simplu vomita la asemenea aberatii. in tara s-a produs o fractura pe care nu stiu cum sau ce ar putea sa o aspute. iar niste grupuri de nelegiuti incearca sa o exploateze in interes propriu. orice nume ar purta (psd, pnl, udmr, usr, pmp, unpr etc) sunt doar grupari de interese personale, nicidecum nationale.

2 august 2018 22:04

Cantea De unde sa stie omul de rand care sunt principiile Dreptului, daca ele sunt calcate in picioare de juristi, procurori, judecatori etc??? S-a trezit si sasaitul pantalonar basescian, - sa critice prostiile facute de euro- latrai ....

2 august 2018 13:23

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.