Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Am fost invitat, de curînd, la o întîlnire „de lucru“ cu oameni admirabili, îngrijoraţi de mersul ţării şi dornici să întreprindă ceva pentru a schimba eficient ce e de schimbat. Cititorul să nu se grăbească, încercînd să identifice „dedesubturi“ subversive, manevre elitiste, planuri manipulatorii, finanţate de „sorosişti“, „agenturi“ oculte, venetici hulpavi, care şi-au făcut din „antiromânism“ un program (lacom) de viaţă… Nu.

Era vorba, pur şi simplu, de o dezbatere responsabilă, cordială, în speranţa că ceva trebuie şi poate fi încă salvat. Mărturisesc că am părăsit încăperea în care ne-am întîlnit cu un sentiment de vinovăţie. Ţinusem un discurs mai curînd demobilizator, răspunsesem cu excesive „lucidităţi“ analitice şi istorice apelurilor la acţiune solidară lansate de convorbitori. Poate exasperarea, poate o (trecătoare?) depresie, poate vîrsta mă făcuseră să evoc eşecul mai tuturor iniţiativelor civice la care am fost părtaş sau martor de-a lungul ultimilor 25-30 de ani. Nenumărate semnături (prestigioase, desigur!) pe nenumărate apeluri ale societăţii civile, tot soiul de speranţe şi angajamente politice de bună-credinţă, deviate de oameni prost aleşi şi de împrejurări tulburi, proteste publice mai mici sau mai mari, pe care însă cei vizaţi nu dau doi bani ş.a.m.d. Bun, dar atunci ce rămîne de făcut? Ce propun? Sau trebuie să sfîrşim în resemnare politică şi paralizie civică? Nu pretind că am răspunsuri la îndemînă, că am buzunarele pline de „reţete“ miraculoase, că am competenţe de atotştiutor. Îmi permit, totuşi, să pun pe masă cîteva puncte de reflecţie, de natură să stimuleze, poate, o acţiune mai articulată, mai coerentă, mai productivă decît ce s-a încercat pînă acum. Iată la ce mă gîndesc:

Integral pe AdevărulComentarii

@ 2 august 2018 14:14 Iar tu nu te mai căca pe gură, fisilisozofule! Că sărmanul Pazvante e răposat demult, numai Lenin e etern, atât timp cât îl mai țin staliniștii din Rusia în catafalcul lui de sticlă necioburi încă. Tu ce falusul calului faci acilea? Te inundă propria prostie imensă, de te-ai apucat să-l zgândărești în cur pe nenea Pleșu? Băi legionarule fanariot de la PSD, ia mai bine servește tu o muie de la calul colectivului, că e ditamai armăsarul Lipițan, după care te poți duce să faci gargară până faci clăbuci. Sclavule!

4 august 2018 0:54

Mai taci, mă Preșule, că ai mâncat destul! Îți tot încălzești ciorbele propagandiste de pe vremea lui Pazvante Chioru. Acum lupta se dă cu molotoave, dar urmează balisticele și hipesonicele. Sistemele Aegis ai idee cu ce se mănâncă? Sunt mortale, nene, dar pe sisteme digitale, care-s teribil de ușor de contramandat tot prin sisteme digitale egale si de sens opus. Dacă mă-nțelegi. Indoielile și nedumeririle lu' matale nu sunt decăt cântecele de nani-nani pentru bebeluși și pentru proști căzuți în admirațiune.

2 august 2018 14:14

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.