Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Dificultatea de a rezolva azi criza imigrației ilegale din Statele Unite decurge din trei factori: volumul mare și neîntrerupt de treceri ilegale ale frontierei de sud care s-au petrecut nestânjenite pentru mulți ani (30-40), amânarea repetată a căutării unei soluții definitive și opoziția politică intensă a partidului democrat și a stângii radicale, motivate de dorința de a-și lărgi electoratul.

Țara are azi o situație critică legată de numărul mare de imigranți ilegali (cel puțin 13 milioane), de marile cheltuieli care rezultă din aceasta, de conflictul dintre autoritățile federale de imigrație și sistemul de orașe sanctuar care li se opune, de problemele de securitate conexe cu imigrația necontrolată (boli, droguri, terorism) și de lipsa de progres în subiect.

Alegerea ca președinte a businessmanului Donald Trump s-a datorat în mare măsură programului de combatere a imigrației ilegale, pe care l-a prezentat cu perseverență (Trump a fost primul politician care a vorbit deschis despre acest subiect) și care a avut un mare efect asupra publicului.

Integral pe RepublicaComentarii

Adrian Sir Isaac Newton: "Oamenii sunt singuri deoarece construiesc ziduri în loc de poduri.” Adica izolationism. Spre cam asa ceva tinde si America lui Trump, daca te gandesti nu numai la retorica anti imigratie dar si la razboiul economic pe cale sa il declanseze.

2 august 2018 11:58

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.