Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Elon Musk a anunţat cu ocazia prezentării rezultatelor financiare de pe ultimul trimestru că Tesla lucrează la propriul chipset de inteligenţă artificială care va fi folosit de maşinile sale autonome.Aflat în lucru deja de trei ani, timp în care a fost păstrat secretul, proiectul este numit intern Hardware 3 şi are ca scop crearea unui chipset care să proceseze pe loc toate necesităţile de navigare ale maşinilor Tesla autonome.

Hardware 3 va lua locul platformei Nvidia Drive, pe care se bazau maşinile Tesla până acum, şi va fi instalat pe modelele S, X şi 3. Upgrade-ul va începe să se facă deja de anul viitor.

Principiul de bază, spune Elon Musk, este ca toate calculele şi deciziile ce ţin de navigarea maşinilor autonome să fie făcute local, de sistemul care va fi instalat pe maşinile companiei.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.