Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

„Actele la control, vă rog!”. „De ce?”. De patru zile încoace, orice posesor de permis auto este îndreptăţit să pună această întrebare atunci când poliţistul de la Rutieră îi cere actele. Şi înainte să le predea, este îndreptăţit să primească şi un răspuns - măcar satisfăcător, dacă nu unul legal. Codul Rutier s-a diversificat prin contribuţia unor creiere la care şanţul de la caşchetă ţine loc de circumvoluţiuni.
Până acum, lucrurile erau simple. Poliţistul îţi putea cere actele la control pentru două motive: ori pentru un control de rutină, în cadrul căruia putea să-ţi pună, eventual, şi fiola, ori pentru că ai săvârşit o contravenţie sau o infracţiune, ca să ştie cui îi aplică sancţiunea.

Din această săptămână, lucrurile s-au mai diversificat. Poliţia îţi poate cere - şi chiar reţine – actele dacă ai proferat expresii ofensatoare la adresa partidului de guvernământ sau dacă circuli perfect legal, dar şefului Poliţiei Române i se pare că circuli cam imoral.

Nu e nicio glumă. De patru zile, un cetăţean român rezident în Suedia stă fără permis auto, fără maşină şi cu dosar penal, iar conducerea Poliţiei este incapabilă să ofere temeiul legal pentru care l-a pedepsit astfel. Luni, trei înstelaţi buimaci au ieşit în conferinţă de presă şi au justificat că numărul de înmatriculare MUIEPSD nu conţinea nicio cifră, aşa cum cere Convenţia ONU pentru circulaţia rutieră. Li s-a explicat, pe loc, că acea prevedere din Convenţie este abrogată de doi ani. Înstelaţii au rămas cu pantalonii în vine şi n-au mai ştiut ce să răspundă.

Integral pe AdevărulComentarii

Trump Stire de kkt, nu mai pot romanii de placutele de inmatriculare a unui "jmecher".

2 august 2018 10:35

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.