Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul Justiţiei a anunţat că va propune premierului adoptarea unei ordananțe de urgență prin care persoanele care cred ca au fost condamnate în baza interceptărilor sau a protocoalelor cu SRI să poată cere revizuirea sentinţei. Majoritatea dosarelor în care au fost folosite interceptările SRI sunt cele de coruție și traffic de infuență și vizează politicieni de rang mai mult sau mai puțin înalt.

„Toţi infractorii au sentimentul că sunt condamnaţi pe nedrept. Nedreptate: stai acolo condamnat, chiar dacă interceptarea nu e legală, dacă-i protocol. Cu privire la interpretarea modificărilor aduse în legătură cu revizuirea unei hotărâri, eu voi propune premierului şi Guvernului adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă.

O Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului care să modifice revizuirea ca metodă de reformare a unei hotărâri definitive. Să-i dăm celui care are sentimentul că este condamnat pe nedrept, pe protocoale, pe interceptări nelegale, să-i dăm posibilitatea să se convingă dacă condamnarea lui este dreaptă sau nedreaptă", a declarat Tudorel Toader, citat de ANTENA3. El a spus că o astfel de ordonanţă va fi dată "într-un timp scurt, imediat ce se termină concediile".

EVENIMENTUL ZILEI anunță și o altă Revoluție în Justiție. Tot ministrul Toader cere o schimbare majoră în sălile de judecată. El a trimis o adresă instanțelor ca sălile de judecată să fie reamenajate. Toader a precizat că a cerut instanțelor ca sălile de judecată să fie amenajate în așa mod încât poziția procurorului la procese să fie egală cu cea a avocatului. În prezent, locul procurorilor în sălile de judecată este cu o treaptă mai sus decât cel a avocaților. Ministrul Justiției a argumentat că acest lucru trebuie să se întâmple, întrucât legile Justiției prevăd că procurorul este egal cu apărarea.

Între timp a apărut și „găselnița“ condamnaților VIP ca să scape de încarcerare, anunță NAȚIONAL. În timp ce unii fug de pușcărie în Costa Rica sau Madagascar, alții au găsit soluția pentru a scăpa de gratii. Și mult mai aproape de România. Tonul acestei tendințe l-a dat  afaceristul clujean Ioan Bene, condamnat de instanțele românești la 3 ani și 8 luni de închisoare în dosarul fostului președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu. Mai deștept cu o secunda decțt altți de teapa lui, omul își execută  acum pedeapsa în Italia… în libertate supravegheată.

„Conform datelor deţinute de către Serviciul de Investigaţii Criminale, pedeapsa aplicată celui în cauză (Ioan Bene – n.a.) a fost preluată spre executare de către statul italian, în baza sentinţei nr. 3 din 09.04.2018 a Curţii de Apel din Lecce - Secţia Taranto, prin care s-a respins cererea de extrădare către autoritatea judiciară română şi s-a dispus executarea pedepsei în Italia, conform legislaţiei naţionale a acestei ţări. Astfel, prin adresa Tribunalului Cluj din data de 13.07.2018, s-au retras formele de executare a mandatului de executare a pedepsei închisorii”, se arată în comunicatul IPJ Cluj, citat de ADEVĂRUL.

Conform Legii cooperării judiciare internaționale, aplicabilă în UE, orice sentință pronunțată într-o țară europeană poate fi recunoscută de către un alt stat membru. Așadar, pedeapsa cu închisoarea a fost “preluată” de statul italian. Altfel spus, Bene execută pedeapsa primită în România conform legilor italiene, care sunt mult mai blânde pentru fapte comise fărp violență, astfel că omul de afaceri clujean nu este încarcerat.


Comentarii

Resursele de abjecție ale ministrului Justiției sunt, cu adevărat, nelimitate! Anunțul facut de Toader, că va propune o Ordonanță de Urgență prin care condamnații definitiv să poată cere revizuirea sentințelor reprezintă un nou record național de slugărnicie față de stăpânii politici și de batjocorire a interesului public. Prin comparație cu el, Rodica Stănoiu, ministrul prin care Adrian Năstase a controlat justiția între 2000 și 2004, pare azi o persoană decentă. comisarul.

3 august 2018 11:47

alupigus Bai dobitocilor , nu despre corupti este vorba , aia sa mearga la puscarie , dar cei carora li s-au inscenat tot felul de magarii pentru a fi adusi la tacere de catre procurorii binomului securistoid , la ordinul lui KWJ si alti nemernici , nu trebuie sa li se faca dreptate ?

3 august 2018 9:00

alupigus, fiu de parlamentar PSD de Teleorman Dragnea are pula mare. El saraceste Romania, dar ce-mi place ca fute-n cur statul roman!

3 august 2018 0:32

Fara Refuz sa cred ca o asemenea infectie morala,este ministru de resort,care-i justitia,a cui si pentru cine este? Pana cand v-a mei juca tontoroiu cu justitia

2 august 2018 18:08

Fara Refuz sa cred ca o asemenea infectie morala,este ministru de resort,care-i justitia,a cui si pentru cine este? Pana cand v-a mei juca tontoroiu cu justitia

2 august 2018 18:04

Victor Vasilescu Ce chestie...ca daca te-a interceptat SRI-ul fatza de a te intercepta DNA-ul toate aranjamentele mafiote si de coruptzie discutate prin telefon ar fi fost diferite...Asta ca Ministru Anti-Justitziei Tudorel Toader sa umple iar tzara de coruptzi, hotzi, violatori si criminali ca parca n-ar fi destui in libertate acum...Dar ce treaba sa aiba casta asta imbogatzita de politruci ca ei au zone rezidentziale unde locuiesc si sunt pazitzi de bodyguarzi iar odraslele fac studii in strainatate...Doar prostimea este afectata...

2 august 2018 13:41

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.