Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Cea mai mare colonie de pinguini regali a scăzut în proporţie de 90% în ultimii 30 de ani, afirmă cercetătorii.

La ultimul studiu realizat de specialişti în regiunea Île aux Cochons se aflau două milioane de pinguini regali. Conform AFP cele mai recente imagini furnizate de sateliţi şi fotografiile realizate din elicopter arată că populaţia a scăzut extrem de mult.

Conform studiului publicat în Antarctica Science, în prezent au mai rămas 200.000 de pinguini. Pinguinii regali nu sunt o specie care migrează, deşi adulţii pot rămâne pe ocean chiar şi câteva zile în căutarea hranei. Motivul declinului coloniei din Île aux Cochons este însă un mister. „Este complet neaşteptat, dar semnificativ deoarece colonia reprezintă o treime din pinguinii regali aflaţi pe întreaga planetă”, a declarat autorul studiului, Henri Weimerskirc, ecologist din cadrul Centre for Biological Studies din Chize, Franţa.

Integral pe Descopera



Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.