Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Consiliul Judeţean Covasna a adoptat, luni, un proiect de hotărâre cu privire la organizarea unui referendum local, în 11 martie 2012, privind modificarea limitelor teritoriale ale judeţului şi înfiinţarea unităţii administrativ-teritoriale Ţinutul Secuiesc.

Iniţiativa aparţine grupului de consilieri judeţeni al Partidului Civic Maghiar şi a fost susţinut de UDMR.

Documentul se numeşte "Proiect de hotărâre privind organizarea referendumului local în vederea consultării cetăţenilor din judeţul Covasna privind modificarea limitelor teritoriale ale judeţului Covasna şi înfiinţarea unităţii administrativ-teritoriale cu denumirea Ţinutul Secuiesc - Szekelyfold".

În hotărâre se stabileşte că în 11 martie 2012 se va organiza un referendum local în judeţul Covasna, ocazie cu care cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe prin "DA" sau "NU" la următoarele două întrebări: "Sunteţi de acord cu modificarea delimitării teritoriale a judeţului Covasna?", respectiv "Sunteţi de acord cu înfiinţarea unităţii administrativ-teritoriale cu denumirea Ţinutul Secuiesc -Szekelyfold şi cu faptul ca judeţul Covasna să facă parte din această unitate administrativă?".
Integral pe AdevărulComentarii

ROMAN Faceti-va Referendum in UNGARIA !!!!.Aici a fost si va ramane in vecii ,vecilor ROMANIA !!!!Cine NU vrea sa respecte legile tarii ,poate pleca . Aici este ''TRICOLORUL .si limba este IN ROMANESTE.

30 ianuarie 2017 9:16

ROMAN Faceti-va Referendum in UNGARIA !!!!.Aici a fost si va ramane in vecii ,vecilor ROMANIA !!!!Cine NU vrea sa respecte legile tarii ,poate pleca . Aici este ''TRICOLORUL .si limba este IN ROMANESTE.

30 ianuarie 2017 9:16

gata castigati-va taticule autonomia si scapati de japitele care conduc romania, macar voi sa dormiti dupa cum va asterneti. eu m-am saturat sa traiesc dupa cum voteaza oltenii . cel mai bine ar fi sa fie federalizata toata tara si sa-si aleaga fiecare soarta. si nu sunt ungur si nici tradator nu ma consider.

3 august 2012 15:57

un roman scarbit (de Maghiari si de Basesti) @anyatok picsaja...se vede ca nu gandesti. Elvetia este stat federativ. Romania este republica, unitara si indivizibila. e altceva.

2 august 2012 12:19

anyatok picsaja @pista ma prostule, cel mai democratic stat, cu o economie uluitoare, care este??? elvetia! si cate limbi oficile au acolo ? 3 (TREI, daca nu cunosti numerele). ei au autonomie? da ! (DA, ca sa vezi mai bine). esti un prost, se vede si pe de pe Hubble

31 iulie 2012 13:05

Bruno uite si unul dintre motivele pentru care nu ar trebui sa existe partide infiintate pe criterii etnice! Asociatii DA ... insa nu partide. Pentru ca UDMR are si Primaria si Consiliul, poate face aproape ce doreste. Iar daca de la Guvern (USL), nu se iau masuri in acest sens, ne trezim aruncati intr-o valtoare cu caracter anarhic si tendinta puternic extremista care de regula duce la actiuni grave cu caracter cobatant direct!

27 iulie 2012 17:03

Bruno @Ardelean - tu gandesti? Cu ce gandesti? Cum se intampla asta cu ajutorul PDL cand la conducerea tarii se afla un guvern USL si la Covasna sunt UDMR-isti care au trecut de partea USL? Ori esti un retardat ori o scursura iredentista care incearca sa provoace ura pe PDL ca voi, USL cu UDMR si PCM sa va faceti treaba mai departe. Nu numai prostii te inconjoara, mai sunt si oameni care gandesc!

27 iulie 2012 16:55

ardelean Astea se intampla cu acordul PD-L-ului si in special a lui Basescu. Intr-o tara normala, nu cu un guvern pus pe furt si care inchide ochii la siguranta nationala, acest lucru nu ar fii posibil, dar... in tara chiorului piticului si a blondei constiinta nationala este inlocuita cu spiritul de gasca portocalie pusa pe capatuiala.

1 noiembrie 2011 6:20

Pista Dar ce zic secuii de un referendum national,in care LIMBA NATIONALA SA FIE NUMAI LIMBA ROMANA?Sa terminam naibii cu tigania de a scrie localitatile in 20.000 de limbi,ci numai in limba romana?Ne tot caciulim la toti etnicii de 60 ani si mereu sa fim atenti sa nu se jigneasca cumva,in schimb,tiganii isi fac de cap si ANAF-ul asta ii lasa in pace,maghiarii vor tot felul de aberatii si politrucii ni-i baga pe gat cu tot felul de prostii.Romania este un stat ca Franta,Germania,Ungaria si nu au 20000 de nume localitatile lor si invata doar in limba statului.Granitele s-au deschis si daca nu-i place cuiva de Romania,NIMENI nu-i opreste sa se mute in orice stat din Europa si sa boscorodeasca acolo in ce limba vor...daca le dau aia voie.

31 octombrie 2011 22:17

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.