Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Marte, una dintre "vecinele" Terrei din Sistemul Solar, se află marţi la cea mai mică distanţă din ultimii 15 ani în raport cu planeta noastră. Această apropiere periodică oferă pasionaţilor de astronomie posibilitatea de a admira imagini neobişnuit de strălucitoare ale "Planetei Roşii", informează NASA.

"'Planeta Roşie' şi Terra nu au mai fost atât de apropiate din 2003 şi nu vor mai fi la fel de apropiate până în 2035", au precizat cercetătorii de la NASA.

Astronomii din lumea întreagă şi-au reglat telescoapele şi le-au îndreptat spre bolta cerească pe 31 iulie, când Marte s-a aflat la o distanţă de 57,6 milioane de kilometri faţă de Pământ. Un loc de observaţie deosebit de popular în rândul pasionaţilor de astronomie a fost Observatorul Griffith din Los Angeles, de unde Marte a putut fi văzută cu ochiul liber, sub forma unui punct roşu-portocaliu pe cer, potrivit unei transmisiuni live online, realizată pentru a marca acest eveniment celest.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul MARS 11/4 CHRIST 11, Mary 11/4; Mars 9/4 JESUS 9, Christ 9, MARY 4; M.ARS. M-Mary, ARS-Arts. Mary's arts; MARTE 5 IISUS 5, MARIA 5, Ilie 5; MARTE 16 Iisus Hristos 16, Ilie Tișbitul 16; Marte 12 HRISTOS 12; M.ARTE. M-Mare, ARTE. Marile arte ale Lui Iisus Hristos și Ilie Tișbitul. Marile arte sunt cele ce se înfăptuiesc prin Duhul Sfânt după Casa Raiului în care stau și faptele mele între anii 2004-2070 (Lumea văzută și nevăzută, Cosmosul infinit, Pământul și Adam cu Eva)

31 iulie 2018 22:52

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.