Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a comparat arderea porcilor bolnavi cu Holocaustul. Premierul Viorica Dăncilă a confundat capitala statutului Muntenegru cu capitala Kosovo.

Petre Daea a susţinut că porcii infestaţi trebuie incineraţi, afirmând că este o muncă extraordinară, exact ca la Auschwitz. ”Nu există antidot, nu există vaccin, nu există medicamente, singura metodă este sacrificarea. Porcii se incinerează, este o muncă extraordinară. Acolo este ca la Auschwitz. Efective de porci care se asomează, trec în partea cealaltă şi se pun pe foc, o fac medicii veterinari care sunt la limita rezistenţei, să stai cu 2000- 3000 de porci care trebuie sacrificaţi zilnic”, a spus ministrul Petre Daea, Antena 3. Ulterior, Daea și-a cerut scuze public printr-un comunicat, susținând că a vrut să prezinte ”situaţia deosebit de grea cu care se confruntă în această perioadă crescătorii de porci” şi să îşi exprime ”durerea sufletească”. De asemenea, Daea și-a exprimat respectul pentru toţi membrii comunităţii evreieşti.

Integral pe România Liberă