Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti a precizat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că statul moldovean nu a luat până în prezent o decizie privind relocarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim, dar cunoaşte promovarea de relocare iniţiată de diplomaţia israeliană.

”MAEIE (Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova - n.r.) tratează cu mare atenţie relaţia moldo-israelită şi în sectorul de aspecte bilaterale se regăsesc foarte multe subiecte de interes reciproc. O parte din procese se regăsesc în acorduri bilaterale în curs de negociere, iar o altă gamă de subiecte sunt în faza preliminară, necesitând o analiză profundă, inclusiv din perspectiva oportunităţii. Statul moldovean susţine intenţia Statului Israel de a deschide o Ambasadă la Chişinău şi precizează că o atare decizie nu are nicio legătură cu statutul Ambasadei Republicii Moldova în Statul Israel. Subliniem, totodată, că partea moldovenească a luat act de poziţia diplomaţiei israeliene, care promovează la toate nivelele subiectul relocării sediilor ambasadelor de la Tel-Aviv la Ierusalim. În acest moment, ca şi în cazul altor state, nu există nici o decizie luată de statul moldovean”, se arată într-un răspuns al Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti, formulat în urma unei solicitări a agenţiei de presă MEDIAFAX.

Integral pe MediafaxComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.