Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Printre binefacerile pentru care Platon nu prididea să aducă laude zeilor, prima era aceea că l-au creat liber şi nu sclav, a doua, că este bărbat şi nu femeie. Sfȃntul Toma d’Aquino numea femeia un „bărbat ratat”. Femeia, „a doua greșeală a lui Dumnezeu”, spunea și Nietzsche. Hegel avea grijă să menționeze că diferența dintre bărbat și femeie e aceea „dintre animal și plantă”, celei din urmă revenindu-i decorativul rol de plantă, ȋntrucȃt avea o existență „placidă”.

E uriașă lista de personalități care s-au pronunțat despre femei ȋn termenii de mai sus, iar Biblia, Talmudul, Coranul și alte scrieri religioase abundă și ele ȋn afirmații defăimătoare la adresa femeii.

Diviziunea sexelor este un dat biologic. De asemenea, e un fapt că vreme ȋndelungată drepturile femeilor au constat ȋn privilegiile pe care casta „conducătoare” – a bărbaților – a binevoit a le conferi acestora. Iar ele, de voie, dar mai ales de nevoie, au acceptat această alianță cu protectorii lor, rar dispunȃnd de libertatea de a renunța la supușenia pe care o datorau bărbatului, rar avȃnd la dispoziție mijloacele concrete de a se afirma prin ele ȋnsele și, cel mai adesea, datorȃndu-și poziția, influența și rolul ȋn societate grație bărbatului.

Integral pe RepublicaComentarii

Mihnea Rudoiu Va rog sa nu ma mai înjuriati si sa va uitati mai bine la EURO-pizdiricile "emancipate" & "puternice" de prin reclame, cu bormasini si târnacoape în mâna, îmbracate în salopete, care rânjesc tâmp si sa-mi spuneti daca nu va plac mai mult decât "docila" din ograda Dvs.! Cu respect, MR ("republicanul"-poollii, n.m.)

30 iulie 2018 5:59

Mihnea Rudoiu Va rog sa nu ma mai înjuriati si sa va uitati mai bine la EURO-pizdiricile "emancipate" & "puternice" de prin reclame, cu bormasini si târnacoape în mâna, îmbracate în salopete, care rânjesc tâmp si sa-mi spuneti daca nu va plac mai mult decât "docila" din ograda Dvs.! Cu respect, MR ("republicanul"-poollii, n.m.)

30 iulie 2018 5:59

pulosul femeia este un cacat cu ochi. utila sa nuti mai faci laba . niste wcuri publice unde sa dai sperma!

29 iulie 2018 17:39

Brian Swarran femeia este un cacat cu ochi. utila sa nuti mai faci laba . niste wcuri publice unde sa dai sperma!

29 iulie 2018 12:59

Poruncă de la Soros Cu feminismul masculin și curvăsăria neomarxist-leghebetistă, înainteeee-marș! R-aț-ai dracu de porci!

29 iulie 2018 7:24

Poruncă de la Soros Cu feminismul masulin și curvăsăria neomarxist-leghebetistă, înainteeee-marș! R-aț-ai dracu de porci!

29 iulie 2018 7:23

Bravo, FRANCINE Ai pus diagnosticul fantastic de scurt și de exact. Îmi stătea și mie pe limbă să-l zic, dar imi trebuia o coala A4 ca să-i spun lu nenea asta a ce pute!

25 iulie 2018 19:01

FRANCINE Textul de mai sus, pute rau a poponar ! Vai de capul si de koorul tau, textierule, te-ai demascat ca pidosnic.

25 iulie 2018 10:56

Amalia Hai sa mori tu- Rudoiu...... Zi-mi si mie o afirmatie defaimatoare din Biblie la adresa femeii...... Poate la FMI... aia e altceva... :):):) Sa nu desfranezi.... E defaimatoare???? Aaa, ca tu si altii vreti bordeluri, vreti femei cu operatii de schimbare de sex si alte ineptii-e treaba voastra, nu a Republicii...:):):)Vechiul Testament se refera doar la evrei.... In Noul Testament paradigma feminina e Fecioara Maria= candoare, puritate, eleganta, discretie, sensibilitate, devotament- cam asta inseamna FEMEIA .... Crestinismul nu are nimic comun cu Islamul sau Iudaismul - in privinta teoriilor despre femeie.....

25 iulie 2018 10:28

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.