Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Teheranul va riposta în forţă la continuarea ameninţărilor americane împotriva intereselor Iranului, a avertizat marţi SUA şeful Statului Major al forţelor armate iraniene, informează France Presse.

„Ei (americanii) vor primi o ripostă puternică şi fermă (...) în locurile unde se află”, a avertizat generalul Mohammad Bagheri, potrivit agenţiei oficiale Irna, proferând în continuare ameninţări la adresa intereselor americane din regiune şi din întreaga lume.

„Ideile zadarnice şi inutile ale preşedintelui american nu se vor realiza niciodată”, a afirmat el.

Tonul a crescut între Teheran şi Washington după avertismentul adresat duminică de preşedintele Hassan Rouhani omologului său american Donald Trump, căruia i-a recomandat să „nu mai tragă tigrul de mustăţi” şi a ameninţat că un conflict cu Iranul va fi „mama tuturor războaielor”.

Trump a răspuns printr-un tweet cu majuscule: „NICIODATĂ SĂ NU MAI AMENINŢAŢI STATELE UNITE SAU VEŢI SUFERI CONSECINŢE CUM PUŢINI AU SUFERIT DE-A LUNGUL ISTORIEI”.

În declaraţia sa, generalul Bagheri a spus că Iranul nu a „provocat niciodată război” şi că el „urmăreşte pacea şi stabilitatea în regiune”, dar a adăugat: „Toate comploturile vizând poporul iranian vor fi eliminate încă din faşă, iar duşmanii vor primi o lecţie de neuitat”, conform AFP.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.